Hybricons miljö bussar hur är dom miljö vänliga?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Gratis kollektivtrafik för Studenter!
Advertisements

Joakim Eriksson Luciano Hermansen
Av: Almir, Martin, Ismail, Edvin
Vi VINDENERGI.
Nya tider för kollektivtrafiken Välkomna! …till en dag om kollektivtrafiken i Dalarna i dag och i morgon. Buss Egen bil Tåg Taxi Integration Samordning.
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
SAMMANFATTNING Fordon och bränslen
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Vad är orsaken till problemet?
Den här presentationen går igenom hur energin, klimatet och tillväxten hänger ihop. Den beskriver hur utsläppen globalt sett har ökat kraftigt de senaste.
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Ellära Fysik 1 / A Översiktlig beskrivning av en del av innehållet i Ellära – Fysik A För djupare studier hänvisar jag till kurslitteratur som finns.
Olika energi källor Skilj mellan förnyelsebara och ej förnyelsebara energikällor (fossila bränslen eller material)
Föreläsning Energitransporter MVKN10 Svend Frederiksen LTH
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
vanliga bilar vs miljöbilar
Vår hållbara skola.
Fossilbränslefri region
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Energiteknik Teknik direkt s
EARTH HOUR Vi har arbetat med energi och hållbar utveckling. Tillsammans har vi gjort ett energiträd som berättar var ifrån vi får vår energi, vilket.
Hybriddrivsystem för miljöfordon
Världen Vart är på väg??? vädret. ”Klimatförändringarna är nog naturliga.” ”Såren i naturen läker utan att det blir ärr.” ”De hittar säkert på något som.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Vilhelmina november 2009 En lång Historia tal 90-tal 00-tal andra halvan bild-telefon telemedicin telestugor tele-commuting infrastruktur.
Energikällor.
Det västsvenska kemi- och fordonsbränsleklustrets bidrag till förnybara och klimatsmarta lösningar Lägesrapport
Olika energiformer Energiprincipen
Petr Leitner 3: e generationen av flytande/fluid reaktorer EUROFERT s.r.o.
Lönar det sig att gå före? MILJÖEKONOMI 10 Mars 2011 Eva Samakovlis.
Energiförsörjning.
Klimathotet Krympt global ekonomi - med 51 tusen miljarder kronor Svåra översvämningar (höjda havsnivåer) Vattenbrist, torka, ökenutbredning Oförutsedda.
Klimatförändringarna
Global uppvärmning Vad gör vi åt det?.
Bussplan Stockholm - vad är syftet? -Att på tio år byta ut alla bussar i innerstadstrafik mot eldrivna bussar och erbjuda stockholmarna en busstrafik som.
Om läxan (enligt EPA-modellen):
Bussplan Stockholm - vad är syftet? -Att på tio år byta ut alla bussar i innerstadstrafik mot eldrivna bussar och erbjuda stockholmarna en busstrafik som.
Chalmers, Energi och miljö, Fysisk Resursteori
Tema: Hållbar utveckling
Snilleblixtar 2010 Ånge kommun Välkommen till en spännande resa mot ny teknik och tekniska innovationer som kan rädda vår planet!
Energiteknik Teknik direkt s
BRÄNSLEN och vår miljö Annika Adolfsson.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Energi Var kommer energin ifrån Vad är energiprincipen
1 Ett hållbart transportsystem - vad bör göras i Örebro? Per Elvingson, Programkansli samhällsbyggnad Örebro kommun, ,
Grupp : Arvid och gänget
Hållbar utveckling Den mesta el vi använder kommer från icke förnybara energikällor, t.ex. olja och kol. Det innebär att tillgången på kol och olja minskar.
Bussplan Stockholm vad är syftet? 1) Att byta ut alla bussar i innerstadstrafik mot eldrivna bussar 2) Erbjuda stockholmarna en busstrafik som är.
Energi Åk
Miljödepartementet Fossiloberoende fordonspark 2030 Leif Holmberg Politiskt sakkunnig Miljödepartementet.
© Trivector Helelektrisk bussteknologi for Nord-Jæren Seminar om framtidige bussløsninger 9 mars 2016 PG Andersson, Trivector
Vad är energi? Åsa Kallebo, Stenungskolan, Stenungsund –
1700-tal Industriella revolutionen kom med industrier, folk flytta från landsbygd till stad.
Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?
There is no such thing as a free lunch!
Elåret Finsk Energiindustri.
Batterier och CO2 Jämförelse mellan elbil och fossilbil
Umeå 2016.
De utmaningar vi arbetar med inom ramen för CITyFiED-projektet finns i många bostadsområden i Sverige och runt om i Europa. Med innovativa lösningar för.
Vi kan påverka vår energianvändning ENERGIFAKTA.
There is no such thing as a free lunch!
Den här presentationen går igenom hur energin, klimatet och tillväxten hänger ihop. Den beskriver hur utsläppen globalt sett har ökat kraftigt de senaste.
Produktion, handel och transport
De globala målen Skulle kunna prata om detta hela dagen. Överlevnadsfrågor, men ger också möjligheter till nya affärer. Det händer mycket och utvecklingen.
Hållbar utveckling? Hållbar framtid?
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
Presentationens avskrift:

Hybricons miljö bussar hur är dom miljö vänliga? Hybricons elbussar är miljö vänliga för att dom går på el och inte bensin eller biogas eller disel.

HYBRICON ELEKTRISKA BUSSAR

HYBRICON ELBUSS MED UNIKA EGENSKAPER HAW-bussar är utrustade med flera energibesparande system Hybricons energikontrollsystem Högeffektiva hjulmotorer från tyska Ziehl-Abegg Regenerering av energi vid inbromsning Högeffektiva batteri-, laddnings- och invertersystem Välisolerat passagerarutrymme Fönster av högeffektivt isolerglas Värmepumpar som återvinner spillvärme Effektiva luftgardiner i dörröppningar som hindrar kyla att tränga in i bussen 100% ren elektrisk uppvärmning även vid temperaturer under -20 grader

Med elbuss så sparar man på sikt pengar på kollektivtrafiken samtidigt som man genom noll utsläpp sänker påfrestningarna på miljön. De är dessutom passagerarvänliga, tysta och kan fås utrustade med wifi och eluttag för dom som behöver ladda eller surfa på nätet.

Svar på vilka världsdelar och andra svar på frågor. Vad för problem har uppfinningen löst? Svar: elbussarna går på el och inte bensin eller diesel. Elbussarna släpper inte ut not koldioxidutsläpp. På vilket sätt var/är problemet kopplat till hållbar utveckling? Svar: Elbussarna släpper inte not dåligt utsläpp. Den går på 100% på el. Dom bussarna går på vindkraft och vattenkraft. Hur har problemet lösts? Problemen med koldioxidutsläpp ökar. Men elbussarna går på el som inte släpper ut nåt utsläpp. Hur löste man problemet tidigare?  Problem löser att år 2011 så börjar Hybricon hjälpa Toyota samarbete med BWN med el bilarna. (Hittade inte så mycket info om det mer efter presentation från detta företag). När kommer lösningen finnas tillgänglig i samhället?  Den finns redan nu tillgängligt. Var uppfanns uppfinningen?  Huvudtillverkningen ligger i Tjeckien i Ostrava med konkurrens av Solaris. I vilka delar av världen kan uppfinningen användas?  Troligt viss bara i Europa beror på vad företaget har tänkt och ha marknaden. Vad behövs för att uppfinningen ska fungera?  Den behöver el. Och laddning vid end hållplats eller start hållplats där den laddar i 3 minuter. Finns det några nackdelar med uppfinningen?  När den skapas i industrier. Vad för källor har du? Källor: http://www.hybricon.se/sv/hem.htm andra källan: Hybricon där jag var på deras presentation med kunskapen dom delar med sin kunskap till mig.