Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan."— Presentationens avskrift:

1 Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan Vad vi har valt

2 Grön el Det är ens eget val om man ska använda grön el eller inte. Grön el är… Vår skola använder grön el. Använder man vatten - eller vind? Vad är bäst?

3 Hur kan man minska energianvändningen? Lågenenergilampor Rörelsedektektorer i korridorer, gymnastiksal, och klassrum Stora fönster Tvätta ekologiskt, fylla diskmaskinen, inget torkprogram (hemkunskap) Sänk temperaturen

4 Bra energikällor för uppvärmning och el Bra energikällor för uppvärmning kan vara solfångare, Bra energikällor för el kan vara vattenkraft, vindkraft och solceller. Dessa energikällor är bra eftersom de är förnyelsebara och inte påverkar miljön negativt.

5 Vi har valt För uppvärmningen av skolan har vi valt att använda solfångare, som kommer att placeras på taket. De kommer att med hjälp av stöttor vara vinklade mot solen. För elanvändningen har vi valt att använda vattenkraft, eftersom det inte kostar extra.

6 Kostnader och miljöpåverkan Eftersom vi har valt förnyelsebara energikällor kommer de inte påverka miljön negativt. Med

7 DEN HÅLLBARA SKOLAN


Ladda ner ppt "Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan."

Liknande presentationer


Google-annonser