Så bemöter vi varandra - och alla andra

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Om människosyn och etik
Geriatrisk vårdfilosofi om geriatrik, värdegrund och vårdfilosofi
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Ledning & Styrning i Samverkan UTKAST FÖR VIDAREUTVECKLING Reflektioner och summeringar från intressentdialog den 25/9 på St Gertud i Malmö.
Vår vision ETT GOTT LIV UTIFRÅN EGNA VAL Vår verksamhetsidé Med professionella insatser gör vi livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktig.
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Ett arbete med att etablera
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Personalmötet april 2014 – Hanna Gadd
 Tullinge SK Verksamhetsidé Värdegrund Vision. Tullinge SK, Verksamhetsidé Tullinge SK erbjuder aktiviteter inom orientering, mountainbike och längdskidåkning.
Riktlinjer för medarbetarskap vid Karolinska Institutet
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Demokrati är ett styrelseskick eller en politisk filosofi.
Värdegrunden som hävstång
Landstinget Kronoberg
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Vi blir Region Jönköpings län
Demokrati och diktatur
En demokratiskt styrd hälso- och sjukvård som utgår från befolkningens behov Nätverken Hälsa och Demokrati samt Uppdrag Hälsa.
Harriet Borg Unander Leg psykolog
Det interna förtroendet - om samspelet mellan politiker och verksamhet Seminarium 1:F i Nätverkskonferensen 2006 Stig Nyman.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Personalpolitisk plattform
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp.
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Ett arbete i att etablera en ny organisation Ledarforum 19 juni 2012
Personalpolitisk inriktning
Röd tråd.
Entreprenörsregionen AB Divisioner: Värdegrund? Vad står vi för? FlowPower Vårt erbjudande? Vad är varumärket laddat med? Service- och tjänsteavdelning.
Hur kan jag öka arbetsglädjen
VIKSKOLANS VÄRDEGRUND
Mål och resursstyrning i Sotenäs
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Välkommen till oss! Introduktion om staten och hur det är att jobba och ha praktik här.
Följ upp barnrättsarbetet med hjälp av ett antal implementerings- och tillämpningsnycklar.
Hälsofrämjande arbetsplats Bild från Karolinska Universitetssjukhuset
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
DEN OFFENTLIGA MAKTEN Demokratipolitik: syftar till att förverkliga folkstyrelsens ideal Författningspolitik: syftar till att införa och förändra grundlagar.
Vi satsar på chefs- och ledarskapet - nyckeln till framgång! Örebro kommun SVERIGES VIKTIGASTE CHEFSJOBB. Stärkt ledarkultur för resultat!
Vad menas med värdegrund? En värdegrund kan beskrivas som en samling viktiga normer eller värden. Den gemensamma statliga värdegrunden reglerar statsförvaltningens.
Jenny Långström Jämställdhetsutvecklare Tel: Mobil:
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
1 Mitt barn är en NamnAntal Flicka27 Pojke26 Väljer att inte besvara frågan1 Total54 Förskolan Luleå 2016-Kläppbackens förskola.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Vestlin Vår värdegrund Vi utgår ifrån följande tankar och begrepp Alla människors lika värde Värdigt åldrande Respekt, självbestämmande, integritet,
Introduktion om staten och hur det är att jobba och ha praktik här
LEDARSKAP OCH FÖRÄNDRING
Akademiska värden - med fokus på ledarskap
LEDARSKAP OCH FÖRÄNDRING
Socialt entreprenörskap Östersund
Gemensam värdegrund för statligt anställda
Obbola IK.
Heby kommuns kvalitetspolicy
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Strategi för Bästa Heby
Trygg i Åre – Arbetsgivare mot droger
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vad innebär regionbildningen?
Förhållningssätten.
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Presentationens avskrift:

Så bemöter vi varandra - och alla andra En röd tråd binder ihop…

Ledningsdeklarationen… Chefer och övriga medarbetare ska genom bemötande och beteende: Skapa värde för den vi är till för Vara välkomnande mot alla praktisera öppenhet och dialog bidra till arbetsglädje Visa handlingskraft utföra dagens jobb och utveckla morgondagens prova nya metoder och arbetssätt uppmuntra till eget ansvar och kreativitet Upplevas pålitliga värna kvalitet och effektivitet ge återkoppling och söka lösningar

…som bygger på vår värdegrund… ”Regionens medarbetare ska i dagliga möten och samtal handla med respekt för alla människors lika värde, visa förtroende för andra och utgå från en helhetssyn på regionen och de som regionen är till för.” Bygger på principer lika för all offentlig verksamhet i Sverige. Demokrati - all offentlig makt i Sverige utgår från folket. Legalitet - den offentliga makten utövas under lagarna. Objektivitet - alla skall i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iakttaga saklighet och opartiskhet. Fri åsiktsbildning Respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet. Effektivitet och service.

…och vårt varumärke Varumärket särskiljer oss från andra regioner och landsting Regionens vision – hit strävar vi: En region att längta till och växa i Regionens kärnvärden – så ska vi bete oss: Välkomnande, handlingskraftiga, pålitliga Regionens positionering – så ska vi upplevas: En region i rörelse – a region on the move Organisationens verksamhetsidé: Vi ska arbeta för utveckling och tillväxt i Jämtland Härjedalen och erbjuda alla boende och besökare en hälso- och sjukvård av hög kvalitet