Konsultationsmöte EASA kommittén

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kommissionens arbetsprogram 2011 Presenterades den 3 november. Arbetsprogrammet tar upp huvudfrågor som ska prioriteras av kommissionen under Kommissionen.
Advertisements

Vid en specifik arbetsplats möter personalen dessa frågor med nyfikenhet och delar med sig av sina kunskaper, men också för att själv lära. I en specifik.
UPPFÖLJNING I KOMMUNERNA 10 MARS Agenda Syfte Process och målgrupp Rapportering Summering.
Europeiska Unionen Organisation och verksamhet. Koppling till innehåll och kunskapskrav Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
Vuxna med utvecklingsstörning och svåra beteendeproblem.
Utvecklingsprocess för centrala myndigheter Träff 3 – 4-5 November 2015.
Information till medarbetare inför Löneöversyn 2016 HR-staben, information medarb löneöversyn 2016.
Kommunfullmäktige hur gör man ?. Frågor och interpellationer Rätten för fullmäktiges ledamöter att ställa interpellationer och frågor är viktig från demokratisk.
EASA:s regelutvecklingsprocess Konsultationsmöte 9 juni 2016 Magnus Molitor, internationell samordnare, Sjö- och luftfartsavdelningen, TS.
Sid 1 September 2016 Så fungerar efterskottsbetalning Efterskottsbetalning inom assistansersättning
Resultat ÅU 2016 NV rapport Arbete med vattenskydd och planering krävs för att målet ska nås. Vattenförsörjningsplaner har tagits fram för allt.
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Två olika avtal Saco- S OFR Oorganiserade följer största avtalsgruppen
Empowerment i teori och praktik?
Detaljplan för särskilt boende
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Kommunernas inkomster
Styrmodell.
Konsultationsmöte Single Sky kommittén SSC
Utgångspunkt i infrastruktur arbetet - ”Den breda korridoren” 2015
EASA-Kommittén, vad är det?
Grön uppföljning Agenda
Transportstyrelsen 9 februari 2016
Digital färdskrivartömning Panel-PC
DiVA systemägarmöte
Direktivet Lämna förslag till hur dagens marina verksamhet vid forskningsstationerna kan bedrivas mer kostnadseffektivt. Utredningen ska redovisa organisatoriska,
Innehåll Form (Svenska Impulser från s 198)
Planeringsunderlag för klimatanpassning och klimat- och energi
Föräldramöte Lindevi LGIF P-10 Föräldramöte Lindevi.
Gymnasiearbete 100 p.
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Uppdraget Tillväxtverket, ESF-rådet och Jordbruksverket ska lämna ett gemensamt förslag till Framstegsrapport till Näringsdepartementet. Rapporten är gemensam.
Fonden för europeiskt bistånd till dem som har det sämst ställt (FEAD)
Miljömålen i samhällsplaneringen
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Naturvårdsverket på RUS Nobelmöte
Medarbetarundersökning 2018
Sjukvårdsförsäkring – varför och för vem?
Regional utvecklingsförvaltning Organisation
Presentation av förslag
Uppdatering EIO Q – Nya ISO
Johanna Sandahl Delegationens arbete, regeringens planer och
Utredning av Svenska Balettskolan i Göteborg
Lite tips inför ditt år som klubbordförande
Formativ feed back Gun Abrahamsson.
Nationell utbildningsplan för YH-utbildning medicinsk sekreterare
Presentation av förslag
Branschrådet för spårväg och tunnelbana den 17 maj 2018
Ponnytravets Mål & Arbetsplan 2017
Möten och konferenser skyddad natur 2017
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
TRIS-processen TRIS-teamen arbetar enligt TRIS-processen. TRIS-processen är den gemensamma processen och modellen för rehabiliteringssamverkan. Från vårdens.
Årsmöte 2018 Verksamhetsåret
Process för att ta fram nästa strategi?
Lärdommar från tidigare NVF arbete Forsätt utnyttja delegaternas gigantiska kontaktnät Fortsätt med spännande seminarier Förbättra reklamen för de.
Rådgivande organ.
Årshjul Xxx-avdelningen.
Sammanhållningspolitiken
Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete
Samordnad hantering Inledande utgångspunkter
Vägledning för framtidens arbetsmarknad
Hållbar utveckling måste vara
Gymnasiearbete 100 p.
Rapport från Temagrupp Psykiatri
Innehåll Form (Svenska Impulser från s 198)
Varmt välkomna till upptaktsmöte för P08 säsongen 2019
MALG Östergötland Boel MALG logga och motiveringen till priset
Förslag till framstegsrapport om genomförandet av partnerskapsöverenskommelsen Övervakningskommittén maj 2019 En framstegsrapport om genomförandet.
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Vår handlingsplan – RESPEKT
Presentationens avskrift:

Konsultationsmöte EASA kommittén 1 Inledning, varför detta möte 2 Kommande EU regelverk som troligen behandlas i EASA kommittén under 2016, inkl. drönare 3 Revision av rådsförordning 216/2008 4 Övriga frågor

Varför detta konsultationsmöte Inget krav i EASA regelverket om att konsultationsmöten ska ske inför EASA kommittémöte, dock finns det för SSC i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 549/2004 av den 10 mars 2004 om ramen för inrättande av det gemensamma europeiska luftrummet ("ramförordning”) TS har dock krav på att ta reda på vad den svenska branschen har för synpunkter för att kunna ta fram ett förslag till svensk inriktningsståndpunkt TS vill med detta höja ambitionsnivån som ett led i TS strategi för positiv näringsutveckling

Vad vill vi åstadkomma och hur sker konsultationen TS vill på ett tidigt stadium fånga upp frågor som är viktiga för Sveriges flygindustri och näringsliv för att kunna driva en inriktning vid framtagande av flygets regelverk inom Europa Därför är det nya och ändrade regelverk som konsultationerna kommer att fokuseras på Frågor som till exempel prestationssystemet, specifika säkerhetsfrågor, avgifter, prestanda och procedurfrågor sker genom sakenheterna. Sakenheterna kommer att vara de som har eventuella branschmöten om införande av förordningarna EU kommissionens planering över vilka förordningar som ska behandlas kommer att vara utgångspunkt för konsultationerna. Instruktionerna inför SSC och EASA kommitté mötena kommer att bli en raminstruktion med Sveriges inriktning.

Fortsättning… Detta arbetssätt, är i linje med EU kommissionen arbetssätt att mer nyttja förberedelsearbete genom WS's, både begränsade och öppna för industrin. Diskussionerna på SSC och EASA kommittén har blivit mer av övergripande karaktär. De flesta förordningsförslag på senare tid har tagits fram av EASA och där deras regelframtagningsprocess har använts. Detta ger möjlighet för alla att delta med synpunkter både i eventuella arbetsgrupper och genom NPA förfarande.

Konsultationstider och agenda I och med att SSC och EASA kommittén blir mer och mer sammankopplade kommer konsultationsmötena för båda kommittéerna hållas på samma dag, och det är möjlighet att delta på båda. EASA 10-12 och SSC 13-15 Tider för 2016 9 februari 9 juni 10 oktober 22 november Agendan kommer vara kopplad till regelutvecklingsplanen och inte direkt till agendan för EASA kommittén.

Cyber security