Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ponnytravets Mål & Arbetsplan 2017

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ponnytravets Mål & Arbetsplan 2017"— Presentationens avskrift:

1 Ponnytravets Mål & Arbetsplan 2017

2 Syfte Att gemensamt komma med förslag och konstruktiva lösningar för en fortsatt utveckling av ponnytravet

3 SPTF:s styrelse beslutade vid sitt möte den 18/ att lämna denna mål & arbetsplan till klubbarna för yttrande. Som underlag till planen har använts bl.a. det som kom fram vid workshopen under höstmötet 2013 samt tidigare mål & arbetsplan. Planen kommer att presenteras vid ordförandekonferensen den 4/10 samt vid repskapsmötet och ungdomstinget den 29/

4 Ett ponnytrav där de flesta har möjlighet att delta utifrån sina egna förutsättningar och ambitioner
Genom modernisering av travsällskapen och te.x genom att upprätta ungdomssektioner inom travsällskapens ram, utveckla samverkan mellan travsällskapen och de befintliga aktiva ponnytravklubbarna. Genom att utbudet av aktiviteter ständigt utvecklas för att tillgodose klubbmedlemmarnas behov och önskemål

5 Ett ponnytrav där deltagandet kan ske på flera nivåer
Genom anpassning och hänsynstagande till lokala förutsättningar, tex vid framtagande av tävlingsformer och att dessa anpassas till olika barn/ungdomars och ponnys behov och förutsättningar Genom att unga aktiva har daglig kontakt med djur, fysisk aktivitet och gemenskap. Aktiva lär sig ta ansvar och tävlingarna tillför ett stimulerande moment av spänning.

6 Genom att det ska ses lika viktigt att utveckla hästen som människan.
Ett ponnytrav som utgör en möjlighet till en meningsfull fritidssysselsättning för barn, ungdomar och äldre. Genom att verksamheten ska utvecklas så barn och ungdomar stimuleras till ett livslångt intresse för hästen och travsporten Genom att det ska ses lika viktigt att utveckla hästen som människan.

7 Ett ponnytrav där glädje, ödmjukhet och tillförsikt präglar deltagandet
Genom att verksamheten ska stimulera till ansvarstagande och utveckla samarbetsförmåga och förmåga att se konsekvenser av sitt och andras handlande. Genom att den öppna demokratiska prägeln och kontakten mellan olika grupper av travintresserade är profilvärden som ger oss en stark särprägel.

8 Ett ponnytrav där rättvisa, sportsmannaskap och kamratskap är en ledstjärna
Genom en stark och tydlig föreningsverksamhet där man har trivsamt tillsammans och alla känner sig välkomna. Genom att de aktiva kuskarna är en förebild och att de sprider känslan av ett sportsligt uppträdande mot såväl hästar som andra kuskar och aktiva.

9 Ett ponnytrav som utvecklas i tiden och finner optimala samarbetsformer med övriga hästsportsorganisationer Genom att vår verksamhet ses som en strategisk resurs och att Svensk travsport och deras travsällskap ger den förutsättningar att utvecklas optimalt efter såväl de centrala som de lokala förutsättningarna. Genom att klubbarna och travsällskapen utvecklar arbetsformer och förbättrar kommunikationen och informationsutbytet i syfte att öka kontakten mellan den lokala klubben och travsällskapen i övrigt. Detta för att stärka ponnytravklubbarnas faktiska möjligheter att påverka travsällskapens totala ungdomsverksamhet.

10 Ett ponnytrav för framtiden
Genom att Svenska Ponnytravförbundet utvecklar arbetsformer och förbättrar kommunikationen och informationsutbytet i syfte att öka kontakten mellan den lokala ponnytravklubben och travsällskapen i övrigt. Detta för att stärka klubbens faktiska möjligheter att påverka den totala ungdomsverksamheten. Genom en god etik och moral som innebär ärlighet och öppenhet, agera med ett gott syfte och god vilja, ta ansvar och agerandet ska utmärkas av ordning och reda. God etik och moral innebär även ett tydligt avståndstagande mot dopning, droger och mobbing.

11 Hur går vi vidare Lyft varje punkt i mål och arbetsplanen och diskutera: Vad kan jag göra för att nå dessa mål? Vad kan min klubb göra för att nå dessa mål? Vad betyder det för ponnytravet som helhet? Vad behöver vi från ST, SPTF, travsällskapet eller övriga för att göra detta möjligt?

12 Hur går vi vidare Varje grupp utser en person som håller i diskussionen och låter alla komma till tals samt ansvarar för att det som framkommer lämnas skriftligt till styrelsen. Muntlig tvärredovisning av vad grupperna kommit fram till.

13 Mål Ponnytravet kan bli en viktig framtida rekryteringsbas för unga aktiva i travsporten. Därför bör travsällskapen se denna verksamhet som en strategisk resurs och ge den förutsättningar att utvecklas optimalt efter de lokala förutsättningarna.


Ladda ner ppt "Ponnytravets Mål & Arbetsplan 2017"

Liknande presentationer


Google-annonser