Bedömning och betygsättning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola 2013
Advertisements

Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Den nya skollagen.
Välkomna till information kring betyg och bedömning
Betyg i årskurser där man ej haft undervisning i ett ämne
Välkommen till Vikenskolan
Skolstartspaketet Stats: snabbare, per år, pojke/flicka App för U
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Innehåll ikväll Allmän information i skolstarten (10 min)
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Ydreskolan och Hestraskolan
Skollagen 2010:800 Betygens primära funktioner
Hej och välkomna!.
Nya utvecklingssamtal
Lokal Pedagogisk Planering
Skolan är till för ditt barn
Föräldramöte augusti 2014.
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Individuella utvecklingsplaner ska: - vara ett stöd för elevens lärande - innehålla omdömen om elevernas kunskapsutveckling - innehålla en planering av.
Skollagen - innehåll Inledande bestämmelser, kapitel 1
Den individuella utvecklingsplanen
Föräldraråd
Föräldraråd
Kontaktpersonsmöte 9/ Nätverket Bedömning med digitala verktyg Kommentarbanker Bedömningsmatriser & LPP Utbildningsförvaltningen, Stockholm.
Ökad närvaro i gymnasieskolan Birger Sjöberggymnasiet
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Planering och genomförande av undervisningen
Unik Guide för elever Här får du lära dig hur du:  Loggar in i unikum  Ändrar i inställningar  Fyller i IUP inför utvecklingssamtal  Skriver i Bloggen.
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
GYMNASIESÄRSKOLAN i skollagen
Skriftliga omdömen och kommentarbanker
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
ARBETSMODELL FÖR ÅTGÄRDSPROGRAM
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagda punkter Konstgräs Läromedel Paviljongen 2. Skolans verksamhet - Polisingripandet förra veckan - Betyg.
Källängsråd Dagordning 1. Föregående protokoll 2. Ekonomi och organisation Budget 2014 Arbetslagsorganisation 14/15 3. Skolans verksamhet Beslutat.
Drogpolicy Mål: Elfrida Andréegymnasiet ska vara en drogfri skola/ arbetsplats. Ingen hantering, förvaring eller användning av droger skall förekomma på.
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
1. Uppmärksamma/Aktualiseringsorsak I första hand ska nya elevärenden tas upp i samband med elevvårdstiden. Här tar man ställning till om man ska göra.
Skolförordningen 5 kap 4§.  Studiehandledningen regleras i Skolförordningen 5 kap 4§. - En elev ska få studiehandledning på modersmålet om eleven behöver.
INFÖR BETYGSPROGNOS GY VT ”Ett överordnat mål är att få alla barn, elever och deltagare inom AcadeMedias verksamheter att nå målen för.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Utbildning för nyanlända elever Höstterminen 2015.
INFÖR BETYGSPROGNOS HT2015 – ELEVER SOM LÄSER ÅRSKURS
Mosjö skola Kunskap och Glädje Tillsammans Arbetsplan 2015/ /2017 reviderad
Arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Elevers frånvaro CB+AL Vilka är vi varför är vi här idag.
Mål och resultat på Åsaskolan
Elevledda utvecklingssamtal.
Betyg och bedömning högre måluppfyllelse genom kollegialt lärande
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Dagens innehåll Vad är tilläggsbelopp? Omfattande behov
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Nyheter i skollagen från och med 1. 7
Välkommen på föräldraråd
Bygga svenska beskriver elevers språkutveckling i fem steg med fokus på skolspråk.
Längre eller upprepad frånvaro
Nyheter i skollagen från och med
BFL, allmänna råden, gröna matriser
Föräldrainformation av familjewebben
Presentationens avskrift:

Bedömning och betygsättning Skriftlig bedömning i enlighet med 10 kap. 22 §

När elev ej når målen Om en elev riskerar att inte nå de kunskapskrav som minst ska uppnås.   Läraren ska kontinuerligt utvärdera elevens kunskapsutveckling och muntligt och skriftligt lämna information till elev och vårdnadshavare. Detta sker skriftligen genom betyg, omdöme samt skriftligt omdöme och muntligen vid utvecklingssamtal i uppstart av varje termin. Om eleven riskerar att inte nå de kunskapskrav som minst ska uppnås är det särskilt viktigt att läraren tidigt informerar eleven och vårdnadshavaren om vad som ska förbättras och vilka extra anpassningar som skolan vidtar. Varje skola behöver följa nedanstående rutiner för hur denna information lämnas till vårdnadshavaren. Dokumentation av extra anpassningar skrivs in i SchoolSoft i elevens IUP under ”skolans insatser”. I SchoolSoft finns en möjlighet att klicka i ämnesvarning. Om en elev riskerar att inte nå de uppsatta kunskapskraven ska elev och vårdnadshavare få information om detta muntligen innan ämnesvarning klickas i Schoolsoft. Läraren ska också informera rektor som har ansvar för att utreda om det finns ett behov av särskilt stöd. En elev som inte uppnår kunskapskraven är alltid föremål för extra anpassningar. Danne exempel - ! Områden – ofta går fel – gör rätt/Korrekt – inför sommaren.

Bedömning och betygsättning

10 kap. 18 § Om det saknas underlag för bedömning av en elevs kunskaper i ett ämne på grund av elevens frånvaro, ska betyg inte sättas i ämnet. Detsamma gäller när det ska sättas ett sammanfattande betyg för de naturorienterande respektive samhällsorienterande ämnena. 10 kap. 22 § I fall där ett icke godkänt betyg sätts i ett avslutat ämne ska en skriftlig bedömning av elevens kunskapsutveckling i ämnet ges. Av bedömningen får också de stödåtgärder som har vidtagits framgå. Bedömningen ska undertecknas av läraren. Om det enligt 18 § inte kan sättas betyg i ett avslutat ämne, får de stödåtgärder som har vidtagits framgå av beslutet.