Jul i Sinnet-insamlingen 2017

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Boende för seniorer i Björkvik
Advertisements

Hjälpmedel Västerbotten Fjärrkommunikation för personer som inte kan _tala_ i vanlig telefon Några bilder kommer från ett utbildningsmaterial om alternativ.
Samborådet Emina Redzematovic. Samborådet 2. Coach/vägledare kartläggning Motivationssamtal Bedömning Upprättande av handlingsplan Planera insats Följa.
IFK Trelleborg Aid … är en ideell förening vars syfte är att; Stödja Idrottsföreningen Kamraterna Trelleborg Utdrag ur stadgarna: 1 §Ändamål Föreningen.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Missionsundervisning i skriftskolan Exempel på saker att ta upp under lektionerna om mission.
Att hitta inspiration i nedskärningarnas tid Britta Åkerlund Avdelningschef Sollentuna socialkontor Niklas Ristarp Connie.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Dagordning : LSS- Lagen om stöd och service Bostäder för personer med funktionsnedsättning Erbjudande om lägenhet.
Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Mathias Holmlund.
Skåneidrotten Linda Jenvén- idrottskonsulent. Presentation om Skåneidrotten Information kring: -Idrottslyftet Lärgrupper -Integration.
Mer än bara tur… LEDARTRÄFF SYFTE: Gemensam målbild för fortsatt utveckling av Fortuna FF.
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
KEDJAN AV HJÄLP BÖRJAR MED DIG Hungerdagen 15 – Du kan hjälpa! Kuva: Leena Koskela Hungerdagen 15 – 17.9.
Hur styrs Sverige?.
Penninginsamlingar på kontoret
Kommande moment Idag: Gruppövning 1 Historiesyn
Referensgruppsmöte Avstämningsregler VINN-MFI.
Njörður Sigurðsson, avdelningschef för tillsyn och rådgivning
VÄLKOMNA TILL UPPTAKTSMÖTE MED P98/97/96!
V38 Veckobrev för förskoleklasserna
Sveriges största företagarorganisation
VISA DENNA BILD: INLEDNING
KLUBBENS PUBLICITETSBILD - Situationen
DSK F-00 till London , information -18 sep, 2012
Att ansluta sig till en avdelning.
En plats att kalla hemma - Barnfamiljer i bostadskrisen skugga
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Information för it-handledare i pensionärsföreningar
Stadens krisberedskap
Bilaga 2 Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket?
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Överförmyndarnämnden
Hur startade Fairtrade?
Inbjudan till Anhörigträff Hjärtligt Välkomna!
Flyktingbostäder
Sök uppgifter om släktingar
Så styrs Sverige.
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
Svara på frågorna genom att använda texten på s
Brukarmedverkan/Brukarinflytande
Tallriksmodellen består av tre delar:
Barnkonventionen.
Välkomna! Medlemsmöte 25 Oktober 2017
Nationella kompetensrådet
Rehabsamtal med arbetstagare inom lagverksamheten Ponf
Träff 5 Välkomna!.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Så jobbar vi med hemlöshetsfrågan
Social resursförvaltning
Smartare möten – effektivare uppföljning
Insamlingen Jul i Sinnet 2018
ARBETSMODELL FÖR PLANERING AV DISKUSSIONEN
”Jobbhälsan en samhällsutmaning?”
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Alla drabbas inte av cancer men alla blir berörda av cancer.
Navigatorn.
Catha Glaas Herrängens skola
Manual Sammanställning av enkätsvar.
Jan-Erik Nyberg Familjerådgivningen i Jakobstadsregionen
Att använda Oma i avdelningen
Angereds unga stadsutvecklare
[Projektnamn] Utvärdering
Välkommen till föräldramöte Lerkil P11/7 år
Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa
Insamlingen Jul i Sinnet 2019
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Presentationens avskrift:

Jul i Sinnet-insamlingen 2017 Instruktioner för utdelningen av presentkort

Principer för utdelningen av JIS-presentkort Insamlingen har vuxit mycket sedan de första åren. Det har blivit ännu viktigare att beakta olika säkerhetsaspekter kring insamlingen och utdelningen av presentkort. Familjer som är i behov av presentkort kan fortfarande nås genom kommunernas sociala myndigheter, rådgivningarna och församlingarnas diakoniarbete. Våra JIS-samarbetspartner är desamma som tidigare. Enligt instruktioner från FPA påverkar presentkortet inte utkomststödets storlek. Personer som får utkomststöd får ta emot mindre bidrag på högst 50 euro per månad för en person och högst 100 euro per månad för en familj.

God praxis Avdelningarna/föreningarna ska tillsammans med sina samarbetspartner se till att samma familj inte får flera presentkort. God praxis: Samla alla aktörer till ett gemensamt möte där man diskuterar utdelningen av korten. MLL och FRK delar ut kort på orten vartannat år. Man kommer överens om vilka kommun- eller stadsdelar MLL respektive FRK ska dela ut kort i, så att båda organisationerna kan dela ut kort varje år. Man förmedlar tillsammans alla kort till de sociala myndigheterna, församlingen eller rådgivningen. I sådana fall kan man göra julkort från avdelningen/föreningen att skicka med presentkorten.

REKOMMENDATION: Samarbetspartner delar ut korten till familjerna Vi rekommenderar att sociala myndigheter, rådgivningar eller diakoniarbetare delar ut presentkorten. Avdelningens eller föreningens uppgift är att förmedla korten till sina samarbetspartner. FRK:s och MLL:s representanter kommer överens om hur korten ska delas ut, vem som förmedlar kort till vilka samarbetspartner och hur många. Fattigdom är en känslig fråga för många barnfamiljer. Svåra situationer och fattigdom syns inte alltid utåt. Ur familjernas synvinkel är det mer hänsynsfullt att korten förmedlas av professionella aktörer med tillräcklig och opartisk kunskap om barnfamiljernas behov av hjälp. Att fundera på: Hur skulle det kännas om en familj som gillar att köpa och klä sig i second hand-kläder får ett presentkort för att familjemedlemmarna ser fattiga ut i sina loppiskläder? Hur skulle det kännas att en MLL-/FRK-aktiv i grannskapet får höra av de sociala myndigheterna att din familj har det knapert, fastän du inte hade velat berätta om saken för utomstående? Det julkort från avdelningen eller föreningen som skickas med presentkortet påminner om givaren på ett trevligt sätt.

Dataskydd Dataskyddslagstiftningen har skärpts. Information om de sociala myndigheternas och diakonins klienter är konfidentiell och får inte överlåtas till utomstående. En avdelning eller förening får inte ta emot namnlistor eller uppgifter om familjerna från sociala myndigheter, rådgivningar eller diakoniarbetare. Namnlistorna måste hanteras med större noggrannhet än tidigare. Alla listor som avdelningarna/föreningarna har måste returneras till distriktet. Om man har flera listor ska alla returneras. Distriktet ser till att överflödiga listor kasseras på lämpligt sätt.

Ett varmt tack till alla som deltar i utdelningen av Jul i Sinnet-presentkorten!