Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Boende för seniorer i Björkvik

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Boende för seniorer i Björkvik"— Presentationens avskrift:

1

2 Boende för seniorer i Björkvik
Intresseanmälan Boende för seniorer i Björkvik Parhus och radhus Vid Klubbestigen

3 En information i samarbete med SPF och PRO.
Välkommen till att delta i intresseanmälan för att bygga bostäder för 65+are Björkvik Vi inbjuder dig att vara med i denna intresseanmälan som är helt kostnadsfri och är ej bindandeKoKKch är ej bindande.

4 Vad är det här för information?
I detta brev vill vi förklara varför det är viktigt att utnyttja denna möjlighet att vara med och på verka för att bygga bostäder för seniorer i Björkvik. Bostäder som är anpassade och ändamålsenliga för seniorer.

5 Bakgrund Fjorton villa tomter på Klubbestigen iordningställdes för c:a 15 år sedan. Åtta stycken är fortfarande inte bebyggda. Dessa borde kunna utnyttjas för seniorer boende.

6 Länsstyrelsen Länsstyrelsen har tagit fram en förstudie som heter ”Något håller på att hända”. Varför behöver vi Bo & bygga på Sörmlands landsbygd. Utdrag ur denna enl. följande:

7 Det är det stor brist på äldre- och handikappsanpassade bostäder i flertalet småorter i Sörmland.
Många äldre bor kvar i sina villor. Ge dem istället möjlighet att byta bostad och då får barnfamiljerna chans att köpa sin första prisvärda fastighet. Börja med att kartlägg det lokala behovet av nya bostäder

8 Det stora behovet är för främst äldre som är starkt rotade i bygden.
På lokal nivån måste vi själva skapa ett forum för att synliggöra behovet av bostäder, genom att samla hushållens önskningar och efter frågan i en enkät. Skapa attraktiva möjligheter och erbjudanden i våra små orter och på landsbygden.

9 SPF:s fem krav 1.       Öka bostadsbyggandet och bygg tillgängligt från början 2.       Försvara rätten att bo kvar så länge man önskar och det är möjligt 3.       Stärk stödet för att bygga trygghetsboenden 4.       Tänk på seniorerna när bostadsbeståndet renoveras 5.       Sänk flyttskatten – ta bort uppskovsräntan och sänk reavinstbeskattningen för bostäder

10 Geografiskt område Klubbetorp. Adress Klubbestigen. Björkvik.

11 Planering Etapp 1: Upprätta lista av alla som är intresserade av ändamålsenliga bostäder Att bilda en bostadsrättsförening. Etapp 2: Projektering och budget

12 Kostnader och finansiering
I dagsläget går det inte att säga vad totalkostnaden per lägenhet blir, då det bland annat beror på hur många som vill vara med och hur mycket bidrag det går att få m.m.

13

14


Ladda ner ppt "Boende för seniorer i Björkvik"

Liknande presentationer


Google-annonser