SUHF:s & UK-ämbetets Rektorsprogram

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Mål med samverksanssystemet
Demensvård utifrån palliativ vårdfilosofi
Öppen träning för åringar Hattrick 4 all
Plan mot kränkande behandling
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Policy för miljö och hållbar utveckling
SAMARBETE MED BRASILIEN Vetenskap utan gränser Josefin Peterson.
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Våga vara chef - en trestegsutbildning för chefer och ledare
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Cornelia Björk & Lena Kulin Contextio Ethnographic November 2012
1 Kritiska framgångsfaktorer enl. programansvariga (tolkning SKILL): GenerelltTermin 1 o 2I fas med utbildningen Programstruktur Programmets struktur Studieteknik.
Personalmötet april 2014 – Hanna Gadd
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Välkommen till ESF:s seminarium
 Stockholm 1 oktober  Folkbildningsrådets uppdrag  Etik och gränsdragning  Översyn av statsbidragssystemet  Samtal och diskussion.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Projektledning.
För mer information om kursen eller för bokning, kontakta oss på eller Mål (Önskat Utfall) Större insikt.
Koh-I-Noor Berg av ljus
ST inom FK Arbetsplatsfacket
INTER Internationaliseringsstrategi Karolinska Institutet Forum för Internationalisering 2 februari 2012 Docent Clara Gumpert, ordförande i internationella.
Riis & ÖgrenPU-funktionen vid Linköpings universitet - en utvärdering 1Riis & ÖgrenPU-funktionen vid Linköpings universitet - en utvärdering 1 PU vid LiU.
? FORSKNINGUTBILDNINGSAMVERKAN HÅLLBAR UTVECKLING.
Elevdemokrati i praktiken
1 SLUTRAPPORT NULÄGESANALYS STYRGRUPP – Frågor och analys
Lärande utvärdering genom följeforskning
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF:s Företagarcoacher.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Nationell plattform för förbättringskunskap & Sommardialog
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
DU ÄR VIKTIG!. Varför? Du kan lyfta barnens självförtroende och främja deras välmående. Du kan identifiera styrkor och inge hopp. Du kan ge insikter och.
Övningsskolor och övningsförskolor Vfu i kommunerna Skola.
► Att lära för ett effektivare genomförande Om styrkor och förbättringsmöjligheter i Socialfondens lärande Baserat på Swecos uppdrag från utvärderingen.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Ekonomnätverk sociala investeringar 14 juni 2016
Kursen Kulturarvet som pedagogisk resurs riktar sig till universitetslärare och fokuserar på hur natur- och kulturarv kan användas i undervisningen för.
Introduktion till energieffektiviseringsnätverk. Program 9.30 Inledning – Landshövdingen, Magdalena Andersson 9.50 Presentationsrunda Nätverksmodellen.
Gott ledarskap a och o för skolan! Skolans (o)möjliga ledaruppdrag? Jenny Madestam.
Rektorn och styrkedjan Stockholm Januari -16 Lars Werner.
Suhf:s arbetsgivardag – om lönesamtal Bakgrund Lönesättande samtal huvudregeln – uh- sektorn har ett undantag.
1 Projektet Study Destination Sweden. 2 Vad är Study Destination Sweden (SDS)? Ett projekt som drivs av Svenska institutet och 31 universitet och högskolor.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
Myndighetschef - ett kvalificerat ledarskap i statsförvaltningen
SUHF:s & UK-ämbetes Rektorsprogram 1 - Ledningsgrupper
Att styra och leda ett lärosäte
Aktörer rektorsutveckling
Aktörer rektorsutveckling
Aktörer rektorsutveckling
NY ORGANISATION FÖR LÄRARUTBILDNINGEN
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Aktörer rektorsutveckling
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Action Learning.
SUHFs Högre LedarProgram, HeLP
SUHFs Högre LedarProgram, HeLP
SUHFs Högre LedarProgram, HeLP
Action Learning.
Louise Edgren Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet
Huvudföreningens uppgift är att
Reglab Medlemsmöte 12 sept.
Toppkompetens/ Gruppmentorskap för rektorer
Miniprojekt ViP Område: Hur utvecklar vi samverkan mellan chefer och stödfunktioner till bättre nytta för dem vi är till för Uppdrag: Ta fram en modell.
Park- och naturförvaltningen
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Arbetssättet i Skara under projekttiden
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

SUHF:s & UK-ämbetets Rektorsprogram 7-8 februari 2013 Version 1.2 080530

Syfte Bidra till att utveckla rektorers personliga-, strategiska- och lärosätesledarskap för att ge ökade förutsättningar att bedriva än mer välfungerande lärosäten, i en nationell och internationell kontext, både i dag och i morgon.

Mål Rektorerna ska känna sig mer bekväma i det komplexa rektorsuppdraget. Ett nätverk ska bildas för samverkan mellan deltagarna. Programmet ska göra avtryck i deltagarnas utövande av chefs- och ledarskap.

Presentationsrunda

Förutsättningar Mål med programdeltagande Närvaro Finansiering En pilot! – era förväntningar? Mentor Förutsättningar Rektorerna sätter mål med sitt deltagande i programmet tillsammans med sina “gamla”, dvs nuvarande ordföranden före programmets start. Detta ska bidra till en fördjupad diskussion om verksamheten och dess behov samt till en likartad syn på vissa verksamhetsfrågor. Målen kan ex handla om utveckling av verksamheten eller hur rektor och styrelseordföranden ska samarbeta och respektives roll, så att verksamheten utvecklas på ett än mer optimalt sätt. Programmet ska ses som en pilot. Deltagarna ges möjlighet att påverka programmets utformning.

Meningsfullhet – Begriplighet - Hanterbarhet Personliga-, lärosätes- och strategiska ledarskapet Röda tråden: att skapa förutsättningar för en rektorsroll genom att göra den meningsfull, hanterbar och begriplig. att arbeta med utveckling av det personliga, strategiska och lärosätesledarskapet. att använda en pedagogik som bygger på tre steg: Det individuella (först ge egen insikt) => det kollektiva (utbyta tolkningar i grupp) => det organisatoriska lärandet (officiell status i organisationen). Pedagogiken

Genomgång av programmet

Syfte & mål pass 1 Syfte: Inleda programmet. Lära känna varandra. Reflektera runt det personliga ledarskapet. Mål: Lagt en plattform för hur ni kan fortsätta utveckla ert personliga ledarskap. Material Kontaktperson på SUHF för det praktiska – Jennie Utvärdering på flera olika sätt (enskilt och gemensamt varje pass, ,efter hela programmet, uppföljning av det satta målet på hemmaplan, er verktygslåda vid varje tillfälle och i slutet av programmet- två som utvärderar. Detta i kombination med att programmet är en pilot. Vi utvärderar, lär och utvecklar programmet tillsammans.

Överenskommelse Vilka spelregler ska gälla när vi träffas och mellan tillfällena för att ni ska få ut så mycket som möjligt av programmet?

Att styra och leda ett universitet Jens Schollin, rektor ÖRU

Hur kommer det sig att du sökte dig till rektorsrollen? Vad gör du när du inte arbetar på universitetet? Vilka förväntningar har du på Rektorsprogrammet? Har du någon fråga/frågor du vill lyfta med styrelseordföranden, “gamla” rektorer och departementet när de deltar på nästa pass? Gärna frågor som handlar om att göra din roll som rektor än mer meningsfull-hanterbar och begriplig.