Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SUHFs Högre LedarProgram, HeLP

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SUHFs Högre LedarProgram, HeLP"— Presentationens avskrift:

1 SUHFs Högre LedarProgram, HeLP
Noors slott oktober 2012

2 Syftet med HeLP Fördjupade kontakter mellan svenska lärosäten
Djupare förståelse för sektorns villkor och styrning Mer självinsikt om ledarskapets utmaningar Utveckling av det personliga ledarskapet Handfasta metoder för verksamhetsutveckling HeLP ska leda till fördjupade kontakter mellan svenska lärosäten och en djupare förståelse för sektorns villkor och styrning. Programmet ska bidra till än mer självinsikt om ledarskapets utmaningar hos deltagarna. Särskild betoning läggs på att utveckla det personliga ledarskapet. Handfasta metoder för verksamhetsutveckling ingår som en viktig del.

3 Målet med HeLP Efter HeLP ska deltagarna uppleva att de är bättre rustade för att arbeta med chefsuppdrag på hög nivå. Kunskap och erfarenhet från programmet förväntas göra avtryck i deltagarnas chefs- och ledarskap.

4 Historik HSV => SUHF HeLP 1 23 deltagare HeLP 2 24 deltagare HeLP 3 24 deltagare HeLP 4

5 Syfte med pass 1 Deltagarna ska få träffa olika företrädare för sektorn för att höra deras syn på ledarskap inom akademin.

6 Meningsfullhet – Begriplighet - Hanterbarhet
Grundstenarna att skapa förutsättningar för en hög chefsroll genom att göra den meningsfull, hanterbar och begriplig. att arbeta med grundstenarna för att få en fungerande verksamhet med tydlighet i uppdrag, mål och roller samt en lämplig kultur och ett fungerande samarbete med länkning i organisationen mellan olika nivåer. Pedagogiken


Ladda ner ppt "SUHFs Högre LedarProgram, HeLP"

Liknande presentationer


Google-annonser