Funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Sv Erasmus+ EU:s nya program för utbildning, ungdom och sport Carina Hammar.
Lunds universitet / Medicinska fakulteten / Handlingsplan internationalisering Master Medicinsk Vetenskap.
Sv Universitets- och högskolerådets arbete mot diskriminering och för lika rättigheter Motstånd och möjligheter - En nationell konferens om jämställdhet.
Information Leonardo Da Vinci
Information till nominerade studenter 25 februari 2014
Nina Ahlroos Euroguidance Sweden
Utlandsstudier för I:are
Utvecklingsplan – Korta lärarprogrammet AUO 60 p Göteborgs universitet
Internationell mobilitet
Annika Ghafoori Kvalitetsdrivet 2013 En öppen högskola?
Utgångspunkter Skollagen Karriärförslag 2013 Forskningsprop 2013
Försöksverksamhet 2007 Universitetsförvaltningen Uppdragets bakgrund, syfte och mål Avidentifierade ansökningshandlingar.
Som utvecklingskraft. Internationalisering: varför?
Ministry of Science, Innovation and Higher Education Fact finding mission 6 February 2013 Internationalisering av högre utbildning i Danmark Line Verbik.
Internationellt i Nacka kommun Policyn Nätverken Vänorterna EU-projekt.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och.
Sv Erasmus+ EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott
Comenius.
Socialfonds-programmet
Internationella programkontoret för utbildningsområdet.
Sv Erasmus+ EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott
Sv Erasmus+ EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott
Europeiska socialfonden
Sv Kvalitetsdrivet 2013 Europeiska program för internationellt samarbete Sigrid Fogelberg.
Livslångt lärande EU:s nya gemensamma utbildningsprogram Mål ” Ett konkurrenskraftigare kunskapssamhälle, med bättre arbetsmarknad och ökad social.
Sv Erasmus+ EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott
För kunskap och bildning Svenska skolans och projektens framtid Bob Karlsson Tammerfors 12.4.
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Sv Erasmus+ Utbildningssamarbete i Europa Europaforum Hässleholm Petronella Odhner.
Syftet med rapporten Belysa likvärdighetens utveckling utifrån olika indikatorer Diskutera orsaker till utvecklingen Analysera konsekvenserna för likvärdigheten.
EU-program/projektkunskap Djurö 11oktober 2010 Är vi med i EU eller inte? Nyttan av EU-projekt Varför EU-program? Olika typer av EU-program Strategiskt.
Erasmus+ Erasmus+ är EUs nya program för utbildning, ungdom och sport. Programmet startar 2014 och är en fortsättning på ett par olika program; Programmet.
Nordplus Ramprogram. Nordplus ramprogram Mobilitet, samarbete och nätverk i Norden och Baltikum Nordplus är Nordiska ministerrådets utbildningsprogram.
Gymnasieskolan 2011 Info om den nya gymnasieskolan.
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:10-09:50 Konferensen öppnas. Inledning. Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum (RUC) 09:50-10:30.
Erasmus+ Erasmus+ är EUs nya program för utbildning, ungdom och sport. Programmet startar 2014 och är en fortsättning på ett par olika program; Programmet.
pedagogisk dokumentation
Föräldrakraft En studie om implementering av ett föräldrastödsprogram i Bergsjön, Linnéstaden, Mark och Orust Inga-Lill Jakobsson Kontakt:
Förordningstext Speciallärarexamen
Sv. ERASMUS+ UNG OCH AKTIV Vendela Engblom Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
Sv Denna presentation är till för att hjälpa er i ert uppdrag att sprida information om det europeiska utbildningsprogrammet Erasmus Denna.
Lönekriterier för lärare inom samtliga skolformer inom Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle (gäller från och med 2016 års löneöversyn)
Umeå universitet och flyktingfrågan pågående aktiviteter Internationellt Scholars at Risk (SAR) Är ett internationellt nätverk av universitet och högskolor.
Programmet för livslångt lärande Nya möjligheter till europeiskt samarbete och utveckling för utbildningssektorn.
Internationella programkontoret Internationella programkontoret är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Vi stödjer skolor, universitet,
Sv Erasmus+ och Nordplus Språkdagen, tema nordiska språk Ingrid Gran
Sveriges referensram för kvalifikationer, SeQF Nätverksträff , Ylva Blauberg.
Europeiska socialfonden: EU-medel + nationella anslag:270 milj kr Projektens medfinansiering:161 milj kr...ett verktyg för att finansiera EU-strategin...
EU:s kulturprogram ( ). Programområden Programområde 1: Stöd till samarbetsprojekt (fleråriga kulturella samarbetsprojekt, kulturella samarbetsinsatser,
Sv Hur ska högskolan lyckas med breddad rekrytering? 16 maj 2016 Aleksandra Sjöstrand.
Programmet för livslångt lärande Nya möjligheter till europeiskt samarbete och utveckling för utbildningssektorn.
From Great To Excellent
The Kvarken Multimodal link
Frukostseminarium 8 juni 2017
Miljö och Innovations- Akademin Nanna Wikholm nanna
Lite statistik och några förslag
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Mobilitet för vägledare
Fokusområden 2011 Använda produktionsresurserna effektivt och kostnadsmedvetet och säkerställa kvalité i myndighetens samlade uppdrag. Kommunicera och.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Forskningsrådet Formas
Erasmus+ mobilitet yrkesutbildning
Georgia Wilhelmsson Uddevalla Gymnasieskola
Jämställdhet genom verklighetsbaserade internationella projekt med autentiska mottagare Emelie Hahn Gränbyskolan 29 oktober 2018.
Studera utomlands Informationspass 1/3 2019
VAD ÄR CAMPUS VÄSTERVIK?
Presentationens avskrift:

Funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

Erasmus + Vad är Erasmus+? Erasmus+ är ett program som ger dig möjlighet att studera utomlands. Programmet finansieras av Europeiska kommissionen. I Sverige är det Universitets- och högskolerådet som ansvarar för Erasmus+, tillsammans med de universitet och högskolor som deltar i programmet. Som studerande ska du alltid vända dig till ditt universitet/din högskola angående dina utbytesstudier.

Erasmus+ mobilitet skola Vem som kan söka Skolor, från förskola till gymnasieskola, kan söka medel för olika former av kompetensutveckling av skolpersonal. Det är även möjligt att söka som konsortiesamordnare för flera skolor. Vad man kan göra Det är möjligt för personal att delta på fortbildningskurs, konferens, jobbskugga eller undervisa på en skola eller utbildningsorganisation i ett annat europeiskt land som deltar i programmet. Sista ansökningsdag Ansökningsomgången för 2016 är avslutad och ansökan stängd. Nästa omgång beräknas öppna någon gång i november.

Varför Erasmus + mobilitet? Programmet ger er skola möjlighet att arbeta mot uppsatta strategiska mål och utvecklingsplaner på ett internationellt plan. Genom att ge lärare, skolledare och annan personal, som till exempel studievägledare och kurator, möjlighet att kompetensutveckla sig och utbyta erfarenheter med kollegor i andra länder bidrar det till att stärka individers färdigheter och kvalifikationer som sedan implementeras och sprids inom och utanför den egna organisationen. Vad ska det leda till? Syftet är att de aktiviteter som är möjliga att genomföra ska bidra till att höja kompetens och kvalitet i utbildningen. Ni som förskola, skola eller konsortiesamordnare ansöker utifrån de skolutvecklingsbehov ni identifierat. Primära målsättningar är att förebygga tidiga skolavhopp, stärka elevers kunskaper och färdigheter, samt stärka kvaliteten i undervisningen. Med hänsyn till situationen med ökat antal migranter, flyktingar och asylsökande är projekt som syftar till att utveckla lärare inom områden så som det interkulturella klassrummet, att undervisa flyktingar och asylsökande, svenska som andraspråk samt tolerans och mångfald av särskild vikt.

Utgångspunkter för Erasmus+ EU:s utbildningspolitiska mål till år 2020 Ökad koppling mellan programmet och EU:s utbildningspolitiska mål. Visa på mervärdet med europeiskt samarbete. Större genomslag och effekter på individnivå, organisationsnivå och systemnivå. EU:s utbildningspolitiska mål till år 2020 Andelen lågpresterande 15-åringar i läsning, matematik och naturkunskap är lägre än 15 procent. 90 procent av alla unga avslutar sin gymnasieutbildning. Minst 40 procent av alla 30-34-åringar har genomgått en eftergymnasial utbildning. Minst 95 procent av alla barn från fyra års ålder (och upp till skolålder) går i förskola.

Erasmus+ https://youtu.be/KrgFPqQ7AyA

http://ec.europa.eu/programmes/e rasmus-plus/ Erasmus+ utbyten.se (UHR:S webbplats) http://ec.europa.eu/programmes/e rasmus-plus/

Erasmus+ eTwinning.net schooleducationgateway.eu