Schacks implementation under skoltids

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Bakgrund till projektet Schack i skolan
Advertisements

Upplägg för introduktion  Schack4an  Schack i skolan  Internationell utblick  Resultat  Forskning och utvärdering  Framtiden.
Mental Fysisk Social FMS minskar stressen och höjer prestationsförmågan i både skola och arbetsliv! Verktygen: FMS Elevprofil FMS Personalprofil KROPPEN.
Matematiksatsningen Några nedslag i Skolverkets utvärderingar.
Rökfria miljöer - skolan. Rökfri skola gäller Rökförbud gäller alla som vistas i skolan och på skolans område oavsett om man är elev eller personal, över.
V. Din åsikt är viktig! Nu är avtalsrörelsen 2016 i full gång. Din åsikt är viktig! Genom att ST får in åsikter från medlemmarna kan förbundet driva rätt.
Bemanning och anställning Av vikarier inom vård och omsorgsförvaltningen.
Likvärdig utbildning – Likvärdig undervisning
Föräldraråd Nyvång Hälsa Det innefattar både ett fysiskt välbefinnande så som psykiskt och socialt.
Vår verksamhet Har verksamhet i skolans gym Har aktiviteter med bollsporter Är en del av Jönköpings skolidrottsförbund Anordnar idrottsrelaterade utbildningar.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Föräldramöte – födda 2008 Välkomna! Sammanfattning säsongen 2015/2016 – så här långt 11 isträningar 3 av 7 Björnligor – med 3 matcher varje.
Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete.
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
1 MediaCenters arbetar med undervisningsmedia och digitala lärobjekt i olika former för att elever, lärare, skolledare och annan personal inom skolan ska.
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
V36, 2016 Veckobrev för förskoleklasserna
Föräldramöte – P
V.43: Veckobrev för förskoleklasserna
Heby skola 7-9 Björn Johansson, förstelärare
V.41: Veckobrev för förskoleklasserna
VÄLKOMMEN TILL 6A.
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
(antal enkäter = 229, antal svar = 196)
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
Välkomna till vårt Föräldramöte på
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.
Informationsmöte Välkomna!.
Gymnasiearbete 100 p.
IT-stöd i undervisningen – Inventering av digitala resurser på webben
Öppet hus Skolans namn Datum.
Vi är varandras lärmiljö
Formativt lärande.
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Mitt utvecklingssamtal HT 2016
Nätverk för lärare på fritidshem
Bildlärarens Planeringsbok Åsa F P -16.
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Saco-förbundet för dig i transportsektorn
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Du som skolelev :D Berätta om dina skolår. Var gick du i skolan och gymnasiet? Hade ni datateknik som valbart ämne på högstadiet eller gymnasiet? Vilka.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Lions Pass the Plate #lionspasstheplate
RELATIONELL PEDAGOGIK ”utbildningens brännpunkt”
PRAO Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Homo sapiens.
Träff 5 Välkomna!.
Min läsportfolie.
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Eftisklubb på finska för ettor vid Vasa övningsskola
Gymnasiearbete 100 p.
Tips för det praktiska ledarskapet
Vad är strategi? En karta som utstakar val och väg för organisationen
Vad innebär kooperativt lärande i praktiken?
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:
Presentationens avskrift:

Schacks implementation under skoltids SCHACKPEDAGOGIKKURS Schacks implementation under skoltids Matilde Diaz Examinator : Lars Holmstrand Jesper Hall

Presentation Fritidsverksamhet I vår skolan har vi motivera och intressera barn och personal samt föräldrar om schack. Vi har också några arbetskamrater som hjälper med våra fritids aktiviteter för att barnen kan spela schack varje vecka. Skolan bildade en schackklubb den 21 oktuber 2014 och beslutade att schackklubb inte ska ha någon medlemsavgift och söka medlemskap i distriktsförbundet och där med i Sveriges Schackförbund.

Skolverksamhet Schack,matematik och logik Enligt forskare över hela världen tränar elever sig att tänka och utveckla sin fantasi och koncentrationsförmåga genom att använda schack i undervisningen. I vår skola är lärare medvetna om att använda schacken som verktyg under skoltid. Några av dem vill ersätta matematik och lära ut att spela schack för att hjälpa barnen i lektion och relationer i klassen.

Syfte Att lära ut spela schack till våra lärare i skola och visa dem villkor om schacken som pedagogiskt verktyg. Att lärare kan använda schacken för att ersätta till matematik under skoltid, i princip en gång i månad. Att lärare involverar alla elever i klassen i spelen oavsett av deras funktionshinder. Att planera och utvärdera varje gången för att elever kan uppnå målet: att kunna spela schack i lektioner.

Metod Enhet: Enkla frågor till alla lärare om deras kunskap om schack för att kunna göra en statisk om hur många lärare vill lära sig, lära ut. Hur många vill använda schack och vill uppmuntra elever att spela schack. Intervjuer: Det var några spontana intervjuer för att få intryck om hur schackarbete kan påverka på en positiv undervisning under lektioner.

Resultat Enheten gav en positiv resultat från lärare. Många av dem (70 %) vill använda schack och inkludera schack som ett pedagogiskt verktyg i klassen. Intervjuerna gav en mycket positiv svar från lärare (80%). De vill att schack ska implementeras och ersätta till matematik MEN de inte vill lära ut elever. Enhet och intervjuer visa att våra lärare (90%) vet inte att spela schack men de är intresserade att gå på en kurs.

Diskussion Vår schackklubb försätter varje veckan med mer entusiasm av eleverna under fritids verksamheten. Det som kommit fram är att lärare vill utveckla sig om schack. Alla lärare funderar på att hitta bättre arbetsmiljö för att elever kan vara smartare och lösa problem och vara mer delaktiga i klassen. Om jag som fritidspedagog kan försätta under lektionstid att spela schack.

Referenslista http://skolvarlden.se/artiklar/schack-far-eleverna- att-tanketrana Lars Holmstrand, professor i pedagogik på Linnéuniversitetet i Växjö. Undervisning i specialpedagogik i Södertörns högskola, schackpedagogik ht-16. Jesper Halls & Bo Johansson. Schack och aritmetik. Jesper Hall, veckomejl HT16.