Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Homo sapiens.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Homo sapiens."— Presentationens avskrift:

1 Homo sapiens

2 Vad är homo sapiens? Homo sapiens betyder ungefär förnuftig människa eller vis man. Homo sapiens uppkom för ungefär 200 tusen år sedan i Afrika. Människan har utvecklats från Homo sapiens. Alla levande människor idag tillhör underarten Homo sapiens sapiens.

3 Människans uppkomst Människan har utvecklats under flera miljoner år, och vi utvecklas fortfarande. Vi har många aplika förfäder som är släkt med primater som till exempel schimpanser och gorillor. Människan utvecklades genom att lära sig att stå på två ben och använda verktyg.

4 Homo sapiens utvandring
Homo sapiens härstammar från Afrika. När klimatet blev torrare i Afrika började våra förfäder söka sig ut mot Afrikas kuster. Sedan började de vandra ut över resten av världen. Men alla flyttade inte på en gång, utan forskare tror att Homo sapiens flyttade i omgångar i olika grupper.

5 Mänskliga drag Det finns några saker som har hjälpt oss människor att utvecklas. Forskare tror att Homo sapiens lärde sig att prata för ungefär 200 tusen år sedan. Att utveckla språk hjälpte människan att utvecklas och samarbeta. Människan har länge gillat konst och dans. Det går att hitta gamla grottmålningar och föremål som vi smyckat ut.

6 Källor Originalartikel:


Ladda ner ppt "Homo sapiens."

Liknande presentationer


Google-annonser