Reklam Vem får synas och hur?.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Planering, genomförande av undervisning och bedömning enligt Lgr 11
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3 – Svenska
Från Vasatid till Vasalopp Lpp Historia åk 5, Vasatiden
E C A Du ska kunna läsa boken Ondskan med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt, välja och använda lässtrategi. Du ska kunna göra en enkel.
Att bedöma elevers kunskaper i NO Anders Jönsson.
Språkdagen i Malmö Värdeorden i språkämnena Gunnar Stenberg
Muntliga nationella prov i svenska
Utifrån entreprenöriellt lärande
Närvaro!!.
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
DITT BOENDE.
PROJEKTARBETE Nationell kursplan 100 gymnasiepoäng
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Bedömning av muntlig produktion och interaktion
Insändare Struktur och respons.
Svenska p Svenska p.
Betyg och förmågor.
Lokal Pedagogisk Planering
Ett arbetsområde om poesi
BETYG ÅRSKURS 6 ( - 9).
© Steve Wretman & Helena Moreau
Att synliggöra lärande
Mål som eleverna skall ha uppnått i slutet av det nionde skolåret
TYSKA STEG 3 Fem arbetsområden: 1. Reisen und Schule in Deutschland
Träff BFL-piloter 15/11 Kollegiesamtal Dokumentationsmall
Kunskapskrav och matriser
En bild ljuger mer än tusen ord
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Hur gör man en debattartikel?
Utmaningar i arbetet med BfL
The Big 5 ANALYSFÖRMÅGA KOMMUNIKATIV FÖRMÅGA METAKOGNITIV FÖRMÅGA
Religionskunskap 1, 50 p. Religionskunskap 1, 50 p.
Tips - vad ska du tänka på när du svarar på läsfrågorna?
Vad säger bilden oss egentligen!?
Betygskriterier Idrott & Hälsa
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Genom undervisningen i svenska ska eleverna utveckla sin förmåga att formulera sig och kommunicera i tal och skrift, anpassa språket efter olika syften,
Hållbar utveckling - förmåga 1 i biologi.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Skolutveckling genom aktionsforskning
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Uttala de flesta svenska språkljuden Bokstävernas namn och ljud (stora och små). Ordbilder på vanligt förekommande korta ord t.ex. jag, och, kan. Läsa.
Språkbruk och språkliga variationer i svenska Kurs 11 SA1U Susanne Schmitt Neth Lektion i svenska som andra språk Tidsåtgång 80 minuter.
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
”Nu ska ni få visa vad ni lärt er. För att det ska bli rättvist får alla samma uppgift att lösa – klättra upp i trädet!”
Välkommen till svenska 1
Svenska som andraspråk 3
Matspjälkningssystemet
Djuren möter ungdomskulturen
Föreläsning 7 Observation som datainsamlingsmetod
Sociologi Introduktion.
Självbedömning Idrott och Hälsa ÅK 6
Nationella proven i svenska
Tyck som jag! Om metoder för påverkan
Argumenterande text.
LPP i Geografi ht Varför läser vi Vad skall vi gå igenom?
Argumenterande tal i en np-version
Etik- planering.
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Djuren möter ungdomskulturen
Argumenterande text.
Rädda klassrummet SLÖJD.
Texttyper Återberättande, beskrivande, instruerande, berättande, argumenterande och förklarande © Vikarielärare.
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Inför NP Svenska Våren 2019.
Presentationens avskrift:

Reklam Vem får synas och hur?

Arbetsgång Modell för att analysera Symboler och begrepp i analys Elevexempel ”Dålig reklam” Gruppuppgift ”Bra reklam” Kobra – om funktionsnedsättning Normkritiskt projekt

Att analysera bild Beskriv bilden i detalj Förklara vilka känslor den ger Vem är avsändare? Vem är mottagare? Var finns bilden, d v s kanal? Vad står i textmeddelandet? Underliggande budskap: Vad vill texten säga egentligen? Vilken effekt ger bilden?

Djupanalys: Coca Cola och ämnesspecifika ord http://tobiasrasmusson.se/reklamanalys-coca- cola-heist/ \\Ad.stockholm.se\cli- home\ca2home018\aa17865\Desktop\c3a4mnes specifika-ord-och-begrepp.pdf

Exempel analys: Skopunkten

Exempel analys: Motorola

Vad är dålig reklam och varför? Tankekarta Om retuschering: https://youtu.be/iYhCn 0jf46U https://youtu.be/xKQd wjGiF-s Om könsroller: https://youtu.be/HaB2 b1w52yE

Analysera dålig reklam i grupp Beskriv och analysera en bild enligt modellen. Ringa in problemet och delge gärna en lösning.. Redovisa muntligt.

Goda exempel(?) Kobra om modell med funktionsnedsättning: http://www.svtplay.se/ video/4313829/kobra/k obra-avsnitt-1-2 JC och Dressman: https://youtu.be/rZRO5f bnj5E https://youtu.be/F- N5nMdg0ng

Vem får synas? Projekt med åsikter: http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/04/2 7/valdigt-manga-som-inte-kanner-sig- representerade/

Gruppuppgift – Bra reklam Gör en egen eller gör om en reklambild, alternativt motreklam; driva med företaget, s k adbusting. \\Ad.stockholm.se\cli- home\ca2home018\aa17865\Desktop\motreklam.pdf Redovisa muntligt. Förklara tankar och öppna upp för diskussion!

Förmågor och kunskapskrav Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.   Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt. Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem. Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang. Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang. Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.