Landsbygdspartiet Landsbygdens folk behöver ett parti som lyssnar till dess väljare, därför har vi bildat Landsbygdspartiet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

Riksdag och regering.
Vad handlar regionfrågan egentligen om? BILD 1 Vad handlar regionfrågan egentligen om?  Närmare. Med en norrländsk region flyttas.
Demokrati & diktatur.
Samhällsekonomi 2.
Rapport Medlemspanelen augusti 2010 FöretagarFörbundet.
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Skaf Skaftöpartiets vision Att med gemensamma krafter skapa en positiv Ö-känsla där alla samarbetar, formar och utvecklar Skaftö till en.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Vad är ett sensornätverk?  Ett datornätverk av datoriserade sensorer  Syfte: sprida ett stort antal över ett område.
Medievanor.
Hållbar service i Västerbotten
Hur hantera komplexa frågor?
KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas.
1 Forskning & Utveckling Hannie Lundgren EU-plattformsmöte 29 april.
Så styrs Sverige.
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
Träff för nya medlemmar Upplägg Läget i Vänsterpartiet Organisationen Partiprogrammet Allmänna frågor Fika.
Demokrati och hur Sverige styrs
Miljödepartementet Landsbygdsdepartementet Svensk rovdjurspolitik skall bestämmas i Sverige Onsdagen 17 augusti 2011 Andreas Carlgren, Miljöminister Eskil.
Imorgon tänkte jag bjuda på något gott att äta. Ni får välja
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
Vilken ska bort och varför
5. Ekonomins grunder Vad är ekonomi ? Behoven är större än resurserna
Det beskrivs i författningen, alltså de fyra grundlagarna.
Demokrati och diktatur
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Demokratiprojektet Den arabiska våren.
Hur styrs Sverige? Sverige styrs på tre nivåer.
Mänskliga rättigheter och Naturresurser Kampanjtema :
Handlingsplan, ännu bättre service Vi vill bli ännu bättre! Vi ska bli ännu bättre!
Basinkomst En trygg människa är en rik människa enhet.se.
Vad skiljer partierna åt?
God bebyggd miljö. Övergripande vision Gäller alla kommuner Glömmer inte landsbygd Nu miljömål På sikt total hållbarhet Ta sats för snabb ökning Ett län.
Riksdagen.
Färdplan mot nästa val
Geografi Vad är geografi? Varför ska vi läsa geografi?
Politisk Geografi.
Kunskap och värden – måste vi välja? Sven-Eric Liedman.
Medborgarundersökning 2011 Bilaga till tjänsteskrivelse KFKS 2011/ resultat Nacka kommuns tilläggsfrågor - jämförelser med de Stockholmskommuner.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
”Kommunpolitik for dummies”  Vad är det för drag i en föredragningslista?  Vad sjuttsingen är KSAU?  Vad är skillnaden mellan kommunchef.
Demokrati, politik och val. Demokrati = folkstyre För att ett land ska kunna kallas demokratiskt måste det ha: 1.Återkommande fria val. Folket ska fritt.
 Prata om två former av demokrati.  Prata om vad ett parti har för uppgift och hur de jobbar.  Diskutera begreppet lycka och uttrycket ”största möjliga.
Genom demokrati. Ordet demokrati betyder folkstyre. Alla människor i samhället får vara med och bestämma. 9 miljoner i Sverige – Vi skall dela på makten.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund Hur får vi Lantbrukarna att ”nappa” på det vi erbjuder?
Hur är företagsklimatet i Sölvesborg?. Lokalt företagsklimat Handlar om förutsättningar för företagande Vi definierar företagsklimatet som summan av de.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
GLOBALISERINGEN. VAD INNEBÄR GLOBALISERINGEN?  En av orsakerna bakom förändringar i dagens samhälle (men som hållit på länge)  Är den process som innebär.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Leder etnisk mångfald till kontakt eller konflikt? Andrej Kokkonen.
G LÄDJEÅR OCH EXTREMA RÖRELSER. D EMOKRATI ELLER DIKTATUR ? Många nya stater uppstod efter första världskriget En stor del av dem blev diktaturer på grund.
A TT PÅVERKA I SAMHÄLLET. G RUPPRESENTATION OM SOCIALA MEDIER Facebook WhatsApp Twitter Skype Instagram QQ Förslag på flera?
Vad hände egentligen?.
Dalarna ska vara ledande i Sverige för lanthandelsutveckling och
Vårdföretagarna Medlemsundersökning December 2007.
Välkommen till skärgården
SÅ STYRS SVERIGE Demokratiska val vart fjärde år
Förutsättningar för diktatur.
Det här är Folkbildningen i Västmanland
Landsbygdspartiet oberoende Grundat 2002
Vi driver omställningen
Geografi / samhällskunskap
Miljömålen består av tre slags mål
Produktion, handel och transport
SÅ STYRS SVERIGE Demokratiska val vart fjärde år
Miljömålen består av tre slags mål
Prata politik - även efter Skolval 2019 Skolval 2019 är över och nu börjar det viktiga efterarbetet. Hur gick det? Vilka tankar finns i klassrummet efter.
Presentationens avskrift:

Landsbygdspartiet Landsbygdens folk behöver ett parti som lyssnar till dess väljare, därför har vi bildat Landsbygdspartiet.

Fyra hörnstenar Företagande och service Demokrati och påverkan Framtidstro och utveckling Traditioner och kulturarv

Företagande och service För att landsbygden skall överleva måste möjligheterna att driva företag förbättras. Villkoren för små företag på mindre orter måste förbättras. Service som skolor, butiker, postservice, kommunikationer mm, måste finnas inom rimligt avstånd även på landsbygden.

Demokrati och påverkan En väl fungerande demokrati där besluten fattas så nära dem de berör som möjligt. Alltför många beslut som rör landsbygden fattas idag i Stockholm och Bryssel. Inget av de etablerade partierna företräder egentligen landsbygden. De ekonomiska vinsterna av naturtillgångar hamnar till stor del någon annan stans.

Framtidstro och utveckling Landsbygdens människor har fått allt mindre möjligheter att på demokratisk väg påverka sin livssituation. Den kreativitet och framåtanda som alltid funnits på landsbygden har blivit allt mindre genom att beslut fattas allt mer centralt, ofta av stadsbor som inte riktigt förstår landsbygdens villkor.

Traditioner och kulturarv De praktiska kunskaperna finns ingen annan stans och kan inte återskapas. Det gäller tex jakt, fäbodbruk, fiske, djurhållning, friluftsliv mm För att håla landskapet öppet, och upprätthålla en biologisk mångfald, krävs betande djur. Det innebär också att rovdjurs- förekomsten måste begränsas.

Valmanifest 2014 Lokal och rättvis service med närdemokrati Ökad självförsörjningsgrad för baslivsmedel Ansvarsfull rovdjurspolitik Kommunal beskattning av naturresurser och fastigheter. Omförhandling av EU-medlemskapet Rättvis drivmedelsbeskattning för landsbygden

Lokala frågor Att hitta lokala frågor som passar in i partiets politik, och som engagerar människor, brukar inte vara alltför svårt. Det gäller bara att vara lyhörd och följa de lokala medierna. Typiska frågor brukar vara nedläggning av skolor, brandförsvar, lanthandel, rovdjursproblem mm