Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vårdföretagarna Medlemsundersökning December 2007.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vårdföretagarna Medlemsundersökning December 2007."— Presentationens avskrift:

1 Vårdföretagarna Medlemsundersökning December 2007

2 Om undersökningen Undersökningen genomfördes i form av en webbenkät (EasyResearch) Samtliga av Vårdföretagarnas medlemsföretag fick ta del av enkäten Svarsfrekvensen var 49 %

3

4

5

6

7

8 Kommentar Inget av de tillfrågade företagen uppgav att deras kommun helt ska kompensera dem för de ökade kostnader avtalet innebär, och knappt 9 % kommer att kompenseras delvis. Hela 65 % vet inte/har inte fått besked från sin kommun om hur det kommer att bli. Ännu mer oroande är att 26 % anger att de inte kommer att få någon ersättning alls.

9 Konsekvenser Över 70 % av de tillfrågade företagen menar att de troligtvis kommer att behöva dra ner på personal om kompensation uteblir. 62 % menar att de också kommer att behöva dra ner på sådant som ger guldkant på tillvaron för de gamla. Nästan var tredje företag menar att de inte kommer att kunna garantera samma vårdkvalitet som idag. Var femte företag menar att det är osäkert om de kan driva sin verksamhet vidare.

10 Vad måste göras? Det ligger i varje kommuns intresse att säkerställa omsorgen om de äldre oavsett vårdgivare! Att privata aktörer missgynnas, eller inte ges rimliga villkor för att driva sin verksamhet, går stick i stäv med regeringens uttalade mål att öka kvaliteten och mångfalden/valfriheten inom omsorgen. Säkerställa att lika villkor gäller för kommunal och privat äldreomsorg genom lika ersättning! Initiera åtgärder NU för att säkerställa att en rättvis fördelning av kommunens resurser råder.


Ladda ner ppt "Vårdföretagarna Medlemsundersökning December 2007."

Liknande presentationer


Google-annonser