Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas."— Presentationens avskrift:

1 KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA

2 Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas de unga av mest? De påverkas oftast av föräldrarna, media tex. Barn program mm.

3

4 Jämställdhets dagiset Tittmyran. Jämnställdhets dagis lär barn att komplettera varandras typiska könsroller, t.ex. Tjejerna lär sig att ta för sig och killarna lär sig att lugna ner sig lite. ” Det var absolut inget förbud mot rosa bara för att det var ett jämställdhetsdagis, ” säger Elin

5 Tips! Köp unisex kläder! Va vill egentligen ditt barn ha? Lyssna! Tänk person, inte kön när du är runt barn! Max 2 timar framför tv för barn! Detta är en viktig fråga i dagens samhälle. Hoppas ni har fått inspiration och är villiga att engagera er för en mer jämställd framtid.


Ladda ner ppt "KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas."

Liknande presentationer


Google-annonser