Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen DENNA PRESENTATION GÅR IGÅNG AUTOMATISKT – SKRUVA BARA UPP DINA.
Advertisements

Elevråd på SFI vad är det?. Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad.
Sexuella kränkningar och respekt Hur påverkar vi utvecklingen i rätt riktning? En powerpoint av S2m.
Föräldrar Trappan – PHC Ungdom. Varför har vi denna presentation? - Det finns många fel-/missuppfattningar om vad det betyder att bli/vara hockeyföräldrar.
HFF:s P02 Läsprojektet 2015 Ett samarbete mellan Huskvarna bibliotek och Huskvarna FF.
Ö PPEN FRÅGESTUND 16 SEPTEMBER L3SUPPORT-434: Beskrivning av utbildning för sökandewebben Jag hittar ingen möjlighet i innevarande MIT-miljö att.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Mål, värderingar, syfte och förhållningssätt för Askim IK F97 Detta dokument beskriver hur vi, Askims IK flickor 97, ser på vårt fotbollsspelande.
Välkomna till P-02 Föräldramöte 14 september. Tränings matcher och cuper höst vinter 2010 Vi skall försöka få till 2 st. 7 manna träningsmatcher till.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
Hur man använder EasyWorship del 1
Jan Larsson Studieteknik Jan Larsson
Barn och ungdomars utveckling
Studieteknik - tips och ideer
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
De sju intelligenserna
Ungdomarnas medieanvändning
”Dragan” Lagets envisaste tjej. Hon må vara lugn på utsidan, men inuti henne finns en kraft ingen motståndare vill möta. När hon bestämmer sig för en sak.
Plan mot diskriminering och kränkande behandling
Konsten att läsa sakprosa
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Förslag till lektion och samtalsguide – unga och vuxna. Kort version
(antal enkäter = 229, antal svar = 196)
Elevråd på SFI vad är det?.
Elevråd på SFI vad är det?.
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
”Full text only låter farlig, som en återvändsgränd” – användarundersökning av EDS på Malmö högskola Linda Trygg.
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Den digitala resan är påbörjad
Ha kul ihop (man måste få något gott på avslutningen)
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Religion.
Ha kul ihop man måste få något gott på avslutningen
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Världsvan & Hemkär Vår världsvana kommer av viljan att växa och vår nyfikenhet på framtiden och vad som händer i omvärlden. Här finns nytänkande och.
Nätet – en social plats.
CASE Jolanda Riissanen
Biblioteken speglar samhället
Puberteten Vad är det för något..?
Verb Ett verb talar om vad någon gör eller vad som händer.
Så styrs Sverige.
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Övning Tid: minuter Virala konsekvenser.
Skolrelaterad psykisk ohälsa bland unga tjejer och killar
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Övning Tid: minuter Instagram-målet.
Barnkonventionen.
Övning Tid: 40 minuter Lagen och rättvisan.
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
Sång : Anne Murray. You Needed Me.
Redovisning enkätsvar PASCAL och eTjänstekort
Mobiltelefonins utveckling
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Fallet 1) Ambulans och polis; frågar vad som hänt.
8 tips för dig som redaktör
Smartare möten – effektivare uppföljning
Mensutmaningen.se MENS a.
Alla kan läsa och hör sen!
MOBBNING ELLER INTE? ? NEJ! GRÄL
Föräldrarmöte P07 Säsong 2016
Catha Glaas Herrängens skola
Ett komplement till vårdens övriga hälsofrämjande arbete
2018 Liria Ortiz / Peter Wirbing
Att använda Oma i avdelningen
Information – Lag P08 för Året 2019
Om Tro.
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma sak. Det visar sig sedan att informationen inte är sann. Hur tänker du kring detta?

Hur tänker du och hur gör du för att motverka detta? 2 Du är aktiv på sociala medier och du känner att du vill ha full koll på vad som händer där. När du lägger dig för natten har du svårt att sätta telefonen på ljudlös/sovläge vilket resulterar i att du väcks flera gånger per natt. Hur tänker du och hur gör du för att motverka detta?

Hur påverkar det dig och vad blir konsekvenserna? 3 Du är väldigt duktig på ett visst dataspel och spelar med andra ungdomar över hela världen. För att gå vidare i spelet måste du vara aktiv på olika tider under dygnet. Hur påverkar det dig och vad blir konsekvenserna?

Hur tänker du kring detta? 4 Ett filmklipp från en fest du var på sprids snabbt via sociala medier. Du vet att en av deltagarna på festen har tagit illa vid sig då personen vid tillfället var full. Hur tänker du kring detta?

Vad använder vi digitala medier till då? 5 Längre tillbaka i tiden fanns var­ken datorer, surfplattor eller smarta telefoner. Idag är det väldigt vanligt och vi har glädje och nytta av teknikutvecklingen. Hur tänker du att det ser ut i framtiden? Vad använder vi digitala medier till då?

Vad gör du och vad tänker du? 6 Du har suttit framför datorn och spelat dataspel länge och börjar få huvudvärk och ont i nacken. Vad gör du och vad tänker du?

Du har flera gånger blivit utsatt för kränkningar på nätet. 7 Du har flera gånger blivit utsatt för kränkningar på nätet. Hur hanterar du det?

På nätet finns mycket informa­tion. 8 På nätet finns mycket informa­tion. Hur vet du att den information du tar del av stämmer?

Brukar du hjälpa någon vuxen med det och i så fall med vad? 9 Du kan mycket mer om hur man använder surfplattor, mobiltelefoner och hur man hittar information på nätet än vad vuxna kan. Brukar du hjälpa någon vuxen med det och i så fall med vad?

10 Det finns app:ar som mäter hur mycket tid du använder din telefon. Hur lång tid tycker du är bra för dig? Tycker du att de vuxna ska bestämma över hur mycket du använder din telefon?

11 Du och dina vänner sitter och fikar på ett café. Alla utom du surfar på mobilen och du tycker det är tråkigt. Vad gör du?

12 Till vad använder du de digitala medierna (telefon, surfplatta) och vad tycker du är bra med dem?