Att ordna utbildning för designers och behandlare i SoB Ett exempel på hur det kan gå till, tips och reflektioner KRISTINA MORÉN VERKSAMHETSUTVECKLARE.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Redigerings kurs med PowerDirektor 5 NE Express Del 1.
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Skapa ett video-CV på YouTube
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Hur går det till att rapportera in betyg idag?
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Nätmobbning
Inlärningsmiljö för att öka motivation
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Logga in i Cambro Efter att du har aktiverat ditt CAS-id kan du logga in i Cambro. Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst.
Lund Studentlitteratur
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Redigerings kurs med PowerProducer 3 NE Del2. Starta PowerProducer och välj ”producera filmskiva”
Helpdesk – 10 i topp.. 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de.
Vem är du?.
Tillgänglig IT Komma igång med Basecamp. Som deltagare i kursen får du en individuell inbjudan via epost med en registrerings- och en startlänk.
Bli bäst på Senior Alert Senior Alert Målet med timmen  När denna utbildningstimme är över så ska ni alla förstå tanken med Senior Alert.  Ni ska veta.
Anställningsintervjun
Vad är bra och vad kan bli bättre? Utvärdering med Ekjur12 15/
Utbildning om MÖV i AP2 Skriv punktlista eller text här i Arial Punktlista.
Utbildarforum 1-2 september
Google SketchUp Del 1.
Guide till Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Personligt brev.
Roller och organisation
Eget arbete och webbinarier mellan ws2 och ws —11-17.
Workshop 4, Landstinget i Uppsala län Kristina Morén verksamhetsutvecklare VO Psykiatri.
Elever skriver. Att läsa och skriva utvecklas parallellt. När vi läser lär vi oss att packa upp innehållet i en text för att förstå vad den som skrivit.
LOK-Stöd. Kommunalt & Statligt Kommunala & statliga aktivitetsstöd skall redovisas 15 februari resp. 15 augusti Nytt för 2014 – personnummer på alla medlemmar.
Förvaltningen informerar. Plattform Stöd och behandling Plattform Designverktyg Tjänsten Stöd och behandling.
Kom ihåg! Tips när verksamheter startar sina piloter.
Eget arbete till workshop KBT via nätet - Ångesthjälpen Pilot i princip klar Utvärdering pågår Beslut om breddinförande inte klart Status.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Sjukskrivningskollen Digitalt stöd för sjukskrivna.
Eget arbete till workshop Region Gävleborg.
Projekt Stöd och behandling
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
nu finns inga tvivel längre
Sjukskrivningskollen Digitalt stödprogram för sjukskrivna
Wordgenomgång.
Skapa utbildningsmallar i nya Ladok
Om du jobbar i huset (ekero1)
Landstinget i Västerbotten Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Landstinget i Västerbotten Tillämpning i Stöd och behandling och kommunikationsplanering (5 minuter) Förmiddagen
Utvecklingsprojekt 2015 enligt förvaltningsplan
Examensarbete i magisterprogrammet i specialpedagogik, vt 13
Eget arbete och webbinarier mellan ws2 och ws3
Cosmic R8.1 i primärvården
Landstinget i Uppsala län Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Lathund för administratörer
Tyck som jag! Om metoder för påverkan
Tips när verksamheter startar sina piloter
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
LATHUND BLODOMLOPPET 2017 Gå in på
Registrering av valorganisation
Ta reda på vad eleverna lär sig under lektionen
Webbutbildning : Kurstillfällesbyten Katja Taavo, Karin Schelen
Utbildning om MÖV i AP2 Skriv punktlista eller text här i Arial
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Hantering av nya Diploma Supplement under övergångsperioden 2019
Supportstuga: nya standardtexter för ds
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Nya 1177.se
Nya 1177.se
FSO dagar 2019.
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Så här anmäler du dig till högskolan HT19
Presentationens avskrift:

Att ordna utbildning för designers och behandlare i SoB Ett exempel på hur det kan gå till, tips och reflektioner KRISTINA MORÉN VERKSAMHETSUTVECKLARE VO PSYKIATRI, AKADEMISKA SJUKHUSET, UPPSALA

Grundförutsättningar och förberedelser - Två lärare, precis gått igenom utbildningen själva - En heldag kl deltagare - Lånade in bärbar dator till alla + visade på projektor från en dator - Hade med oss manual för designer och behandlare & usb med filmer, ljudfil, bilder, pdf - Skrivit upp inloggningssidor X 2 - Gått igenom de steg som står under ”Checklista inför start av utbildning” - Lägga in utbildningen själva…

Checklista ta fram utbildning Checklista för att ta fram en utbildning i hur man använder Designerverktyget. Materialet ligger som nedladdningsbara filer (word) och tanken är att ni själva ska skapa upp dessa moment och bygga upp er egen utbildning. Ni kan alltså "klipp och klistra" från dessa filer och in i Designverktyget i Stöd och behandling. Du kommer att behöva skapa 2 olika moment på din utbildningsutgivarenhet: 1. Stöd och behandling-utbildning 2. Exempelbehandling: Sömnproblem Stöd och behandling-utbildning innehåller moduler för designer, behandlare och administratörer. Beroende på roll så kan alltså utbildningen anpassas för den enskilda personen. Exempelbehandling: Sömnproblem behövs för att kunna ta del av behandlarmodulen i kursen Stöd och behandling-utbildning.

Flik 3 - inloggad som dig själv som invånare på momentet Exempelbehandling Sömnproblem Flik 1 - inloggad som dig själv som invånare på momentet Stöd och behandling utbildning. Flik 2 - inloggad som först designer som skapar eget moment - och sedan behandlare på momentet Exempelbehandling Sömnproblem

Checklista inför start av utbildning 1.Maila utbildningsutgivarenhetens behörighetsadministratör samtliga användares HSA-nr. 2.Behörighetsadministratören på utbildningsutgivarenheten ska lägga till de personer som ska gå kursen och ger dom sina aktuella roller. OBS! Gör detta så snart som möjligt ifall någon användare har något felaktigt data uppsatt i HSA, iså fall kan det krävas uppdatering i HSA innan personen kan läggas till. 3.Den som ansvarar för kursen loggar in som behandlare i Designverktyget på sin utbildningsutgivarenhet: Välj därefter fliken [Alla] och välj att starta momentet (Stöd och behandling utbildning) på samtliga personer som ska gå utbildningen. Du behöver då resp. användarens riktiga personnr. Alla deltagare kommer att få tillgång till samtliga modulers innehåll oavsett vilken roll man har i systemet

Agenda för utbildningsdagen - Inga introduktionsfilmer. Mailades ut istället. - (Demofilmer för nyaste funktionerna kan man vilja visa om de inte finns med i utbildningsmaterialet) - Agenda för dagen, hjälp att logga in i de olika flikarna, gick igenom begreppen gemensamt - Deltagarna jobbade självständigt med utbildningen - Behandlardelen gjordes i deras egna nyskapade behandlingar, hade ej Exempelbehandling Sömnproblem - Filmer, ljudfiler, pdf-filer och bilder hade vi med på usb-sticka om det inte skulle finnas på datorn. - Fångade upp frågor som vi inte kunde svara på och mailade dem vidare

Vad göra efteråt? - Maila ut eventuella filmer/demos om man inte gjort det innan - Föra vidare de frågor deltagarna ställde och förmedla svaren tillbaka till deltagarna - Skapa lokalt eller tipsa om nationellt forum att ställa frågor i för när man börjar lägga in material - Fundera över vilken organisation för fortsatt utbildning i designverktyget man ska ha inom landstinget nu och framöver

Feedback från en designer/behandlare ”Men från det jag minns från utbildningen är att man kan utöka delen om hur man bygger upp en behandling (presentationslogik, formulär, att göra, formulär, resultat).” ”En sak som vi upptäckte var att man måste minska ned på bildernas storlek för att det inte ska ta en evighet att ladda sidan. Stefan visade hur man gör det med nåt program.” ”Det som kan vara krångligt annars som jag själv har tyckt är att lära sig hur formulären fungerar, men där måste man nästan pröva sig fram själv.”

Tips och reflektioner - Svårt att förstå detta med att man har olika roller på olika flikar…vad som händer på de olika flikarna - Visa att det kommer tydligt formulerade uppgifter i slutet för själva informationstexten kan låta som att man ska göra sakerna som beskrivs parallellt. Svårt hjälpa då. - I början vore det bra om man beskrev slutresultatet av alla designerövningar så man har målbilden klar för sig och kan relatera detta till en behandling man eventuellt håller på och funderar på att designa - Uppmuntra deltagarna att ta med material som de planerar att använda senare för de övningar där man ska lägga in formulär, texter, filmer, bilder, ljudfiler…ger bättre förståelse