Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lathund för administratörer

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lathund för administratörer"— Presentationens avskrift:

1 Lathund för administratörer
Allmänt om laget.se/AIK

2 är sedan i mars 2013 AIK Ungdomsfotbolls lagsidor, och dessa använder vi för direkt kommunikation gällande ungdomsfotbollen och intern kommunikation till våra lag På startsidan finns fliken ”Dokument”. Där hittar du en rad nyttiga dokument som policys, verksamhetsplan AIK FF, licensunderlag, träningstider och mer.

3 Så här ser det ut inne i ”dokument”
Så här ser det ut inne i ”dokument”. De flesta mapparna är öppna och läsbara för alla besöker, vissa är bara tillgängliga för inloggade föreningsmedlemmar dvs personal, ledare, spelare och föräldrar. Flikarna uppdateras med nya dokument löpande.

4 Mail. En av de vanligaste frågorna från föräldrar med olika uppdrag är varför man inte nås av mail som skickas ut, eller nås av en del men inte av andra. Det vanligaste svaret är ofta relaterat till på vilket sätt de har lagts upp inom sitt lag på deras laget.se-sida. Vi sköter merparten av vår mailkommunikation till lag, ledare och föräldrar i förekommande fall via laget.se:s mailfunktion. Dessa mail går till den mailadress den enskilda personen själv angett som sin mail, och bygger alltså på att det är en aktuell adress. Dessutom är det kopplat till vilken roll som angetts. Är man lagledare, men i sin roll på hemsidan endast är angiven som förälder, så nås man inte av de mail som vi markerar i systemet skall gå till alla ledare. Efterföljande bilder är en kort presentation av alla de olika val man kan ha när man lägger till en ny ledare som medlem, eller ska ändra en person medlemskap från t ex förälder till ”webbansvarig” eller något annat. Kort sagt finns det så gott som en roll för alla, så se gärna till att alla ansvariga ligger upplagda som ledare, så blir det mindre information som missas, och ingen som själv måste ansvara för att sålla och eventuellt skicka vidare till berörd person.

5

6 Vill man att medlemmen ska kunna administrera sidan (nyheter, kalendern osv) så kryssar man i det. Vill man att de ska stå som kontaktpersoner för laget på er sida under ”Kontakt” samt under föreningens huvusida så kryssar man i det. Sedan tilldelar ni roll, ev titel och bestämmer om de ska vara synliga som ledare utåt för oinloggade på er sida, när man tittar på ”Trupp”.

7 Som ni ser finns det en hel del roller att välja på.

8 Klart


Ladda ner ppt "Lathund för administratörer"

Liknande presentationer


Google-annonser