Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nätmobbning http://www.flickr.com/photos/talweblog/437737613/

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nätmobbning http://www.flickr.com/photos/talweblog/437737613/"— Presentationens avskrift:

1 Nätmobbning

2 Om man är mobbad i skolan, så kan man tycka att det är skönt att komma hem. Men så fort man loggar in på datorn så börjar det igen. Man kan te.x. bli mobbad på msn, facebook eller bilddagboken. Men det finns även andra sätt, te.x. via sms, Detta gör att den som blir mobbad nästan aldrig få vara ifred.

3 Nätmobbing är…? Nätmobbing kan vara många saker, det kan vara taskiga kommentarer, en konversion på msn som gått över styr, eller hatgrupper på facebook. Sms är också ett sätt att mobba på.

4 Hur kan vi motverka nätmobbing?
Om man blir mobbad på te.x. msn kan man skriva ut konversionen och visa för någon vuxen, så att man kan bli hjälpt att stoppa mobbningen. Om man blir mobbad på någon annan sida, kan man antingen visa sidan för någon vuxen, eller anmäla personen till dom som har sidan. Om det är riktigt allvarligt så kan man anmäla det till polisen, men då måste man ha riktiga bevis.

5 Föreningar emot nätmobbning
Friends är en av dom största föreningarna som är emot både mobbning i verkliga livet och mobbning på nätet. En annan förening är Rädda barnen. Dom är emot mobbning på nätet. Dom har satt ihop en tips lista på sin hemsida om hur man kan skydda sig emot nätmobbning.

6 Rädda barnens tips för att skydda sig emot nätmobbning.
Berätta för någon vuxen om du själv eller någon annan blir utsatt. Är det grova saker bör det alltid anmälas till polisen. Spara hotfulla sms och mail så att de kan spåras. Om du märker att någon blir utsatt säg ifrån och stötta den kompisen. Visa att du inte ställer upp på mobbningen. Tänk själv efter vad det är för bilder och information du lägger ut och vad du sprider vidare. Samma lagar gäller på nätet som i verkligheten. Alla har ett lika stort ansvar där som annars. Om du vill ha schyssta kompisar så måste du själv vara en – både IRL och på nätet. Om du vill ha respekt så måste du också visa respekt för andra, både IRL och på nätet. Källa:

7 Källor Allt utom Rädda barnens tips har vi tänkt ut själva.
Rädda barnens tips hittar du på; Bilden;

8 Den här Powerpointen är gjort av;
Emelie Cajsa Linn


Ladda ner ppt "Nätmobbning http://www.flickr.com/photos/talweblog/437737613/"

Liknande presentationer


Google-annonser