Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Supportstuga: nya standardtexter för ds

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Supportstuga: nya standardtexter för ds"— Presentationens avskrift:

1 Supportstuga: nya standardtexter för ds
Petra Nord - UHR Yolanda Brännström – UHR Elisabeth Larsson - Ladokkonsortiet Anna Sandberg Telléus - Ladokkonsortiet Klara Nordström - Ladokkonsortiet

2 Om mötet Mötet spelas in Ställ frågor med

3 Agenda för mötet Lite bakgrund från UHR Kort demonstration i Ladok
Inkomna frågor till UHR Inkomna frågor till Ladokkonsortiet Fler frågor?

4 1. Lite bakgrund från UHR

5 2. Kort demonstration i Ladok

6 3. Inkomna frågor till UHR

7 Fråga: Ingen förordningstext i punkt 4.2?
1 Är tanken att förordningstexten alltså inte längre ska anges i punkt 4.2 DS? Svar JA, det stämmer att hela förordningstexter för en viss examen inte längre ska in. Texterna blev för långa och komplicerade. Text för examensnivån ligger i Ladok (så att den aldrig blir tom), men högskolan kan också själv lägga in texter som beskriver den enskilda examen. Se allmänt råd 2 och 3 i 4.2. Fundering för framtiden: går det att underlätta hanteringen när det gäller yrkesexamina som har nationella mål? Punkt 4.2. får följas upp och erfarenheter diskuteras framöver.

8 Fråga: Bilagan ”The Swedish Higher Education”
2 Skulle vi kunna få tillgång till bilagan The Swedish Higher Education System redan nu? För att kunna förbereda vårt skifte på smidigast sätt så skulle vi behöva denna redan innan 1a april för att uppdatera våra i förväg. Svar Bilagan är klar och har skickats ut på Orakellistan.

9 Fråga: Utbytestudier och punkt 6.1
3 Är det viktigt att ange om tillgodoräknade utlandsstudier har varit organiserade via ett utbytesprogram eller inte? Svar Vår tanke med exemplen i 6.1. var att det finns en poäng med att visa att/om utbytestudier ingått i tex Erasmus. Men det är ni som avgör mer precist vad som bör in under 6.1. I samband med en framtida utvärdering kanske vi gemensamt kan fundera mer och ev. förtydliga allmänna råd.

10 4. Inkomna frågor till Ladokkonsortiet

11 Fråga: Åtkomst till tidigare mall efter övergången
4 Kommer den tidigare mallen att finnas kvar även när den nya börjat gälla? Vi har i undantagsfall behov av att kunna ta fram DS för tidigare utfärdade examina i efterhand. Svar Den tidigare mallen kommer att finnas kvar. För att kunna få fram ett tidigare DS får man koppla den gamla mallen till bevisbenämningen igen. I det ursprungliga ärendet tar man sedan fram dokumentet på nytt.

12 Fråga: Olika texter för samma bevisbenämning
5 I riktlinjerna anges att högskolan kan ange lokala/programspecifika läranderesultat för aktuell examen, som bygger på lokala lärandemål för aktuell examen eller motsvarande information (till exempel lärandemålen för ett visst huvudområde). Vi har flera program/olika huvudområden som leder till samma bevisbenämning. Hur kan vi fylla 4.2 med t ex program- eller huvudområdesspecifika lärandemål på ett effektivt sätt? Svar I Ladok går det att skapa olika beviskombinationer för olika program, och ange vissa texter på denna nivå.

13 Fråga: Förändras lokalt inlagd text vid uppdateringar?
6 Om vi lägger in mer text på ex. punkt 4.2 från högskoleförordningen – försvinner den vid uppdateringar som görs från nationellt håll? Svar Nej, om texter har lagts in/justerats lokalt på lärosätet ändras inte dessa automatiskt vid uppdateringar. För att få in eventuella uppdateringar får man välja att återställa texten för respektive bevisbenämning. (Detta fungerar på samma sätt för alla platshållare, oavsett om platshållaren är avsedd för nationella bestämmelser eller lokala.)

14 Fråga: Information om utbytesstudier
7 Finns det någon funktion som kan hämta information automatiskt om ”antagning” till utbytesstudier från studentens översikt eller liknande? Svar I nuläget finns ingen sådan funktionalitet.

15 5. Fler frågor?

16 Tack för idag!


Ladda ner ppt "Supportstuga: nya standardtexter för ds"

Liknande presentationer


Google-annonser