Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dokumentation Workshop Stockholm | 2015-04-01. Målsättning Gå igenom en students väg från programmets start till examen via Byte av program Byte av programtillfälle.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dokumentation Workshop Stockholm | 2015-04-01. Målsättning Gå igenom en students väg från programmets start till examen via Byte av program Byte av programtillfälle."— Presentationens avskrift:

1 Dokumentation Workshop Stockholm | 2015-04-01

2 Målsättning Gå igenom en students väg från programmets start till examen via Byte av program Byte av programtillfälle Studieuppehåll Val av inriktning Omregistrering Visat prototyper för både administrationsgränssnitt och studentgränssnitt Genomgången var främst i lektionsformat med powerpoint

3 Noteringar från pre-workshop workshop Studieplanering på individ – bygga individens studieplan Viktigt att en administratör kan hjälpa studenten med registrering, val mm. Progression mot t ex examenskrav i studieplan Lätt att administrera i GUI t ex ”dra in en kurs i studieplan” Viktigt att ha bra stöd för utbildningssamarbeten Rättsäkerhet vad gäller antagning Flexibilitet i ärendestöd – transparens, kunna se vem som har ärende etc. Väl utbyggd grupphantering – lätt att administrera Tydlighet i GUI-progression – individ och hel klass Tittfunktion i studentgränssnitt Möjlighet att lätt titta på NyA-uppgifter och uppgifter från alla lärosäten

4 Kommentarer från workshopen Det var många frågor kring ”uppflyttning”, studieval och spärrar i program. Externa val via NyA för behörighetsprövning av programstudenten upplevs som krångligt. Önskemål om massantagning av studenter i Ladok efter behörighetsprövning lokalt. Detta kom upp flera gånger. Även önskemål om masshantering vid registrering av studenter. Funderingar kring ärendehantering: Hur får jag ”mina” ärenden? Kan man vara flera handläggare samtidigt på ett ärende? Kan man välja vad i ett ärende som ska vara synligt för studenten? Typ tjänsteanteckningar VS beslut? Generell vy f ärenden inkl examen Avisering av ärenden Se mer uppgifter om examensansökan. Möjlighet till examenskontroll. Möjlighet att filtrera bort kurser som inte kan ingå i viss examen

5 Forts. Administratör vill kunna se i GUI om ett avbrott är ett ”Tidigt avbrott”. Viktigt för att kunna avgöra om studenten har möjlighet att söka och antas igen samt för att se om registreringen som fanns innan avbrott genererar HST. I översikten behöver man kunna se mer information om kurserna, t ex huvudområde, fördjupning mm. Även betyg på kursen måste synas. Summering av dagen Ladok 3 motsvarar generellt förväntningar Svårare förstå begrepp än systemet Hur kan Ladok 3 projektet hjälpa till? Testa små delar Begreppslista med koppling t dagens begrepp Skärmdumpar för att se flöden

6 Quiz Jag skickade ut ett online quiz bestående av åtta frågor. De flesta svarade en vecka senare pga påsklov. 70% har haft godkänt Frågorna: 1. Vilka av nedanstående delar är exempel på kurspaketering? 2. Vad kallas den del där du anger hur kurstillfällena ska löpa i ett programtillfälle 3. Lite generellt kan man säga att när studenten börjar läsa på ett programtillfälle så är studentens studieplan och programtillfällets struktur samma sak 4. Studenten behöver inte bekräfta att hen avser att läsa kurser som är obligatoriska inom ett programtillfälle och där hen inte behöver söka via antagningen.se 5. Vilka exempel nedan stämmer överens med vad du kan göra med funktionen "Valmöjlighet" 6. Hur många studieplaner kan en student ha? 7. Idag säger vi att en student byter kull på ett program. I nya Ladok säger vi att en student byter _________ (fyll i svaret nedan) 8. Ange vilket som är rätt påstående:

7 Frågorna Svåraste frågorna med flest fel och tog längst tid att göra var: Vilka exempel nedan stämmer överens med vad du kan göra med funktionen "Valmöjlighet” Vilka av nedanstående delar är exempel på kurspaketering? Idag säger vi att en student byter kull på ett program. I nya Ladok säger vi att en student byter _________ (fyll i svaret nedan)

8 Kommentarer från deltagarna Tack själv för en givande dag. Mycket snurrade runt i huvudet när jag satt på Arn expressen. Men det kommer bli bra! Tack för en intressant o lärorik workshop förra veckan! Jag fick bara 63 på detta test – inte lätt att minnas begreppen om man inte tjuvkikar ;-)! Tack för workshopen förra veckan, det var informativt och kul att se hur det är tänkt att nya Ladok ska se ut och fungera. Jag gjorde quizen och fick 7 av 8 så något måste ju ha fastnat Jag har nu gjort testet fick 63/100 vilket enligt mig inte var lysande. Tyckte testet var kanon precis som workshopen igår, mycket att smälta på en gång men efter påsken tror jag att jag har fått ordningen på det i huvudet också.


Ladda ner ppt "Dokumentation Workshop Stockholm | 2015-04-01. Målsättning Gå igenom en students väg från programmets start till examen via Byte av program Byte av programtillfälle."

Liknande presentationer


Google-annonser