Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Information till IT-designs programstudenter

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Information till IT-designs programstudenter"— Presentationens avskrift:

1 Information till IT-designs programstudenter
Elisabeth Sandlund Information till IT-designs programstudenter Söka kurser inför VT2014

2 Viktiga datum 15 oktober – sista anmälningsdag
November – kontrollbesked skickas ut 11 december – antagningsbesked 1 skickas ut – OBS! svarskrav! 20 december – sista svarsdag 8 januari – antagningsbesked 2 skickas ut, inget svarskrav

3 15 oktober Du måste söka alla kurser du ska läsa inför VT2014 via Gör så här:

4 Gå till www.kau.se Klicka på ”ÄR STUDENT” och välj ditt program

5 Välj den termin då du började läsa på programmet

6 När du valt din starttermin h13, hittar du de kurser du ska/kan söka inför VT2014

7 När du valt din starttermin h12, hittar du de kurser du ska/kan söka inför VT2014

8 När du valt din starttermin H11, hittar du de kurser du ska/kan söka inför VT2014

9 När du klickar på kurs du ska söka skickas du till www.antagning.se
Det du ska göra nu är att logga in på

10 Här loggar du in på www.antagning.se

11 Fyll i personnummer och lösenord
FRISTÅENDE KURS Fyll i personnummer och lösenord alternativt PROGRAMSTUDENT !!!! Logga in via Karlstads universitet (använd dina kontouppgifter till studentkontot)

12 Genom att du loggar in på www. antagning
Genom att du loggar in på söker kurs/er senast 15 oktober och söker kurs som programstudent tilldelas du förtur som programstudent i urval. Viktigt att komma ihåg! Du kan endast antas till 30 hp som programstudent. Vill du läsa mer än 30 hp väljer du att söka den kursen/de kurserna som fristående kurs. Detta väljer du i din anmälan på

13 Tänk på ordningen! Hur du prioriterar dina utbildningar i din anmälan har betydelse när antagningen genomförs. Vi utgår från att det du satt högst upp i din anmälan är det du helst vill gå. Med det menas att du sätter den utbildning du helst vill gå överst, den du kan tänka dig i andra hand som nummer två och så vidare.

14 November – kontrollbesked skickas ut
Kontrollera din anmälan Under november månad handläggs och behandlas din anmälan. Du kan själv följa din anmälan direkt på Under november kommer du att få ett mejl till den e-postadress som du har registrerat till ditt konto. I mejlet ombeds du att gå in och kontrollera att allt stämmer med din anmälan. Det är viktigt att du håller koll på vad som eventuellt fattas i din anmälan. Med bra koll har du också bättre förutsättningar att komma in på den utbildning du har sökt.

15 11 december Antagningsbesked 1 skickas ut OBS! svarskrav!
Antagningsbesked för urval 1 för våren 2014 publiceras på eftermiddagen den 11 december. Gå in på , ”Mina sidor” för att läsa och svara på det. Kom ihåg att du måste svara ja för att behålla din plats. Sista svarsdag är 20 december. Du loggar in på ditt konto på för att svara. Du väljer att svara ja eller nej till en plats som du är antagen eller reservplacerad till. Du måste svara för att ha en möjlighet att komma in på utbildningen som du sökt. Glömmer du att tacka ja till erbjuden plats är risken stor att du inte kan läsa utbildningen VT2014.

16 8 januari – antagningsbesked 2 skickas ut, inget svarskrav
Antagningsbesked för urval 2 för våren 2014 publiceras på eftermiddagen den 8 januari. Gå in på , ”Mina sidor” för att läsa och svara på det. OBS! Det är inget svarkrav på antagningsbesked för urval 2.

17 Meddelande på antagningsbeskedet
Du finner länk till kursspecifik information om kurs/kurserna du antagits till på ditt antagningsbesked. Via länken finner du välkomstbrev och litteraturlista mm.

18 Begrepp på antagningsbeskedet
Exempel på förkortningar som används i antagningsbeskedet ser du nedan. Alla förkortningar finns förklarade antagningsbeskedet. VI = Du är villkorligt behörig till utbildningen. Du måste senast vid kursstart kunna visa att du uppfyller samtliga behörighetskrav för att kunna ta erbjuden plats i anspråk. TA = Du är redan antagen till högsta möjliga antal högskolepoäng. EJ = Du har svarat nej eller inte svarat alls.


Ladda ner ppt "Information till IT-designs programstudenter"

Liknande presentationer


Google-annonser