Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

R ESULTAT A LLMÄNT. 2 OM RESULTATHANTERING Resultathantering är en del av nya Ladok som kommer till lärosätena lite i förväg. När man arbetar med resultathantering.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "R ESULTAT A LLMÄNT. 2 OM RESULTATHANTERING Resultathantering är en del av nya Ladok som kommer till lärosätena lite i förväg. När man arbetar med resultathantering."— Presentationens avskrift:

1 R ESULTAT A LLMÄNT

2 2 OM RESULTATHANTERING Resultathantering är en del av nya Ladok som kommer till lärosätena lite i förväg. När man arbetar med resultathantering i nya Ladok sparas uppgifterna, och visas, i gamla Ladok. När hela nya Ladok införs kommer Resultat innehålla ännu mer funktionalitet.

3 3 DAGENS PROCESS Skapa underlaglista (rättningsprotokoll) för betygsrapportering Fylla i betyg på underlagslistan Rapportera in resultat i Ladok Skriva ut arkivlista från Ladok Granska och underteckna arkivlista Definitivinläggning av resultat i Ladok Sätt signatur på färdig arkivlista Arkivera arkivlista Underlagslista till rättande lärare Underlagslista med ifyllda resultat till administratör Arkivlista till examinator Arkivlista till administratör Arkivlista till arkivarie Resultat offentliggjort

4 4 NYA PROCESSEN Förbereda resultatrapportering i Ladok Rapportera in betyg i Ladok Granska och attestera betyg i Ladok Skapa resultatverifikat i Ladok Automatisk E-post till attestant Resultat offentliggjort Verifikat arkiveras elektroniskt eller på papper Exempel på bemanning Görs av administratör Görs av lärare Görs av attestant (examinator) Görs av arkivarie

5 5 NYA BEGREPP Resultatrapportör Den som lägger in resultat och betyg, oavsett om det är en lärare eller en administratör, har i nya Ladok rollen Resultatrapportör. Attestant Attestant är den som i nya Ladok granskar och godkänner det inlagda resultatet. Det motsvarar rollen som i gamla Ladok kontrollerar och skriver under arkivlistan. Resultatnotering I nya Ladok kan man lägga till mindre resultat som inte har några högskolepoäng och som inte betygssätts, men som man ändå vill dokumentera i kursen. I nya Ladok kallas detta för Resultatnotering. Klarmarkera När man som rapportör har lagt in alla uppgifter för en eller flera studenter skickar man dessa för attestering genom att klarmarkera dem i systemet. Då går det iväg ett epost till den som ska attestera.

6 6 NYA BEGREPP Resultatverifikat I resultatverifikaten i nya Ladok hittar du det som finns i Arkivlistan från gamla Ladok. Uppgifterna presenteras dock på ett helt annat sätt Modul Modul i nya Ladok motsvarar prov i gamla Ladok Aktivitetstillfälle I nya Ladok kan man, förutom att skapa anmälan till tentamen, även skapa anmälan till andra aktiviteter som labbar, studiebesök etc. Den samlade benämningen för funktionen är Aktivitetstillfälle.

7 7 RESULTAT Om du har behörighet till funktionen Resultat hittar du dit så som bilden visar.


Ladda ner ppt "R ESULTAT A LLMÄNT. 2 OM RESULTATHANTERING Resultathantering är en del av nya Ladok som kommer till lärosätena lite i förväg. När man arbetar med resultathantering."

Liknande presentationer


Google-annonser