Arbetsområde Fysik Krafter. Vad är krafter för något? Fysiken och vardagslivet  Krafter, rörelser och rörelseförändringar i vardagliga situationer och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Biologi Naturvetenskapen har sitt ursprung i människans nyfikenhet och behov av att veta mer om sig själv och sin omvärld. Kunskaper i biologi har.
Advertisements

VATTEN, VATTEN, BARA VANLIGT VATTEN
observation förutsägelser experiment förenklingar.
Från vardagskunskap till vetenskap
Bäst uppfinningarna!. Teknik och fysikaliska begrepp ha kunskaper om användning av naturvetenskap och teknik i samhället kunna beskriva några vardagliga.
Varför?.
Utvärdering 2 Fredrik Björk Urbana Studier, Malmö högskola.
SIQs MODELL Uppskattad tidsåtgång: 30 minuter Till avsnittet tillhör ett test som tar ca 10 minuter att genomföra 2.
Pedagogisk verksamhetsidé Sege parks förskola, läsåret
{ Historiska källor. Källa: ur LGR 11 Förmåga: kritiskt granska, tolka och värdera källor som grund för att skapa historisk kunskap, Kunskapskrav: Eleven.
Geografi Handlar om vår omvärld - men inte bara kartor!
Sege parks förskola Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Grundkurs i Energi För att förklara teorin inom olika ämnen använder vi oss av olika begrepp. Energi är ett ord som används mycket i olika sammanhang,
Sveriges geografi Det svenska kulturarvet. Geografi Göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
Friluftsliv Lite inspiration... Lite inspiration... Lite inspiration...
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
PEDAGOGISKPLANERING FYSIK ÅK 7
Kommande moment Idag: Gruppövning 1 Historiesyn
Uppdragsutbildning 45 hp – behörighet SVA för år 9
Naturvetenskap och teknik i vardagen
SVMF Höstmöte 2016 Vad händer i Sverige
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion
Representationer och deras användning vid framställning av begrepp i fysikläromedel för högstadiet Licentiand: Charlotte Lagerholm, Handledare Claes.
Insikt 2015 Söderköpings kommun
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Vardagens komplexitet - Samhällets tankeförenkling
Varför läser ni religionskunskap?
Utvärdering och systematiskt kvalitetsarbete för ämneslärare, 8 hp Lkk81N LKK81N, GÖTEBORGS UNIVERSITET, IPS.
Mekanik del 2.
Vetenskap = fakta, teorier, metoder
Källkritik Källa – är det som finns kvar av det förflutna, det som används som en källa till det förflutna. Historisk litteratur – är framställningar.
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Religion.
Patienttelefon för döva
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Funktionell kvalitet- måluppfyllelse
Designa en sittmöbel Frånvarande, se länkar:
Äldres behov i centrum Välkommen till introduktion! 22 februari 2016.
Kraft, rörelse och arbete
Gymnasiearbete 100 p.
Lärandeansatsen i Socialfonden
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Iris Rosengren Larsson
Etik- planering.
Jörgen Lundälv, docent Institutionen för socialt arbete
Nätverk för lärare på fritidshem
Innehåll i och användning av läromedel.
FÖRMÅGOR OCH KUNSKAPSKRAV
Strategier för att förstå det vi läser
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Hur mycket använder ungdomarna olika beroendeframkallande ämnen i Helsingborg, Skåne, Sverige & Europa? Arbetsmaterial med diskussionsfrågor i klassrummet,
LGR – 2011 Centralt innehåll i årskurs 4-6
Den sociologiska blicken
Ung Cancer - Medlemsundersökning 2017, Närstående
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Elevbaserad modell med tidiga insatser för psykisk hälsa
Uppföljningsmodellen i Stockholm
Program 16,30 – 16,45 Inledning Göran J och Per S
2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Stages of change är säkert välkänd hos många, Modellen som Prochaska och Di Clemente arbetet fram, vilken beskriver hur en individ genomgår fem steg vid.
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Insatser i öppenvården för att förebygga ungdomars återfall i brott
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Gymnasiearbete 100 p.
”Från bokföring och information i grundsystemen via styrkorten i Balansen till analys och styrning med hjälp av Rappet samt systematiskt kvalitetsarbete.
[Projektnamn] Utvärdering
Presentationens avskrift:

Arbetsområde Fysik Krafter

Vad är krafter för något? Fysiken och vardagslivet  Krafter, rörelser och rörelseförändringar i vardagliga situationer och hur kunskaper om detta kan användas, till exempel i frågor om trafiksäkerhet. Krafter, rörelser och rörelseförändringar i vardagliga situationer och hur kunskaper om detta kan användas  Hävarmar och utväxling i verktyg och redskap, till exempel i saxar, spett, block och taljor. Hävarmar och utväxling i verktyg och redskap, till exempel i saxar, spett, block och taljor Fysiken och världsbilden  Historiska och nutida upptäckter inom fysikområdet och hur de har formats av och format världsbilder. Upptäckternas betydelse för teknik, miljö, samhälle och människors levnadsvillkor. Historiska och nutida upptäckter inom fysikområdet och hur de har formats av och format världsbilder

Arbetssätt inom Fysikämnet Fysikens metoder och arbetssätt  Systematiska undersökningar. Formulering av enkla frågeställningar, planering, utförande och utvärdering. Systematiska undersökningar  Mätningar och mätinstrument och hur de kan kombineras för att mäta storheter, till exempel fart, tryck och effekt. Mätningar och mätinstrument  Sambandet mellan fysikaliska undersökningar och utvecklingen av begrepp, modeller och teorier. Sambandet mellan fysikaliska undersökningar och utvecklingen av begrepp, modeller och teorier  Dokumentation av undersökningar med tabeller, diagram, bilder och skriftliga rapporter. Dokumentation av undersökningar med tabeller, diagram, bilder och skriftliga rapporter

Syfte  många olika exempel på krafter  exempel på vardagliga situationer där kraftbegreppet är använd­bart, inte minst när det gäller den egna kroppen  kunskap om relationen massa och tyngd  insikt i hur vanliga vågar fungerar  kunskap om friktionens inverkan i olika sammanhang  kunskap om hur föremåls stabilitet beror på tyngdpunktens läge i förhållande till stödytan  insikt om att krafter alltid uppträder parvis  kunskap om hur hävstänger fungerar i natur och teknik