SSFs Regelkommitté 2008 Gröna regler Nybörjarregler 2008.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Utbildning i och tillämpning av Direktdömning. Direktdömning Mål Visa hur en domare bör agera på banan för att på ett effektivt sätt direktdöma.
Advertisements

Vad kännetecknar en novell?
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Manada.se Kapitel 3 Sannolikhet och statistik. 2.
Sv Aktuellt i antagningen Erik Kyhlberg.
SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Redovisning Case november 2015.
Vad är uppsatsskrivande för nåt? Charlotta Bay. Vad kommer jag prata om? Vad är en uppsats? Vad är er uppgift? ”Vad kommer på tentan?” Vad måste ni komma.
Regelkonsekventialismens (RK) kriterium för moraliskt rätt och fel: En handling, X, är rätt om och endast om X överensstämmer med en regel, R, vars generella.
Hypotesprövning. Statistisk hypotesprövning och hypotetisk-deduktiv metod Hypotetisk-deduktiv metod: –Hypotes: Alla svanar är vita. –Empirisk konsekvens:
Coachande ledarskap. Övning coachande ledarskap Ta reda på saker du inte vet om din kollega genom att ställa slutna frågor, ja och nej-frågor Ta reda.
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
Motiverande Intervju är en terapeutstyrd,målinriktad,klientcentrerad,rådgivningsstil som har som mål att hjälpa klienter att utforska och lösa ambivalens.
Välkomna till P-02 Föräldramöte 14 september. Tränings matcher och cuper höst vinter 2010 Vi skall försöka få till 2 st. 7 manna träningsmatcher till.
Orienteringsteori Dagens lektion Varför ska man lära sig att orientera? Vad ska ni kunna? Hur funkar en karta? Att passa en karta Karttecken Olika begrepp.
Nya regler och tolkningar SÄSONGEN ”No charge”-halvcirkeln förändras Tidigare räknades en spelare som berörde linjen som utanför området. Nu.
Viktiga begrepp i historia
Barn och ungdomars utveckling
Förhållningsregler Järfälla hC Team 07.
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför Moral = beskriver de val vi väljer beroende på åsikter,
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 3 Övning (ca 15 min) 2 Övning
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
KORT KJOL Christina Wahldén.
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
Planeringsunderlag för klimatanpassning och klimat- och energi
Formativt lärande.
Steg för livet
Iris Rosengren Larsson
Regler för upphandling
Alsike IF - Presentationsmall
Nybörjarregler 2008 Gröna regler SSFs Regelkommitté 2008
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Lathund-Ladok-95-Studiedeltagande
Kartkontroll och godkänd karta
Balanserad hand öppning i NT
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Din lön och din utveckling
Hur startade Fairtrade?
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Ledtråd: ett vasst vårtecken!
Kurs mindfulness Studenthälsan
CASE Jolanda Riissanen
Registrera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Vägval Älgö - Analys av genomförande och risker
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Fallet 1) Ambulans och polis; frågar vad som hänt.
Regiongemensam elevenkät 2018
- Att vara personlig och beröra
Möte Budgivning uppstart.
Mensutmaningen.se MENS a.
Rättigheter = s. 20.
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
PERSONUPPGIFTER I JIRA
Kurs mindfulness Studenthälsan
Arvid nordquists uppförandekod
Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen
Dokumentera rätt i vården
Livsåskådningar - hur människor beskriver och tolkar livet
Att boka cykel i Zenit kalender.
Nya golfregler 2019.
Catha Glaas Herrängens skola
Slutsats Berätta alltid huvudbudskapet först, studiens slutsats
Föreningsdomarutbildning
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
Gymnasievalet 2019 Vad händer nu?.
Saker att ta upp… Skärpning av reglerna omkring MKN vatten
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Om Tro.
Presentationens avskrift:

SSFs Regelkommitté 2008 Gröna regler Nybörjarregler 2008

SSFs Regelkommitté Användningsområde Nybörjarreglerna är avsedda att användas av seglare med högst 2 års erfarenhet av kappsegling, i små båtar på lugnt vatten, på eget banområde, och under ledning av en instruktör som ger råd och vid behov ger straffpoäng.

SSFs Regelkommitté Förklaringar Lovart och lä Läsidan på din båt är den sida som ditt storsegel är på. Lovartssidan är den andra sidan. Det här är min lovartssida.

SSFs Regelkommitté Förklaringar Babords- och styrbords halsar När styrbordssidan är lovartssida är du för styrbords halsar. När babordssidan är lovartssida är du för babords halsar. Jag seglar för styrbords halsar. Jag seglar för babords halsar.

SSFs Regelkommitté Förklaringar Instruktör En av kappseglingsarrangören utsedd person som ska hjälpa de tävlande att förstå reglerna och ge straff när det är aktuellt.

SSFs Regelkommitté Grundläggande regler 1.Du måste följa principerna för god sportsmannaanda. 2.Du måste försöka att inte kollidera med andra båtar. Förlåt! Arrghh!!

SSFs Regelkommitté När båtar möts 3 När du och den andra båten är på olika halsar och du seglar för babords halsar måste du und- vika båten som seglar för styr- bords halsar. Jag seglar för babords halsar. Jag måste undvika Gul!

SSFs Regelkommitté När båtar möts 4 När du och den andra båten seglar för samma halsar måste du undvika den andra båten a om den är framför dig, eller b om den är på din läsida Du måste undvika mej! Ja, jag vet. Du är framför mej.

SSFs Regelkommitté När båtar möts 4 När du och den andra båten seglar för samma halsar måste du undvika den andra båten a om den är framför dig, eller b om den är på din läsida. Du måste undvika mej! Ja, jag vet! Du är på min läsida.

SSFs Regelkommitté När båtar möts 5 När du har startat och du och en annan båt närmar sig ett märke eller ett föremål som båda båtarna ska undvika, måste du ge den andra båten tillräckligt med utrymme så att den säkert kan passera innanför dig, om den är mellan dig och märket eller hindret. Den här regeln gäller inte för båtar för olika halsar vid ett kryssmärke. Blå är mellan mej och märket. Jag måste ge den utrymme att passera!

SSFs Regelkommitté När båtar möts 5 När du har startat och du och en annan båt närmar sig ett märke eller ett föremål som båda båtarna ska undvika, måste du ge den andra båten tillräckligt med utrymme så att den säkert kan passera innanför dig, om den är mellan dig och märket eller hindret. Den här regeln gäller inte för båtar för olika halsar vid ett kryssmärke. Grön är mellan mej och märket. Jag måste ge den utrymme att passera!

SSFs Regelkommitté När båtar möts 5 När du har startat och du och en annan båt närmar sig ett märke eller ett föremål som båda båtarna ska undvika, måste du ge den andra båten tillräckligt med utrymme så att den säkert kan passera innanför dig, om den är mellan dig och märket eller hindret. Den här regeln gäller inte för båtar för olika halsar vid ett kryssmärke. Jag har styrbord!! Du ska undvika mej!

SSFs Regelkommitté När båtar möts 6 Om du ändrar kurs när den andra båten ska undvika dig, måste du ge den andra båten rimlig möjlighet att undvika dig. Du ska undvika mej! OK. Jag lovar för att göra det!

SSFs Regelkommitté Andra regler 7 Du måste vara bakom startlinjen vid startsignalen.

SSFs Regelkommitté Andra regler 7 Du måste vara bakom startlinjen vid startsignalen. Vi två är bakom startlinjen Hoppsan! Jag är på fel sida om linjen.

SSFs Regelkommitté Andra regler 7 Du måste vara bakom startlinjen vid startsignalen. Vi två är bakom startlinjen Nu är jag på fel sida om startlinjen igen.

SSFs Regelkommitté Andra regler 8 Efter startsignalen måste du segla den bana som kappseglingsarrangören har beskrivit.

SSFs Regelkommitté Andra regler 9 Du får inte beröra banans märken. AJ! Jag gick på märket. Nu får jag poängtillägg!

SSFs Regelkommitté Andra regler 10 Om du tror att du eller en annan båt har brutit mot en regel eller om du är osäker på reglerna vid något tillfälle under tävlingen, ska du beskriva händelsen för instruktören efter seglingen. Om någon båt har brutit mot en regel kan instruktören lägga till två poäng till målgångspoängen för den båten. Om regel- brottet är allvarligt kan instruktören lägga till ytterligare poäng.

SSFs Regelkommitté Arrangörens ansvar a.Genomföra rättvisa, roliga och säkra seglingar,

SSFs Regelkommitté Arrangörens ansvar bmeddela alla tävlande vilka startsignaler som kommer att användas, - 5 min - 1 min - 4 min Start

SSFs Regelkommitté Arrangörens ansvar bmeddela alla tävlande vilka start- signaler som kommer att användas, och hur start- och mållinjen, banan och rundningsmärkena ser ut, Jag ska starta. Jag har just gått i mål.

SSFs Regelkommitté Arrangörens ansvar bmeddela alla tävlande vilka start- signaler som kommer att användas, och hur start- och mållinjen, banan och rundningsmärkena ser ut,

SSFs Regelkommitté Arrangörens ansvar bmeddela alla tävlande vilka start-signaler som kommer att användas, och hur start- och mållinjen, banan och rundnings- märkena ser ut,

SSFs Regelkommitté Arrangörens ansvar bmeddela alla tävlande vilka startsignaler som kommer att användas, och hur start- och mållinjen, banan och rundningsmärkena ser ut, Rundningsmärkena kan vara orange cylindrar.

SSFs Regelkommitté Arrangörens ansvar cge varje båt poäng lika med målgångs- placeringen, eventuellt efter justering för handikapp, och dutse en instruktör.

SSFs Regelkommitté Direktdömning För mera försigkomna seglare kan direktdömning tillämpas. Instruktören ska då placera sig i förhållande till båtarna så att han säkert kan avgöra om regelbrott sker. Instruktören ger straff på eget initiativ. Eventuellt kan båtar tillåtas protestera. Straffet bör vara ett ensvängsstraff.

SSFs Regelkommitté Nybörjarregler 2008 Målgång på gång!