Planerade projekt 2016. Rekrytering Svenska Båtunionen 2025.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
För dig som är akademiker i staten Din utveckling är vårt fokus
Advertisements

Nu formas Sveriges innovationsstrategi Statssekreterare Catharina Håkansson Boman SISP Innovationsriksdag Kalmar 10 maj 2011 Ny innovationsstrategi och.
Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling
Trender som påverkar golfklubben och idrotten.. SGF medlemsutveckling Medlemsantalet har 7-dubblats under perioden, men avtar nu Källa: SGF.
Staten och det civila samhällets organisationer
30 – 18 – 11 – – 134 – 124 – – 76 – 75 – 62.
Nationell Strategi Vattenbruk • Varför en strategi • Målsättning • Hur vi tänkt göra.
Den nationella ungdomspolitiken
Nu formas Sveriges innovationsstrategi Statssekreterare Catharina Håkansson Boman SISP Innovationsriksdag Kalmar 10 maj 2011 Västernorrlandsmötet 14 september.
Näringsdepartementet Hur kan den kommande innovationsstrategin för Sverige stödja internationalisering? Sara Modig Nationella Klusterkonferensen Karlstad.
Interreg Sverige-Norge kvadratkilometer Yta som halva Sverige eller 2/3 av Norge Det berör 3 miljoner människor.
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Presentation Jämte, Estland, Västerbotten, Stockholm.
Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011.
Svensk Handels indikator på optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag Handelsbarometern Svenskt Tenn, Stockholm Foto: Björn Mattisson.
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
Vad är ett varumärke? Mer än bara en logotype!
PROJEKT FJÄLLVÄGEN 2012 – 2014 Både en resa och ett mål! Den kortaste vägen från kust till fjäll. Ett vinnande stråk genom samverkan! Det är en god vana.
Ramverk för patientmedverkan
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
Erbjudande - Examensarbete Högskolan i Skövde 2013.
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Kunskapsuppbyggnad främjar förtroende Camilla Ferenius 23 nov 2007.
STs arbetsmiljörapport i samarbete med SCB Seminarium Torbjörn Carlsson.
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Förankring för hållbar utveckling Age Management i landstinget i Kronobergs Intervjuer med 9 personer Projektledare.
Namn på presentation. Ändras i Sidhuvud/Sidfot 1 Mål och vision BRANSCHEN ● Vision ● Idé ● Strategiska områden ● Framgångsfaktorer.
Vattnet, vår viktigaste resurs!  Vi dricker samma vatten som dinosaurierna  Alla kommande generationer kommer att dricka samma vatten  Utan vatten inget.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Regionförbundet i Kalmar Län
Medlemskapets värde Ett förbundsgemensamt initiativ av medlemsförbunden och TCO Bakgrundsinformation använd vid TCO-rådsmöten hösten 2007.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
ÅRP 2007 FS riktlinjer för VP och budget FS riktlinjer för 2007 Målbild, verksamhets- och utvecklingsområden ligger fast Dialogen och samplaneringen.
Från projektidé till genomförande - Hur söker man projektstöd?
Framställning från partierna Hösten 1996 gjorde (S), (C), (Fp), (V) och (Kd) i Västsverige en framställning till regeringen om att få genomföra en försöksverksamhet.
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Västra Götalandsregionens nya handlingsprogram
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Visioner för Stockholmsregionens EU-samarbete Per Spolander, VD Stockholmsregionens Europakontor Pre-Info Day Järfälla, 5 maj 2010.
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
Den offentliga sektorn och idéburna organisationer hand i hand - utvärdering i en tid av partnerskap. Josephine Massie Förvaltningshögskolan.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Landsbygdsdepartementet Sverige – det nya matlandet Johan Andersson Anell, departementssekreterare.
Teknologisk utveckling i Kina: trender och implikationer Fredrik Sjöholm Institutet för Näringslivsforskning.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Utmaningar med flyktingarbetet - tio ideella organisationers erfarenheter.
Regeringens 22 punktsprogram Forskarnas 2 punktsprogram
Ramverk för patientmedverkan
Upplev Tierp - En kommun att besöka, bo och verka i.
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Detta är havsplanering
För dig som är akademiker i staten
Hur säkerställs kvalitén i ett system där många olika utförare levererar tjänster? Det ska finnas en koppling mellan det som står i förfrågningsunderlag.
Detta är havsplanering
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Framtidsland Umeå Agneta Tjernström.
Välkommen till skärgården
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Nuvab Näringslivsprogram
Vad innebär regionbildningen?
Där idéer blir verklighet
Boende i Bostadsrättsföreningen Trollbäret
Samverkansprojekt för bättre hälsa
Bakgrund Överenskommelsen Aktuellt just nu
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
För dig som är akademiker i staten
Styrning av svenskt bågskytte - förbundsnivån
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
LIF e-hälsa 2019 Hur bidrar Sveriges forskande läke­medels­industri till visionen ”Sverige bäst i världen 2025”? Urval hemsidan.
Presentationens avskrift:

Planerade projekt 2016

Rekrytering

Svenska Båtunionen 2025

Vem eller vilka är SBU viktigaste målgrupp? -SBU:s medlemmar är förbunden! Viktigast att underlätta för dessa -Den enskilde medlemmen är vår absoluta målgrupp. -SBU skall vara till nytta för båtklubbsmedlemmarna och därmed också för båtförbunden - SBU ska verka som en branschorganisation för båtklubbarna - Den viktigaste målgruppen är båtklubben med dess medlemmar.

Påtagliga förändringar av båtlivet mellan åren talisterna har ont om tid. - Politisk klåfingrighet (toatömningen, alkohollagen, giftfärgseländet t ex) - En gradvis förskjutning till kortare utnyttjande av båten - Egoism och girighet breder ut sig. - Dialogen med myndigheterna har blivit mindre förtroendefull.

Företeelser i båtlivet 2025 som inte finns idag. -Båtpooler. Flera äger och nyttjar en eller flera olika typer av båtar -Svårt att rekrytera förtroendevalda på ideell basis -Man vill hinna med mer än bara båtlivet. Ont om tid -Stort exploateringstryck på sjönära markområden -Naturligt att köpa båttjänster i en ideell förening i stället för att själv medverka -Fler trailerburna lösningar -Hårdare miljökrav -Färre men större marinor/båtklubbar

Hur gå vidare ?? -Vara på plats ute i båtlivet och alltså lämna konferensrummet -Vi ska gå direkt på den enskilde individen. Inga filtrerande mellanled -Tajtare kontakter med politiker -Vi behöver göra återkommande enkäter hos enskilda medlemmar -Ta fram en tydlig vision tillsammans med båtorganisationssverige -Fundera på incitament för att vilja jobba ideellt även i framtiden - Möjlighet för alla att diskutera och påverka det framtida båtlivet utan att tänka på organisationsformer.

Sveriges maritima strategi (aug 2015) Regeringen har tagit ett helhetsperspektiv för att främja de maritima näringarna och har lagt fast följande vision för det fortsatta arbetet: Konkurrenskraftiga, innovativa och hållbara maritima näringar som kan bidra till ökad sysselsättning, minskad miljöbelastning och en attraktiv livsmiljö. Anna JohanssonMikael Damberg Infrastrukturminister Närings- och innovationsminister Sven-Erik Bucht Åsa Romson LandsbygdsministerKlimat- och miljöminister

4.6.4 Fritid och turism (färjetrafik, kryssningsverksamhet, skärgårdsturism, fritidsfiske, handel med fritidsbåtar samt marinor) Efterfrågan på kustnära upplevelser är stor både hos svenska och utländska gäster. Potential att utvecklas har den maritima mål­tidsturismen, där lokal matkultur och maritima produkter kan tas tillvara. Även fritidsfiske och fritidsbåtsliv har en stor utvecklingspotential och kan generera betydelsefulla intäktskällor lokalt, vilket i sin tur kan bidra till att förbättra möjligheterna att bo och verka i glesbygd eller i kust- och skär­gårdsområden..

Här borde SBU komma in i bilden… Aldrig nämns det organiserade båtlivet som någon resurs Inget om den infrastruktur som vi vidmakthåller och utvecklar Inget om vad vi har bidraga med för att generera intäktskällor som man så vackert uttrycker det Varför inte beställa ett examensarbete som visar på … - vilka resurser vi i praktiken bidrar med - den samhällsnytta för den kustnära näringen vi utgör - vad vi ytterligare kan bidraga med om vi får möjlighet att påverka och växa