| Gratis samhällsinformation I en webbportal för nyanlända på 10 språk Svenska Arabiska Ryska Tigrinska.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Socialförsäkringen – en försäkring som ger trygghet hela livet.
Advertisements

HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Föräldraförmåner Föräldrapenning – barnbidrag och flerbarnstillägg - underhållsstöd.
Börja etableringen på anläggningsboende Marie Klasson.
Verksamhet för asylsökande – nytt särskilt regeringsuppdrag till studieförbunden Helene Lindgren, handläggare Uppsala 5/
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Mottagande av asylsökande Mars Hur arbetar Migrationsverket med asylsökande och flyktingar? Tar ut och hjälper kvotflyktingar att komma till Sverige.
Mottagande av asylsökande April Flyktingsituationen idag.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
Varför flyr människor? Krig, våld, fattigdom och politiskt förtryck. FN:s Genèvekonvention – Ett åtagande om att ta hand om och skydda människor som flyr.
R EPETITION INFÖR PROV I S AMHÄLLSLÄRA. Följande sidor ur boken skall läsas inför provet: 12-30, Repetera med hjälp av frågorna i boken och dessa.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Hur man använder EasyWorship del 1
Sekretesspolicy EviDos AB | Mina läkemedel
God Livsmiljö Integration
SOH+ Samhällsorientering- och hälsa
Försäkringskassan Försäkringskassans uppdrag är att besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 1 Datum:
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Utbildningsförvaltningen
En rundtur i Lärum Vårdnadshavare inom grundskolan
SKL Trygghet & säkerhet
Olika sätt att tänka om människor, samhället och världen…
Digitalisering, flera begrepp i samma term
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Ett verktyg för att arbeta med tillgängligheten
LAG OCH RÄTT Samhällskunskap LPP.
Tips och råd till äldre personer
Ekonomi och samhälle Introduktion
Förbättra den kognitiva tillgängligheten
Förändringar inom etableringslagstiftningen
SKL Trygghet & säkerhet
Brottsförebyggande Information
Samarbetspartners Civila samhället. Samarbetspartners Civila samhället.
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Fler nyanlända i arbete
Överförmyndarnämnden
Frågor Följande frågor är en sammanfattning av det som samlats in via e-post, seminarier och möten. Vissa frågor är på detaljnivå andra av mer strukturell.
Biblioteken speglar samhället
Flyktingbostäder
Sunet Connect / Adobe Connect & Zoom
Information om ekonomiskt bistånd
Sylvia Nyström, Klässbols skola, Klässbol –
START Stockholm Liz Berg enhetschef
Information från Försäkringskassan till Steg-ett ut utbildningen april Välkomna.
SGUs årsredovisning 2017.
Förskrivarutbildning Hjälpmedel vid rörelsenedsättning
Homo sapiens.
Avdelningen för vård och omsorg
Nationell Patient Översikt
2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och
Förskrivarutbildning Kommunikations- och kognitionshjälpmedel
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
8 tips för dig som redaktör
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Rättigheter = s. 20.
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Mänskliga rättigheter -
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Ändringar i LMA från den 1 juni 2016
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Utveckla resonemang Höstterminen 2016.
WCAG-checklistan Så här ska du använda checklistan.
Alkohol och tonåringar För dig som är förälder EN BROSCHYR FRÅN IQ
Rekrytering med lokala jobbspår
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Inga förkunskaper eller anmälan krävs Förklaring till respektive tema
Presentationens avskrift:

| Gratis samhällsinformation I en webbportal för nyanlända på 10 språk Svenska Arabiska Ryska Tigrinska Dari Persiska Spanska Franska Engelska Somaliska

| Infomationsverige.se har kommit till för att tillgängliggöra samhällsinformation, för att nyanlända ska kunna ta makt över sin egen etablering i Sverige, för att lätt och gratis hitta svar på frågor som uppstår när man är ny i ett land.

| Information om Sverige i din telefon eller i din läsplatta! Du kan helt gratis ladda ner appen från App Store eller Google Play

| Informationsverige.se är responsiv: Sidan ändrar sig därför beroende av storlek på den skärm man använder. På alla sidor kan du byta språk: Du hamnar på samma sida, det ser ut på samma sätt och du får samma information. Det finns ett sökfält där kan du söka på ord eller fraser på det språk du för närvarande har ställt in.

| På informationsverige.se hittar du bland annat boken Om Sverige som används i samhällsorientering i många kommuner. Den finns på ytterligare 2 språk, sorani och thai. Det finns snabbingångar - ”Frågor och svar” på sidan Ny i Sverige där man snabbt kan hitta svar på vanliga frågor. Under rubriken Snabbfakta hittar du några olika ordlistor samt vår egen begreppsordlista.

| Det finns flera sidor med information kring mänskliga rättigheter rättigheter och skyldigheter i det svenska samhället hur du kan påverka rätten till bostad rätt till hälsoundersökning rättigheter för barn och unga Samt många länkar till bra sidor när det gäller rättigheter, hjälp i olika situationer och länkar till organisationer som arbetar mot våld och till skydd för kvinnor i utsatta situationer.

| Uppdrag 48. ”Länsstyrelserna ska ta fram och tillhandahålla ett digitalt språkinlärningspaket som syftar till att stärka kunskaperna i svenska för asylsökande m.fl. … ett kvalitetssäkrat språkinlärningspaket för de fem största språkgrupperna av asylsökande.” Vad krävs av ett digitalt språkinlärningspaket? Medlemmar i en referensgrupp med Sfi-lärare. Intresseanmälan:

| Webbportalen är länsstyrelsernas gemensamma webbplats för samhällsinformation till nyanlända. Länsstyrelsen i Västra Götalands län har ansvar för förvaltningen och samarbetar med övriga länsstyrelser, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket för en stabil, permanent och uppdaterad webbportal.