Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
Advertisements

Kunskapskrav SLÖJD.
ÅRSKURS 5.
ÅRSKURS 4.
Fritt Broderi.
Argumentera. Vad är argumentation? När är det viktigt att kunna argumentera? Vilka ämnen är lätta/svåra att argumentera om? Introduktion Att ange skäl.
Muntligt redovisning LUBNA HASHIM. Skolan och elever  Lockeruds skolan i Mariestad  Årskurs 5  Lektioner i Sv, Eng,So och Matematik  Grej of the day.
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
ASI och Ubåt - ett ramverk för att följa upp och utvärdera insatser i missbruksvård.
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.
Inför nationella provet i svenska
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Mot utanförskap.
Rädda klassrummet.
Välkomna till styrd helpdesk: Naturvetenskap & Teknik
Årskurs 6 Vad du behöver veta!.
Djuren möter ungdomskulturen
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
LAG OCH RÄTT Samhällskunskap LPP.
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Funktionell kvalitet- måluppfyllelse
Förvaring Du kommer att få skapa en egen produkt med hjälp av de tekniker och material du provat på de senaste veckorna!
Produktdesign 3 årig kandidatutbildning Kunna designa produkter
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Kritiskt förhållningssätt
Den retoriska arbetsprocessen
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Välkomna till årskurs 6! Mentorer: Helen Webster (engelska, matematik) Terese Andersen (svenska, SO) Petra Yngström (matematik, NO)
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Engelska – English Pick a colour…
Etik- planering.
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Strategier för att förstå det vi läser
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Mot utanförskap.
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Din lön och din utveckling
Affärskunskap.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Djuren möter ungdomskulturen
RELATIONELL PEDAGOGIK ”utbildningens brännpunkt”
Rädda klassrummet SLÖJD.
Hur kan man bedöma Symboliska uttryck i slöjdföremål?
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Enkät i gymnasieskolan 2015
Barnkonventionen.
Lärares planeringsarbete!
Program 16,30 – 16,45 Inledning Göran J och Per S
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Tips för det praktiska ledarskapet
Av Elin Alm, Adolf Fredriks Musikklasser
Djuren möter ungdomskulturen
Inför nationella provet i svenska
Catha Glaas Herrängens skola
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
Klimatanpassningsspelet
Ledning och förståelse
Presentationens avskrift:

Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker! Förmåga 2: Välja och motivera tillvägagångssätt med tanke på syftet, kvalitén och miljön! Förmåga 3: Analysera och värdera arbetsprocesser och slöjdresultat med slöjdens egna ord! Förmåga 4: Tolka slöjdföremåls estetiska och kulturella uttryck! Skapad av: Johan Trolin

Att formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker Öva på att formge genom att skissa mycket, utveckla idéer och pröva dig fram till din personliga stil. Lär dig namnen på materialen, redskapen och teknikerna. Öva på att använda verktygen. Öva på att förstå vad de olika materialen passar till. Ta ansvar för salens och verktygens skick. Visa denna förmåga under lektioner, spara dina skisser så du kan visa upp dem. Förmåga 1:

Att välja och motivera tillvägagångssätt i slöjdarbetet utifrån syftet med arbetet och utifrån kvalitet och miljöaspekter Formulera och berätta tydligt varför du väljer att göra som du gör. Muntligt och i loggbok. Välj material med tanke på det blivande föremålets funktion och utseende, och också med tanke på miljön. Slösa inte på material. Öva på att välja ”rätt” verktyg och rätt teknik. Visa denna förmåga under lektioner och skriv i din loggbok. Förmåga 2:

Att analysera och värdera arbetsprocesser och resultat med hjälp av slöjdspecifika begrepp Arbetsprocess: Hur du jobbar. Resultat: Ditt slöjdföremål. Lär dig vad verktygen, materialen och teknikerna heter. Lär dig skilja på fakta, analys och värdering. Öva på att formulera och berätta: -Vad du gjort + varför du gjorde det. (fakta) -Hur det gick + vad du tycker om resultatet. (värdering) -Din analys av arbetet och föremålet. Vad har du lärt dig? Visa denna förmåga i samtal under lektion, i loggbok och i redovisningar. Förmåga 3:

Att tolka slöjdföremåls estetiska och kulturella uttryck Tolka: Att med hjälp av ledtrådar dra en slutsats. Estetiska uttryck: Vilka färger/former/material används, vad får det för effekt, vad känner du? Kulturella uttryck: Vi tycker olika saker är snyggt och har olika stil. Öva på att ”läsa av” föremåls utseende. Tillhör de en trend eller en tradition? Visa denna förmåga när du väljer utseende på dina slöjdföremål, och i de övningar som ges. Förmåga 4:

Kunskapskraven ökar med tiden… Eftersom du förväntas lära dig mer på varje lektion, så ökar kraven med tiden. Du bör därför öva på varje lektion för att hänga med och få bra betyg. Du bör försöka bli lika duktig på alla kunskapskraven för att kunna få högt betyg. Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker! Förmåga 2: Välja och motivera tillvägagångssätt med tanke på syftet, kvalitén och miljön! Förmåga 3: Analysera och värdera arbetsprocesser och slöjdresultat med slöjdens egna ord! Förmåga 4: Tolka slöjdföremåls estetiska och kulturella uttryck!

Kunskapskraven ökar med tiden… Vilken betygs-resa tänker du göra? …eller egentligen, vad tänker du lära dig? 7 7 E C A F