Ett interaktivt utbildnings- och förändringsmaterial i webbformat för alla som arbetar inom LSS-verksamhet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Goda relationer skapar utrymme för ledaren
Advertisements

De glömda barnen… Moni Höglund
Yrkeskrav inom funktionshinderområdet
Nulägesanalys genom frågor
Examensmål SA SA Kreativ? Aktiv? Nyfiken?.
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
En förskola att förundras i!
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Delaktighet för hållbar utveckling Reflekterande arbetsplatser i Karlstad, Forshaga och Grums kommun För.
GRUPPBEHANDLING AV SPELBEROENDE
Flexibilitet I Hemtjänsten PBO 2013
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Kompetensombudsträff
Lärande nätverk och innovativ kompetensutveckling
Den nya bibliotekslagen. Ny bibliotekslag Ändamål 2 § Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska verka för det demokratiska samhällets utveckling.
Storyline Storyline är en pedagogisk metod och ett pedagogiskt förhållningssätt som ursprungligen utvecklades i Skottland 1965 fick Skottland en ny läroplan.
Mänskliga rättigheter
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
Kommunkompassen Sundsvall Oktober Kommunkompassen 1.Offentlighet och demokrati 2.Tillgänglighet och brukarorientering 3.Politisk styrning och kontroll.
Lotusmodellen.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Vad händer på LSS-området 1 Lagrådsremiss (propp) utifrån LSS-kommitténs betänkande Ändrade föreskrifter för arbete i enskilt hem (AMV) Ändrad biståndsbedömning.
Anne-Charlotte Kjerulf FM, auktoriserad arbetshandledare
Elevassistenter och det lärande uppdraget
Bakgrund Nationell Nivå Projekt Carpe var ett nationellt projekt som startade 2009 och ligger som grund för förändringarna av titlarna och de nya kompetenskraven.
Mervärden och aha-upplevelser
Organisationsteori 7,5 hp Kursansvariga: Gary Kokk och Patrik Zapata Den pedagogiska idén För de flesta av er är detta den sista kurs ni.
Riktlinjer för tillgänglig information och kommunikation Rådet för funktionshinderfrågor 27 september 2012 Jan Terneby.
Introduktion - pedagogisk
Personalpolitisk plattform
Idéskiss ”ny 7,5 hp utbildning” Arbetsgruppen: Christina Stenman Ulla-Karin Schön Lisa Ask.
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
STs lönepolitiska plattform Lönen ska vara bra för både individen och verksamheten ! En lönesättning som uppfattas som rättvis av alla på en arbetsplats.
Introduktion - pedagogisk
Ledarkraft Systematisk kompetensutveckling för
Erfarenheter av särskilt pedagogiskt stöd till studerande Jan Hallén, rektor Annette Gottfridsson, specialpedagog.
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Skolutveckling genom aktionsforskning
LEAN Historia. Lean har sina rötter i Japansk industri och det man främst då tänker på är Toyota som på 1930-talet började att tillverka bilar. Andra världskriget.
Förskollärares uppdrag
Introduktion - pedagogisk. Organisation & roller Förskolechef Ki Andersson Pedagogiska handledareVaktmästare & Lön & IT Maria Tsingos & Linda StenbergConny.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Landstingets ledningskontor IFB-projektet Intensiv familjebehandling.
Undervisning och lärande för en hållbar framtid via aktionsforskning Inger Björneloo Inst. för didaktik och pedagogisk profession.
Jag önskar att det fanns ett magiskt trollspö som gjorde att allt fungerade, men det gör det inte! Svenska föräldrars upplevelse av att ha ett sängvätande.
Hur är verksamheten anpassad?.  Individens behov styr.
Ett interaktivt utbildnings- och förändringsmaterial i webbformat för alla som arbetar inom hemtjänst och särskilt boende.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
Molndal.se. Dagordning 8.30 – IBIC - Reflektionsövning - Fika – Genomgång av metodstöd, genomförandeplan & verksamhetssystem
Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen
AUTISM och ASPERGER SYNDROM
SAMTALSMODELL och din lön i Skellefteå kommun
Kortversion.
Kritiskt förhållningssätt
Föreläsning 3 Situationsanpassat ledarskap
Heby kommuns kvalitetspolicy
Samordningsförbundet
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Regionalt utvecklingsarbete evidensbaserad praktik inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. Sammanställning av intervjuer med.
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Vi står inför en stor digital förändring som ger oss nya möjligheter att skapa en smartare välfärd. Utbildningen "Att leda digital förändring” syftar till.
Föreläsning 3 Situationsanpassat ledarskap
Hur grupper utvecklas och hur folk beter sig i grupper
Innehåll i dagen Mata in Ubåtar i Net-klient Redigera inmatningar
Göteborgs konstmuseum
Systematiskt förbättringsarbete för jämställda resultat
Presentationens avskrift:

Ett interaktivt utbildnings- och förändringsmaterial i webbformat för alla som arbetar inom LSS-verksamhet

Materialet tar upp sex teman Min roll som stödpersonal Se individen Att ha en funktionsnedsättning Anhöriga Kvalité och arbetsglädje Stödjande förhållningssätt

Varför gjorde vi på det här sättet? Vad stödpersonalen ska göra fanns på papper men HUR det ska göras var oklart Uppgiften behövde beskrivas utifrån värdegrund och ett stödjande förhållningssätt Ett bra utbildningsmaterial saknades

En levande lärobok med både bredd och djup

Lättläst och rikligt illustrerad med pedagogiska figurer

Kreativa individuella övningar

Tvingar alla att ta ställning till en mängd konkreta frågeställningar.

Ger arbetslaget praktikfall i form av dramatiserade scener att diskutera i grupp.

Materialet kan användas Som introduktionskurs för alla som arbetar i LSS- verksamheten Individuellt Som ett smörgåsbord att plocka bitar av utifrån arbetsplatsens behov I grupp på arbetsplatsen under ledning av närmaste chef

Alla utförare kan få: En egen anpassad version och licens för att använda materialet En handledning för diskussionsfrågorna som stöd åt den som leder arbetsplatsmötena lss.värdegrundsutbildning.se