Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Systematiskt förbättringsarbete för jämställda resultat

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Systematiskt förbättringsarbete för jämställda resultat"— Presentationens avskrift:

1 Systematiskt förbättringsarbete för jämställda resultat
XX organisation Systematiskt förbättringsarbete för jämställda resultat

2 Hur hänger allt ihop? Vision, inriktning, mål (syfte med verksamheten)
Kommun/regionledning (politiker och tjänstepersoner) Verksamhet Hur styr vi? Styrdokument och policys Budget och verksamhetsplaner Uppföljningssystem Nyckeltal Regler, anvisningar, riktlinjer Hur leder vi? Kultur Värdegrund Lärande Delaktighet Engagemang Hur organiserar vi oss? Hur fattar vi beslut? Vem ska göra vad? Hur samordna? Vem utför? Hur arbetar vi? Ständiga förbättringar Processer Kompetens Samverkan Brukarmedverkan

3 Jämställdhetsintegrering i verksamheten xxxx

4 Förbättringar på verksamhetsnivå
Beskriv förbättringar av ledning och styrning i verksamheten och hur de är kopplade till organisationens övergripande mål, gärna med ett konkret exempel. Hur gick ni tillväga? Vilka var inblandade i förbättringsarbetet? Vilken roll spelade funktionerna politiker, chef, ekonomiansvariga och andra nyckelpersoner? Vilka hinder stötte ni på och hur övervann ni dem? Har ni uppnått konkreta förbättringar för de som verksamheten finns till för? Vad krävs för att förbättringen ska bli hållbar?

5 Uppföljning Finns och används könsuppdelad statistik i verksamhetens/enheternas uppföljning? Finns indikatorer/nyckeltal för att följa verksamhetens resultat för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar? Verkställs åtgärder om uppföljningen visar ojämställdhet? Finns ett pågående arbete med att utveckla uppföljningen?

6 Det fortsatta arbetet

7 Struktur Summera framstegen som gjorts på checklistan, vilken förflyttning har gjorts? Vilka delar behöver vi fortsätta arbeta med? Är ni redo för att vara mentorer i en ny omgång av Modellkommuner/Modellregioner?

8 Ledarskap och kultur Vilka delar i organisationens ledarskap och kultur stödjer det fortsatta arbetet med jämställdhetsintegrering? Vilka delar behöver vi arbeta mer med? Plan för arbetet:

9 Dessa delar i vårt förbättringsarbete kan systematiseras och överföras till andra


Ladda ner ppt "Systematiskt förbättringsarbete för jämställda resultat"

Liknande presentationer


Google-annonser