Välkomna! Förbundsledare 2010 24-25 april. Vad skulle nu projektet innehålla? * Utbildning * Mentorskap * Praktik.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Advertisements

1. Identifiering av problem i uppstarten •Stort rop efter hjälp och samarbete av och med psykiatrin. •Önskan om att få tillträde/komma åt gruppverksamheterna.
HALVLEKSTANKAR. "Bra att utbyta erfarenheter och idéer med andra skolbibliotekarier och fackbibliotekarier!"
Nya Elementar!.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Elektronisk handel,e-order och e-fakturor Kerstin Wiss Holmdahl.
Motivation Arbete Glädje Idrott Cooperation
 ”Lyfta” barn och ungdomsfrågor som ett viktigt, prioriterat område för landsting, regioner och kommuner  Barn & unga utgör 1/3 av befolkningen och tillbringar.
Hattrick Ett starkt lokalt nätverk för ungdomsfotbollen i Linköping med tre tydliga mål! ”Ingen vet hur det slutar, men det var här det började.” Samarbete.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Läroplansträff fritidshem
Träningsläger i Frankrike? Diskussionsunderlag - redovisning enkäten - diskussion
Jessica Åström – Ungdomsombud Umeå kommun Jessica Åström – Ungdomsombud Jämlikhetsfrågor Umeå kommun Jobbar över flera förvaltningar För och Grundskolan,
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Syfte Projektet syftar till att de nyanlända skall få ett större socialt nätverk, en förståelse för och inkluderas i det svenska samhället. Avsikten är.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
G RUNDÖVNINGAR B OLL K UL Victor Ståhl
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Roland Larsson SPELARUTBILDNINGSPLAN SKÅNES FF. Roland Larsson Introduktion ” Den utvecklande miljön” ”Barnrättsperspektiv” ”Vår förening” Spelarutbildningsplan.
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Ordförandekonferens 2015 Föreningsutveckling i samarbete med Upplands Fotbollförbund.
OSS och Ekonomi - Finns det ekonomi OSS? Copyright © 2006, 2007 Marcus Rejås Rejås Datakonsult Jag ger härmed rätten till alla att nyttja denna presentation.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
Sotenässkolan Helene Stensson Studievägledare Genuspedagog Egenföretagare Ingenjör Samhällsvetare.
Informationsmöte Idrottslyftet År 3. Vad är Idrottslyftet? Riksidrottsförbundet (RF) har fått 500 miljoner kronor för satsningar på barn och ungdomars.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
HuFF – visionen som blev verklighet. 1) Att verkligen bli hela kommunens gemensamma elit- /representationslag och 2) Att vara en plattform för att samordna,
Rejås 1 (17) – Fri programvara är enkelt Datakonsult Marcus Rejås OSS och Ekonomi - Finns det ekonomi.
Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Kriminalvårdens friskvårdskampanj
För mer information, kontakta:
Nyköpings BIS Implementering BISSakademin
För en annan grupp är det den enda värld de verkligen kan
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Ange namn och personnummer
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Presentation av pilotprojektet Den första ingenjören RESULTATET
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
UMEÅ Vad behöver göras? Vad kan vi börja med redan nu? 3. Beskriv det smarta och hållbara Umeå år Hur är det? Hur ser det ut? Vad har hänt.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Luleå Hockey Team 09.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Välkommen till Nätverk Kustbollen
P06 Föräldramöte
PEKING VÄSTRA FC 29/ ÅR 29/ Idag har vi den stora glädjen att konstatera att Peking Västra FC fyller 1 år. För 1 år sedan bildades vår förening.
Spelarmöte F-11 Välkomna!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Var med och utveckla Umeå universitet
Fritidsbank 22 november.
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Välkomna till Ungoteket!
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
Rotationsträning – En del i spelar-utvecklingen
Välkomna till Ungoteket!
När /Var /Hur ska aktiviteten genomföras?
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Presentationens avskrift:

Välkomna! Förbundsledare april

Vad skulle nu projektet innehålla? * Utbildning * Mentorskap * Praktik

Vad vill du ha ut av projektet? Inblick i SvFF18% Ökad kompetens/ kunskap17% Egenutveckling14% Nya kontakter/ Nätverk11% Påverka10% Erfarenhetsutbyte9% Inspiration8% Bidra med mina erfarenheter7% Inblick i distriktens organisation7%

Personlig utveckling. Nya spännande möten med engagerade personer. Jag hoppas få en inblick i hur SvFF är uppbyggt och att jag får kunskaper som gör mig till en klokare människa och en bättre ledare på alla nivåer. Utvecklas som ledare för att kunna handleda ungdomar både inom fritid och skola. Jobba med fotbollsutveckling. Komma vidare inom fotbollen. Få lära mig så mycket som möjligt och komma vidare inom fotbollen. Kanske kan det längre fram leda till att man får möjligheten att jobba med fotboll på något vis, som jobb. Utvecklas som person.

Få en inblick i SvFF:s aktiviteter och sett att leda. Framförallt vill jag utvecklas personligen men också förhoppningsvis bidra med någonting till den framtida fotbollen. Bli en bättre ledare. Nya idéer. Mer och bredare kunskap. Lära sig mer om föreningsutveckling och ledarskap. Jag vill gärna lära mig ytterligare och vara med och påverka. Skaffa mig ytterligare erfarenhet och nya sätt att se på saker och ting. Skaffa ett bredare nätverk inom Svensk fotboll.

Hur har det gått hittills? Vad har hänt för dig?

Frida – Tävlingskommittén på SvFF Tävlingskommittén i Småland Deltagit på Riksidrottsmötet 2009 Jossan – Projektledare på SvFF (anställd 15%) Vice ordförande i RF:s valberedning Stort kontaktnät inom fotbollen

Vad krävs av mig som förbundsledare? * Ta reda på fakta, ingen serverar dig allt * Var förberedd, hellre för mycket än inte alls * Visa att du är intresserad, erbjud dig att göra saker, delta på konferenser mm

* Värdesätt alla möten, du vet aldrig när du har nytta av att ha hälsat på någon * Svara att du mottagit mail eller att du återkommer snarast. Se till så att alla har rätt mailadress, inget svar = ointresserad * Genomför det du sagt, eller förklara varför du inte gjort det.

Praktiskt under konferensen * Vi kommer att följa svensk tid, vi åker ju bara till Åland * Passa tiderna * Middag serveras i Food Garden på däck 8, alla betalar sin egen dricka * Frukost i Buffén på däck 8 * Båten anlägger 15:30 * Resor från båten till flyg och tåg (Anna)

Presentation Vilket kort beskriver dig bäst privat och vilket beskriver dig som aktiv inom fotbollen?

Gruppuppgift Hur får vi fler tjejer att börja spela fotboll? Hur får vi fler ungdomar att fortsätta med fotbollen längre upp i åldrarna? Hur får vi fler ungdomar att bli organisationsledare? Hur får vi fler ungdomar att bli tränare? Hur ska SvFF nå ut med tankarna i Fotbollens Spela, lek och lär till föreningarna? ?

Hur får vi fler unga att bli tränare? DanielHenriksson AndersLarsson MarcusAhlberg SamuelCarlsson FredrikKarlsson Hur får vi fler tjejer att spela fotboll? HannaBjörlin LisaJuszczak JennyDanielsson AndersEricsson Hur får vi fler att känna till FSLL? TiinaKarlsson DanielBerg MartinÅström MattiasSwärd PiaFaxlin Hur får vi ungdomar att spela fotboll längre? MikaelNorberg RikardAspegren AdamHäggvall PetterLarsson PhilipPalmaer