Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till Ungoteket!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till Ungoteket!"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till Ungoteket!
Ungotekets logotyp samt våra samarbetspartners: Arvsfonden som gett bidrag till Västergötlands orienteringsförbund för att kunna utveckla konceptet. SISU Idrottsutbildarna och Svenska orienteringsförbundet har deltagit och bidragit till framtagningen och utvecklingen av Ungoteket.

2 Hur fungerar Ungoteket?
Föreningen anmäler ett team med 2-6 personer 14-25 år Minst en mentor Deltar på 4 träffar och lär sig om… Berätta kort hur man deltar i Ungoteket och vad man får göra och lära sig. Nämn gärna att 2-6 personer är en rekommendation. Det går att vara själv och det går att vara fler än sex. Om man är själv finns alternativet att gå ihop med en annan klubb. Är man sju eller fler kan man kanske dela upp sig och genomföra två olika projekt. Eller ett lite större.

3 Orienterings-IT Information & kommunikation Idrottsföreningen
Ledarskap Orienterings-IT Banläggning Arrangera Kartritning Ungotekets alla teman som kan fördelas på var sin träff eller kombineras till längre träffar där man lär sig om två teman per gång. Poängtera att man inte lär sig på djupet om de olika delarna utan syftet är att deltagarna ska få en inblick och prova på. På träffarna får deltagarna delta och prova mycket. Mindre vikt läggs vid att lyssna på information.

4 Och det viktigaste av allt…

5 Föreningsprojektet Det som Ungoteket handlar om: att få använda sina nya kunskaper i ett föreningsprojekt, som deltagarna själva bestämmer vad det ska vara. Det är deltagarna som planerar och genomför sitt projekt!

6 Program (exempel) Västergötland Bohuslän-Dalsland Göteborg
Sista anmälningsdag 31 oktober Del 1 - nov/dec Idrottsföreningen, Föreningsprojekt och Information & kommunikation Del 2 - feb Arrangera, Orientering-IT och Ledarskap Del 3 - mars Banläggning Del 4 – maj/juni Kartritning Föreningsprojekt Ungdomarna och mentorn bestämmer Om det finns ett färdigt program eller en idé om hur ni ska lägga upp det kan detta presenteras här.

7 Frågor?


Ladda ner ppt "Välkomna till Ungoteket!"

Liknande presentationer


Google-annonser