Föräldramöte F 08/09 30 September - 2015. 1.Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Spelarutbildningsplan Östergötlands FF
Advertisements

Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Föräldramöte F-05.
VHF Flickor 01 Kontaktuppgifter
Historia och Organisation
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Coaching.
Föräldramöte 19/10 P05.
Föreningspolicy för IFK Fjärås
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
För att inkludera alla Ljusdal IF
Peter Brusvik Fotbollsavdelningen Barn & ungdomsfotboll - filosofi - förhållningssätt - spelarutbildning - tränarutbildning Futsal Beach soccer Tel
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Föräldramöte – lag F/P XX-XX. AGENDA Bakgrund – året som gick Organisation – ledare och spelare Att vara en del av F/P XX-XX Fokus framåt och Matchning.
KURSDAG – 09.00Inledning – Reflektioner från Kursdag – 10.30Teori 3 – Fotbollsfys – fysisk träning inom ungdomsfotbollen – 11.00Fika.
Roland Larsson SPELARUTBILDNINGSPLAN SKÅNES FF. Roland Larsson Introduktion ” Den utvecklande miljön” ”Barnrättsperspektiv” ”Vår förening” Spelarutbildningsplan.
Föräldrarmöte (P05) 10 september 2015 Välkomna Vem för anteckningar: ???
VAD ÄR EN TALANG OCH VILKA ÄR TALANGER?. Fotbollsspelare som visar vilja och glöd för att utveckla sina fotbollsfärdigheter är de spelare som kommer nå.
7-mannamatch spel 9-12 år Anfallsspel Målvakten rullar eller kastar ut bollen till någon av medspelarna. Bollhållaren fortsätter speluppbyggnaden med att.
Föräldramöte SIF P-06 Mars Hemsida Vi uppdaterar regelbundet lagets kalender Nyheter och information läggs upp regelbundet på hemsidans startsida.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
ÄAIK P03:BLÅ Lag & Spelarutveckling NIVÅANPASSNING.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Hemsidans funktioner Lägga in spelares uppgifter Informationsspridning Lok-stöd, statligt stöd.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Föräldramöte BBFF F02, 21 oktober Välkomna och presentation av kvällen Johan F 2. BBIF Innebandy F 02 informerar Michael Kubat 4. Förändring.
Policy Vad förväntas av spelare, ledare och föräldrar i Uppsala HK.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Föräldramöte
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldramöte SIF P-06 April 2017.
Lagsammanhållning.
IFK Viksjö F07 united.
Välkomna till föräldramöte F
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
VIK P03:1 Regler på träning & match
Föräldramöte 09 röd
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Järfälla Basket P07 Föräldramöte 25/
Onsala BK F08-Träningsupplägg 2015
Obbola IK.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldramöte 25/4  .
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Information kring klasslagsfotbollen
AVSLUTNING 2016 BP 07-5.
Välkomna till föräldrainformation för BSK- F09.
Välkomna till föräldramöte F
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Föräldramöte FBC F
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Onsala BK.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Föräldramöte Jan 2019.
Föräldrapolicy Skåre HK
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Föräldramöte 7 juni.
SPELARUTBILDNINGSPLAN MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND
Välkomna till föräldramöte VIK P09:1
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Föräldramöte P
Att vara idrottsförälder
Fotbollslek för barn 5-7 år Informationsmöte
Presentationens avskrift:

Föräldramöte F 08/09 30 September

1.Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen, inomhusträning 3.Inför våren; Knatteseriens kioskverksamhet 4.Lagkassa, vad är det? 5.Föräldraråd: organisation och gemenskap:Första aktiviteten, Fika till Knattespelens avslutning 4/10? 6.Ansvar, försäkring medlemskap 7.Hemsidan 8.Övrigt Agenda

A A B B C C BK Höllviken Policy SvFF Spelarutbilningsplan Hur jobbar BK Höllviken med tjejfotbollen

BK Höllvikens målsättning Som fotbollsförening skall vi verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och kamrater. Erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt att spela och utvecklas genom fotbollsverksamheten i föreningen. Varje spelare ska ges möjlighet att bli så bra som han/hon kan bli, efter sina förutsättningar.

Vilket betyder: Spelaren i centrum – varje spelare ska bli så bra som han/hon kan bli, efter sina förutsättningar. Spelaren fattar själv besluta sina beslut och väljer om han vill dribbla, klacka, passa eller skjuta. Fotboll ska vara roligt – uppmuntra och beröm Fotboll för ALLA lirare Fotboll året runt Kortsiktiga vinster är av underordnad betydelse. En vinst är alltid fel om det sker på bekostnad av spelarna utveckling. Spela på barnens villkor - träna efter barnens förutsättningar

Ansvar och Föreningsfostran Spelare, ledare och förälder i BK Höllviken följer ledstjärnor och fair play som skapar ”BK Höllviken andan”. I BK Höllviken är varje spelare viktig Vi bejakar och bevarar leken. Glädje och utveckling ska vara anledningen till att vilja träna och spela Vi följer spelarutbildningsplanen och BK Höllvikens policy som ger en röd tråd i träningen tom. 16-års ålder Ansvar och föreningsfostran

Fair Play Vi följer fotbollens regler Vi respekterar domarens beslut Vi uppmuntrar till juste spel Vi hejar och stöttar vårt eget lag och vi hånar inte motståndarna Vi tackar ALLTID motståndare OCH domare efter matchen Föräldrar uppfattas också som representanter för föreningen och förväntas uppträda i enligt med BK Höllvikens policy. Vi arbetar med konceptet Trygg Idrott tillsammans med FRIENDS Ansvar och föreningsfostran

Flickor år Träningarna ska genomsyras av följande 4 nyckelord: Lek Rörelse Glädje Gemenskap Träning genom match: Spelar serielös 5-manna fotboll. Ser matcherna som extra träning. Vi tränar minst dubbelt så mycket som vi spelar match. Målet är att alla ska spela lika mycket. Turas om att starta och vara kapten. Provar olika platser i laget. Gäller även målvakt. Resultatfixering bör tonas ner.

A A B B C C BK Höllviken Policy SvFF Spelarutbilningsplan Hur jobbar BK Höllviken med tjejfotbollen

Spelarutbildningsplanen BK Höllviken använder sig av Spelarutbildningsplanen från Svenska fotbollsförbundet. Spelarutbildningsplanen beskriver hur svensk fotboll med bästa tänkbara lärandemiljöer ska utveckla fotbollsspelare. Syftet med planen är att öka kunskapen ytterligare genom att ta till vara forskning och beprövad erfarenhet. I planen tas stor hänsyn till barns mognadsnivå för att träning och match ska anpassas till deras fysiologiska, psykologiska och sociala förutsättningar. Därmed uppfyller spelarutbildningsplanen det som Idrotten vill (Riksidrottsförbundets idéprogram) understryker – att idrott för barn ska vara lekfull, allsidig och bygga på barnens egna behov och förutsättningar och att hänsyn till variationer i utvecklingstakt ska tas. Allt för att ge bästa förutsättningar till långsiktig prestationsutveckling

Lekens roll Lekens betydelse för utveckling av spelförståelse och det betydelsefulla individuella beslutsfattandet på planen finns det tydligt stöd för inom forskningen. Leken spelar även en stor roll för den självbestämmande motivationen. Det betyder att ett barn som leker kommer att ha lättare att ta till sig träningen. I barnfotboll leker vi och låter barn lära sig idrotten fotboll. Fotboll för barn ska vara lekfull och allsidig. För barn är tävling ett naturligt inslag i fotbollen, liksom leken. Tävling är en del av leken och ska ske på barns villkor. Lek och fysisk aktivitet är grunden för barnets totala utveckling. Det innebär att spelarutbildningsplanen förordar allsidighet och variation, vilket innebär att det i unga år är fördelaktigt att hålla på med olika idrotter och aktiviteter.

Tips till föräldrar

Spelarutbildningsplanen för Flickor 08/09 Fotbollsglädje (6–9 år) Spelet fotboll ska upptäckas på ett naturligt och lekfullt sätt. Regelrätt träning är underordnad leken som inlärningsmetod. Viktigaste uppgiften är att skapa motivation och passion. Att behärska kroppen i olika rörelsemönster ger en bra grund

Flickor 08/09 spelarutbildningsplan SpelfilosofiFärdigheter i lagetFärdigheter spelare Lagspel: Alla spelare deltar i anfallsspelet och i försvarsspelet Lagspel: Alla spelare är delaktiga i anfallsspelet och i försvarsspelet Speluppfattning och perception: Lyft blicken Djupledsspel: Bollen spelas främst framåt i djupled Djupledsspel: Sträva efter att spela framåt i djupled Driv framåt: Driv bollen framåt om det finns yta Avsluta: Skjut när det finns möjlighet Igångsättning: Lugn igångsättning med utkast från målvakten

A A B B C C BK Höllviken Policy SvFF Spelarutbilningsplan Hur jobbar BK Höllviken med tjejfotbollen

Spelarna spelar för att vinna, vi tränare coachar för att utveckla spelarna! Glädjen över vunna matcher är viktig för barnen. Vi ledare är lika glada och positiva efter både förlust och match. Vi börjar att tävla i fotboll med serietabell när barnen är 10 år. Det är dock samma regler, alla spelar lika mycket, tränar på olika positioner etc. Från och med nu leder tränarna laget från andra sidan planen och föräldrarna står på andra sidan och uppmuntrar och hejar när vi spelar matcher! Har ni frågor och funderingar över något, tycker ni något är konstigt och oklart? Kom till oss och prata! Vårat förhållningssätt