Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte Jan 2019.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte Jan 2019."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte Jan 2019

2 Terminsplanering VT 19 V 3 Föräldramöte V 4 Kursstart
V 3 Föräldramöte V 4 Kursstart V 7 Kursstart barndans V 10 Sportlov Fredag 19/4 – 26/4 V 18 Öppet hus på Dansskolan V 19 extra träning EM HIPHOP V 20 Extra träning EM hiphop och SM V 21 Extra träning SM

3 Träningar Måndagar – Disco, konstnärligt
Tisdagar – friträning, fys, gruppträning disco Onsdagar – gruppträning hiphop Torsdagar – Hiphop, improvisation

4 En dansförälder… Hjälper barnet att komma i tid till träningen och andra samlingar. Ansvarar för barnet fram till att träningen/aktiviteten börjar samt tar slut. Har tålamod med sitt barns dansutveckling. Sätter barnets utveckling och prestation i centrum – inte vinnandet.

5 En dansförälder…. Hjälper till om ledare/tränare vill och behöver ha hjälp. Respekterar att ledare/tränare sköter instruktion och coachning. Hejar och muntrar upp under tävling men coachar inte! Uppmuntrar barnet att följa regler.

6 En dansförälder…. Som förälder ses du som representant för dansskolan, ett positivt och bra uppträdande från DIG är positivt för dansskolans och dansens anseende. ”Tonar upp” prestationen - ”tonar ner” resultatet. Är vänlig och använder inte ironi och sarkasmer i umgänget med barn. Uppträder respektfullt och vänligt mot motståndarnas ledare/tränare, dansare och domare.

7 Du som dansare: Tar ansvar för att du tränar ordentligt på alla träningar. Är något oklart, eller om du inte förstår din feedback, så fråga tränarna. Tar ansvar för att ni äter och vilar ordentligt, så att ni och er kropp orkar med den träning som krävs för att tävla på er nivå. Vill ni ha vägledning i detta kan ni prata med en tränare, som kan ge er råd om det. Tävlar minst två tävlingar per termin i den disciplin ni tränar i. Tar ansvar för att träna med er danspartner och/eller dansgrupp en gång i veckan. Har en positiv attityd gentemot både dansare och tränare.

8 Tränare Planerar era träningar och ser till att ni tränar i den grupp som är mest lämplig för er på er utvecklingsnivå. Ger er strategier och feedback på vad ni ska träna på, så att ni kan utvecklas på bästa sätt. Återkopplar till er föräldrar om det är något som ni behöver vara medvetna om. Visar styrkeövningar och stretchövningar som ni kan använda hemma i förebyggande syfte.

9 Försöker att finnas med på tävlingar.
Erbjuder privatlektioner (I DEN MÅN TID FINNS) Hjälper till med målsättning och strategier för att nå dessa mål. Finns som bollplank rörande kläder, partners och annat tävlingsrelaterat. Är utbildade (eller är under utbildning) i disco eller hiphop. Har positiv attityd gentemot dansare och andra tränare.

10 SDL För att kunna delta på tävling behöver du:
en licens. I licensen ingår en försäkring. Mer om den finns att läsa på vår hemsida. Ansök om licens på din dansskola via dans.se Ha en hög träningsnärvaro För att få en giltig licens behöver du: Delta i kursverksamheten Betala din kursavgift – viktigt! Annars gäller inte försäkringen. Följa uppföranderegler/värdegrund som förbund och dansskola sätter upp.

11 Stinas dansskola Medlem i sdo.
Går kontinuerligt på utbildningar och kongresser inom sdo. Bedriver undervisningen på dansskolan. Ansvarar för licenser. Ansvarar för Värdegrunden på dansskolan. Samarbetar med dansklubben bumpyfeet

12 bumpyfeet Ideell Föräldraförening.
Ska vara en hjälpande hand till dansskolan tex vid tävlingar och uppvisningar. Stödjer medlemmarna med vissa ekonomiska kostnader tex, klubbkläder, workshop och bussresor. Står för friaträningar och fysträning. Får ekonomiskt stöd från kommunen

13 Övrigt Hemsida – all info finnas rörande tävlingar, träningar, uppvisningar. Sportadmin – mejl snabb info Facebook. BF grupp och alla grupper (hype, lions, disco dropz osv..) blir kvar – snabb info. allt annat tas bort. Messenger tas bort och endast mejl används vid frågor, funderingar m.m. När dansskolan är stängd kommer även mejlfunktionen att vara det också. Stämningen på dansskolan. Vad behöver vi bli bättre på?

14


Ladda ner ppt "Föräldramöte Jan 2019."

Liknande presentationer


Google-annonser