VSSF Strategiplan 2013 - 2016 Augusti 2013. VSSF är en del av Svenska Simförbundet (SSF) och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Advertisements

På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Vision MISSION VÄRDEGRUND
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
Hammarö GK 2012.
Svenska Brandbefälets Riksförbund
SPF ARVIDSJAUR Norrbotten C:a 150 medlemmar MEDLEMSAKTIVITETSFÖRNYELSE (MAF-12)
FoU-strategi för Mittsverige Forskningen skall vara av hög internationell kvalitet till nytta för regionen I FoU-strategin prioriteras vissa forskningsområden.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Vår Vision (version ). Vårt uppdrag Golfklubben skall ge medlemmar och gäster i alla åldrar och med skilda förutsättningar och ambitioner möjlighet.
Nätverk i Sveriges HR Förening. Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med.
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
Förslag Verksamhetsplan ”På väg mot framtiden” Verksamhetsinriktning DSF är en ideell organisation DSF består av medlemsföreningar DSF är medlem i Riksidrottsförbundet.
Näringsdepartementet Pilotlän för grön utveckling Regional workshop 28 maj 2013 Fredrik von Malmborg, Näringsdepartementet.
Kommunikationsplan Uppdrag Med bakgrund från GO-konferensen 2008 gavs sekretariatet i uppdrag att arbeta fram en kommunikationsplan för GÖTEBORG- OSLO.
Forskning och utveckling/innovation i Norrbottens kommuner
Hattrick Ett starkt lokalt nätverk för ungdomsfotbollen i Linköping med tre tydliga mål! ”Ingen vet hur det slutar, men det var här det började.” Samarbete.
Rodd Svenska Roddförbundets styrelse in i framtiden.
Mälardalens kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd MKHV
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Historia och Organisation
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2014 RF-stämman 2011 beslutade attuppdra till RS att, efter samråd med DF, klargöra och fastställa.
Vision 2020/Danssporten vill ”På väg mot framtiden”
Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2013/ Skellefteå AIK Bordtennis.
Simidrott för alla SSS Vision SSS verkar för simidrott och hälsa för alla genom att; Simidrott ska vara det självklara valet av idrott, där.
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Medlem av RF, IDSF och WRRC Verksamhetsområde Distrikt och Centrala Projekt Distriktskonferens - handlingsplaner för SDF Arlanda.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
Vattenförvaltning och vattenrådens roll
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Simkunnighet. Simkunnighet i den Strategiska planen Simkunnighet är ett prioriterat område i den Strategiska planen Prioriterat område = ett.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Innan du börjar För mer hjälp kontaktar du klubbens IT-ordförande eller avdelningen Electronic Learning via e-post: Denna presentation.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Hemsidans funktioner Lägga in spelares uppgifter Informationsspridning Lok-stöd, statligt stöd.
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
Målet och vägen Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. (”I rörelse”, Karin Boye) Kan Du berätta för mig hur jag.
Målsättningar för ett samgående Västergötland-Väst 1 Idrotten i Västra Götalandsregionen ska ha ett tydligt inflytande över utvecklingen av svensk idrott.
KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Strategisk kapacitet i den attraktiva regionen 31 maj 2016 Jacob Witzell Doktorand, avd. för Urbana och regionala studier.
Talangutveckling Ungdom
Pilotlän för grön utveckling
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Skellefteå AIK Bordtennis
Målstyrning Kungälvs Brukshundklubb
Föräldrar möte – Lag XX 2017 –xx-xx.
Nuvab Näringslivsprogram
Presentation av förslag
Kommunikationspolicy för MASK
Miljömålen består av tre slags mål
Presentation Alpina Kommittén
KPR april 2018.
Introduktion till processen för balanserad styrning
Miljömålen består av tre slags mål
Förbättra klubbkvalitet
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
IF Friskis&Svettis Kalmar
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

VSSF Strategiplan Augusti 2013

VSSF är en del av Svenska Simförbundet (SSF) och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten Vill och dess värdegrund.

Arbetsinriktning och målsättning Åliggande Verka för simidrottens utveckling. Verka för att av SSF centralt beslutade åtgärder genomförs. Initiera och genomföra utbildning. Ansvara för att distriktsmästerskapstävlingar genomförs. Främja utvecklingen av samtliga SSF:s ansvarsområden och discipliner. Samordna tävlingsverksamheten och besluta om sanktion för tävlingar. Ansvara för utbildning och godkännande av funktionärer. Främja en effektiv kontaktverksamhet med det regionala och lokala samhället. Övergripande målsättning Inom befintliga resurser ge varje förening och enskild medlem inom distriktet bästa möjliga stöd och hjälp att uppfylla sin egen målsättning, syftande till en hög kvalitet på verksamheten. Detta innebär att VSSF skall vara ett av de främsta distrikten i Sverige beträffande tävlingsresultat och utveckling i form av utbildning och breddning av simidrotten.

Arbetsinriktning och målsättning , forts Detta kan uppnås genom följande: Administration och organisation Att vara effektivt organiserade med tydliga ansvarsområden Att säkerställa en stark ekonomi Att tilldelade medel används på bästa sätt Att organisera eller hjälpa till att genomföra tävlingar, resor och läger Att organisera och initiera möten med ledare, aktiva och tränare Att fungera som remissinstans Att vara en kunskapsresurs vid organisation av klubbarnas administrativa verksamhet samt hjälpa vid nystart av föreningar och aktiviteter Att vara SSF:s förlängda arm. Remissinstans och genomförare av SSF beslut Att vara västra Sveriges simkanal gentemot SISU och Västsvenska IF/Hallands IF/ Västergötlands IF samt samorganisation för all simidrott inom distriktet

Arbetsinriktning och målsättning , forts Information Säkerställa att all information inom som utom distriktet som berör simidrotten blir tillgänglig. Kan ske med hemsidor, länkar, IT-informationsblad, konferenser eller klubbesök. VSSF arbetar för att skapa god PR för simidrotten. Utbildning De som arbetar med simidrotten i distriktet skall kunna få nödvändig utbildning för detta. VSSF skall arrangera kurser, clinics, temadagar och konferenser för att medverka till detta. Utveckling VSSF skall hålla sig i frontlinjen vad gäller att fånga upp nya rön och kunskaper samt föra dessa vidare till föreningarna. VSSF skall dessutom aktivt medverka till en distriktsutveckling baserad på klubbarnas ambitioner som möjliggör att vara bland de främsta distrikten i Sverige. Distriktets strategi skall vara synkroniserad med SSF:s långsiktiga mål.

Prioriterade områden/mål för VSSF 2013 – 2016 Stödja SSF:s Strategiska plan och dess Prioriterade områden Dessutom prioriterar VSSF specifikt följande områden/mål Simkunnighet, Träning och Tävling Utbildning Samverkan Marknadsföring & Kommunikation

SIMKUNNIGHET, TRÄNING och TÄVLING Övergripande mål Behålla simidrottare i distriktet. Verksamhet på alla nivåer ska vara både bredd, motion och elitorienterad, från simkunnighet, ungdom, junior, senior till Mastersidrottande. Tränings-, tävlings- och lägerverksamheten ska vara av sådan omfattning att alla simidrotter kan utvecklas på ett optimalt sätt. Resultatmål VSSF simidrott ska ha minst utövade medlemmar senast vid periodens slut. Föreningarna skall klart visa den egna visionen på vilken nivå tävlingsverksamheten bedrivs och hur fortsatt utveckling ser ut för den aktive i eller utanför föreningen. Team Future o Team West skall fortsatt vara basen för distriktsutvecklingen. VSSF ska vara en av de ledande simidrottsdistrikten i Sverige. Strategi Ska verka för att barn och vuxna, oavsett ålder, kan börja med simidrott. Ska verka för att föreningar ges möjlighet att optimalt nyttja olika simidrottsanläggningar för träning och tävling. Ska verka för att fler ungdomar är kvar inom simidrotten. Ska verka för att högskolestudier och arbete kan förenas med träning och tävling på elitnivå i Sverige. Ska verka för att konceptet med simgymnasier utvecklas. Ska verka för att ett REC i VSSF distriktet etableras.

UTBILDNING Övergripande mål VSSF ska ständigt utveckla och förbättra kompetens, mångfald och öppenhet bland ledare inom distriktet. Samtliga utbildningar i VSSF:s regi ska vila på välgrundade teoretiska och praktiska kunskaper och skall riktas mot det behov som finns i simidrottsföreningarna. Resultatmål Samtliga utbildningar i alla simidrotter ska ha tydligt formulerade utbildningsplaner med syfte, mål och innehåll. Genomförande av prioriterade utbildningar. Strategi VSSF ska verka för kontinuerlig rekrytering av kompetenta ledare, tränare o funktionärer. Aktivas möjlighet till utbildning som ledare efter karriären skall beaktas. VSSF ska samverka med RF/SSF/SISU där så är lämpligt för att hålla nere kostnaderna. Utbildningarna skall marknadsföras i distriktskalender, sociala medier och hemsidan.

SAMVERKAN Övergripande mål VSSF ska medverka till att utbyte om verksamhet, idéer och utveckling sker mellan föreningar i distriktet. Allt för att utveckla distriktet att bli kvalitativt och kvantitativt bättre. Resultatmål Konkret genomföra under perioden nödvändiga sammankomster för att stödja samverkan inom alla simidrotter. Strategi Skapa förutsättningar för gemensamma satsningar så som Team future, utvecklingshelger, elitsatsningar m.m. Medverka till att tydliggöra det positiva i samverkan för ökad konkurrenskraft i respektive förening och därigenom också distriktet.

MARKNADSFÖRING och KOMMUNIKATION Övergripande mål Genom att synliggöra distriktets verksamhet till företag, kommuner, region och den breda allmänheten bli den ledande aktören och naturliga partnern när det gäller simkunnighet, motion & hälsa samt tävlingsverksamhet. Resultatmål Årlig uppdatering av allt marknadsmaterial. Utökad resultatservice till media. En levande hemsida samt sociala medier. Minst 1 förbundsmästerskap årligen i distriktet. Minst 10 samarbetspartners vid periodens slut. Strategi Använda sociala media för att visa vår simidrott. Använda mästerskapstävlingar som ett medel till att knyta samarbetspartners. Använda SSF kärnvärden som ledord i vår marknadsföring och kommunikation.