Biografi Född 1967 alltså 46 år idag Svensk författare Fokuserar mest på att skriva ungdomsböcker, men även barnböcker och dikter.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Elsa Beskow.
Advertisements

”Jag är vinden som blåser”
Samtala om böcker.
Hur kan jag vara viss om min tro?
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Välkommen Jag heter Bettan Källgren och arbetar här på Stodeneskolan som lärare i special-pedagogik. Jag har utbildat mig ”extra” i bl a Läsmetodik, alltså.
Shiva - Kraftens gud. Den dansande Shiva håller tidsåldrarnas förlopp igång. Han förstör men skapar också på nytt. Han kallas även för Pashupati ’’vilddjurens.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Vad gör livet så värdefullt?
Härnöstudier.
Åk 9 - året då det händer -.
Familjehem och föräldraskap
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Ta Dig tid….
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Konsten att leda sig själv
Romantiken 1760 – 1840.
Dramaturgin i august strindbergs tragedi fröken julie
Föräldrar - Idrottsföräldrar.
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
Etiska resonemangsmodeller
Fitnesskultur i ur och skur Birgitta J Huuva Ordförande samverkansgruppen för Hälsofrämjande sjukvård ÖLL.
Olika teorier och religiösa perspektiv
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Etik Moral Filosofi.
Tema: SJÄLVKÄNSLA Välkommen och presentation ca min
Tove Jansson. Om… 9 aug 1941 i Helsingfors – 27 juni 2001 Författare & konstnär Mest känd för Mumintrollen Illustrationen i bl.a. Tolkiens Bilbo & i Lewis.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Uppgift 1 Ett brev från Hedman: Läs Hedmans biografi och försök leva in dig i Hedmans situation Skriv ett påhittat brev till t.ex.
FOLKSAGA.
Typiskt för saga Handling Personer Hjälpare och ”stjälpare” Miljöer
Sagoanalys 1. Läs din saga.
Singular [shanger] Plural [shangrer]
Identitet Vad formar oss till oss?.
Kärnan i all kommunikation
Niklas Krog. Barndom och uppväxt Född 1965 i Lund Flytt till Stockholm (Alvik) 1972 Blyg, böcker Lurad till basketträning med Alvik Pojk- A-landslag,
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Världens bästa idrottsförälder
Personas Att använda vid PCP – personcentrerad processkartläggning.
Läs s Uppgifterna på s. 157 /Låt stå!. Läs inte sidan 58!
Enkätundersökning: Feriearbetarna De ungas upplevelse av arbete inom Vård och Omsorg inom Göteborgs Stad Erika Rodríguez Lindgren.
Cecelia Ahern. Biografi 30 september 1982 på Irland. Journalistik, media och kommunikation ” Shimma”. David Herrgård i Malahide på Irland. Den 14 december.
Påhittade texter Kan innehålla verklighet Berättar sanningar om livet.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
Jag önskar att det fanns ett magiskt trollspö som gjorde att allt fungerade, men det gör det inte! Svenska föräldrars upplevelse av att ha ett sängvätande.
Läskalas och jubileumsyra! av Katinka Borg, Regionbibliotek Region Jönköping Det är mörkt klockan sju i november. Oavsett om det är morgon eller kväll.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Vad vägleder eller hjälper dig när du ska avgöra vad som är rätt eller fel? ETISKA REGLER/MODELLER; PLIKT- eller REGELETIKEN, KONSEKVENSETIKEN, SINNELAGSETIKEN.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
Religionskunskap Att undersöka tro.
Presentationsteknik Tips och råd Would you like to take a bite ?
KÄRLEK.
Sjukdom Medeltiden del 5 åk 4.
Konsten att läsa skönlitteratur
Föräldramöte Tomtebogård
Per Anders Fogelström.
Filmtajm!.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Homosexualitet och Bibeln
Buddhismen.
I sagans värld.
Tolkien och fantasins världar
Ta Dig tid….
Henrica Danielsson, Forsheda skola 7-9, Forsheda –
Presentationens avskrift:

Biografi Född 1967 alltså 46 år idag Svensk författare Fokuserar mest på att skriva ungdomsböcker, men även barnböcker och dikter

Att bli författare Inget hon planerat Påhittade historier på dagis Skrev anteckningsbok hela sin uppväxt ´´Syskonkärlek´´ var hennes författardetbut som hon skrev i nian

1991 Syskonkärlek 1994 Kattskorpor 1996 Knappt lovlig 1999 Som om ingenting 2001 Hur man gömmer en mammut 2002 Ett magiskt misstag 2004 Hur kär får man bli? 2005 Expert på att rodna 2006 Räcker det om jag älskar dig? 2007 Som jag vill vara 2009 Bara inte du 2011 Flyga högt

Som jag vill vara Handlar om 15 åriga Jessica som blir gravid och bestämmer sig för att behålla barnet trots avrådan Budskapet: Våga göra vad du vill trots konsekvenser. Våga gå emot strömmen och lyssna på ditt hjärta!

Jämförelse av två böcker Huvudpersonen är alltid en ung flicka i års-åldern. Båda handlar om kärlek Budskapet är detsamma

Mina egna tankar Jag gillar att hon skriver väldigt ärligt och öppet om känslor i sina böcker Många situationer i böckerna tror jag är tagna från hennes egna liv.