Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
ANOVA ökad tillväxt och entreprenörskap
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
En sammanhållen etableringskedja
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
Centrum mot våld Förstudie Bakgrund Länsstyrelsen har ett regeringsuppdrag att stödja samordningen i länet av insatser mot våld i nära relation.
Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Försäkringskassans roll i samverkan
Styrning och ledning av Nackas vuxenutbildning – diskussionsunderlag
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Rapport från studiebesök Åsa Olsson, Sune Hemmingsson, Lisa Ask
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Samordningsförbundet
Från webbenkät till internat. Webb enkät om förslag på mått -Cirka 250 sakkunniga ombads svara -Öppen att besvara mellan 3 okt och 5 nov -Sammanlagt inkom.
Introduktion Södertörn 2009 finansierat med § 26 medel Syfte: Att lägga grunden för ett operativt samarbete på Södertörn som leder till att varje nyanländ.
Förädlad jobbpeng 2015.
Strategiskt utvecklingsarbete
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Teknisk nämnden Nämndutveckling Underlag och utkast till uppläggning.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Medlemskapets värde Ett förbundsgemensamt initiativ av medlemsförbunden och TCO Bakgrundsinformation använd vid TCO-rådsmöten hösten 2007.
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:10-09:50 Konferensen öppnas. Inledning. Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum (RUC) 09:50-10:30.
Fem generella perspektiv i utvecklingsarbetet
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Finansiell samordning
Processbeskrivning för arbete med utbildningskontrakt.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Två arbetsmarknadsinsatser initierad av staten - Yrkesintroduktionsanställning - Traineeanställning.
Kvalitetsarbetet under och framåt. Arbets- och företagsenhetens kvalitetsarbete Affärsmässighet Kunden är alltid i fokus! Nacka kommuns kvalitetsarbete.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Avdelningen Vuxenutbildning och Arbetsmarknad AVA
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Lisa Fröst Björnsdotter Leg. Psykolog Föräldra- barnhälsan
Fokus Yrkesutbildning VO
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Material för socialtjänsten
ALLIN, ett samverkansförslag om insatser för utrikesfödda i Trollhättan, Lilla Edet, Grästorp, Vänersborg, Mellerud och Bengtsfors Europeiska socialfonden,
Skellefteå ”En gemensam ingång”
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Kartläggning och analys av anmälningar om barn som far illa
Västvärlden, Sverige och Söderhamn står inför en mycket stor utmaning och stora möjligheter beträffande flyktingmottagandet Söderhamns kommuns vision:
En stad för alla Göteborgarnas livschanser ska utjämnas Budget 2014
Samordnad utveckling för god och nära vård
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Daglig verksamhet i utveckling
VärNa modellen – att mäta och styra samverkan
Inkluderande Rehabilitering
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka

Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har arbetat för att i så stor utsträckning som möjligt samverka kring sina respektive uppdrag inom arbetsmarknadsområdet. Syftet är huvudsakligen att underlätta för kunderna som är aktuella hos båda myndigheterna men även att underlätta i det praktiska arbetet för personalen. Samordningsförbundet Välfärd i Nacka har finansierat en förstudie med syfte att ta fram ett förslag till ett pilotprojekt för samordning av arbetsmarknadsinsatser som med utgångspunkt från den enskildes behov tar tillvara på samhällets resurser och skapar en effektiv väg till egenförsörjning. Syfte Att ta fram och förankra ett projektförslag för samordning av arbetsmarknads- insatser mellan kommun och Arbetsförmedling Förväntat resultat Uppdraget ska utmynna i ett strategiskt underlag in-blandade parter att arbeta vidare med Vision En väg in för kunden

Att den enskilde ska komma i egenförsörjning och sysselsättning genom arbete och utbildning Att möta och se varje individ där hen är Att få personen att växa Att gå runt hinder till försörjning Att nå ökad anställningsbarhet Experterna upplever att uppdraget har förändrats och att de idag riskerar att bli en förlängning av myndigheterna Uppdrag

Seminarium med experter Den 28 augusti genomfördes ett seminarium med experter 8 experter deltog Arbetsförmedlingen och Nacka kommun närvarade som åhörare Ett antal frågeområden behandlades: – Uppdrag – Styrning – Processer och samarbeten – Kundens behov – Förbättringsförslag

Kundens behov En väg in Vara i kontakt med så få aktörer som möjligt Lugn och fokus Mindre administration Vara medveten om sina möjligheter för att kunna göra ett aktivt val Information så att vi kan lotsa kunden bättre Få information om processen och förstå vad nästa steg är Få information (ex. om myndigheter och blanketter) och svar på frågor

Strategiskt seminarium med politiker, tjänstemän, arbetsgivare, arbetsförmedlingen,och särskilt utvalda deltagare den 14/10. Syftet med förstudien och den fördjupade förstudien är att få fram tillräckligt med kunskap som underlag till att förankra ett projektförslag för samordning av arbetsmarknadsinsatser mellan kommunen och Arbetsförmedlingen. Målet är att Nacka kommun och Arbetsförmedlingen i Nacka Värmdö kan utveckla det gemensamma arbetet med att stödja medborgare till egenförsörjning genom en pilot för samordning av arbetsmarknadsinsatser mellan kommunen och Arbetsförmedlingen. …….. fortsättning följer. Vi kommer att hålla er uppdaterade. Nästa steg

Trainee med komvux Syfte : Ge medborgaren kompetens för anställning inom traineejobbets yrkesområde Målgrupp – Arbetsförmedlingen gör urval Medborgare med gymnasieexamen folkbokförda i Nacka Ålder 20 – 24 år Insatsen Gymnasial vuxenutbildning inom vård och omsorg Heltidsinsats där studier kombineras med trainee-plats Kommunen erbjuder studie- och yrkesvägledning