Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Daglig verksamhet i utveckling

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Daglig verksamhet i utveckling"— Presentationens avskrift:

1 Daglig verksamhet i utveckling
Bakgrund: Daglig verksamhet har sedan 2012 ökat med ca 120 fler ärenden Ca 400 personer som är beviljad daglig verksamhet Prognosen fram till år 2026 visar en fortsatt volymökning på 222 personer som ska tillgodoses insatsen Av nämnd beslutade utvecklingssteg som ligger på 3 år: Utveckla insatsen på tidig utvecklingsnivå. Antalet gruppaktiviteter skall öka, dock med individuell utveckling Utveckling av supported training. Lokalförsörjningsplan för daglig verksamhet för största möjliga resurs nyttjande.

2 Nuläge Steg 1. Innehåll av aktiviteter Samarbete mellan varandra
Vi utökar passen vilket innebär mer aktiviteter som erbjuds. Vi höjer kvalitén och erbjuder mer innehåll. Viktigt att ta hänsyn till krav och energinivå för de brukare som vistas. Steg 2. Arbetslinjen är kopplad till de politiska målen. Individer med förmåga ska ges möjlighet i större utsträckning att ha en egen försörjning. Fler ska vara externt placerade. ST – Supported Training kommer från Supported Employment. 15 medarbetare har idag gått utbildningen.

3 fortsättning nuläge Lokalförsörjningsplan har skrivits fram och har lämnats till socialdirektör. Funktionshinderomsorg vuxna behöver samla fler verksamheter tillsammans så att verksamheten kan erbjuda ett större utbud för varje enskild person när det handlar om att träna på arbetslivets basala krav som ska leda till ökad självständighet. Genom att samla fler verksamheter och aktiviteter, samlas även kompetens som fler kan ta del av i sin dagliga verksamhet. Syftet med daglig verksamhet är den ska bidra till personlig utveckling och att främja delaktighet i samhället. Verksamheten bör innehålla både habiliterande och mer produktionsinriktade uppgifter. Vi ser innehåll som upplevelse/ aktivitet/ arbete. Målgruppen ska integreras i samhället och bör då finnas med i samhället på olika platser. Daglig verksamhet behöver ligga i ett läge som gör det möjligt för medborgare att nyttja lokaltrafiken, detta som ett led att öka självständighet och egen försörjning.


Ladda ner ppt "Daglig verksamhet i utveckling"

Liknande presentationer


Google-annonser