Vår Planet Jorden. Vi ska lämna över ett samhälle till nästa generation där de största miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kommuner & landsting. Så funkar det Riksdag och regering har lämnat över en del av sin makt till Sveriges kommuner. Alla som bor och är folkbokförda i.
Advertisements

Förebyggande miljöarbete - Giftfri Miljö Uppströmsarbetet helt avgörande Renare avloppsvatten till reningsverken är en förutsättning för ett hållbart.
Maria Ågren, Generaldirektör för Naturvårdsverket
Länsstyrelsens uppdrag transporter och miljö
Kort om miljön och vår konsumtion
Foto; Kjell-Åke Fredriksson, Naturskyddsföreningen Hornuggla
ETAPPMÅL – STEG PÅ VÄGEN. Skiss miljömålen ETAPPMÅL – STEG PÅ VÄGEN •Steg på vägen att nå generationsmålet samt ett eller flera miljökvalitetsmål •Kopplade.
Sveriges miljömål Sveriges riksdag har satt upp miljömål för en hållbar samhällsutveckling. Målen styr miljöarbetet i Sverige. De visar vägen till ett.
Rena Västmanland Om kemikalier i din vardag Förbundet Agenda 21 i Västmanlands projekt Inledning. Presentera dig som en av fjorton Kemikalieambassadörer.
Naturvårdsverkets avfallsarbete – ”Från avfallshantering till resurshushållning” Catarina Östlund, Naturvårdsverket Miljömål om avfall – två.
DEFINITIONER AV DE 16 SVENSKA MILJÖKVALITETSMÅLEN
Steg-vis Resurseffektivt handlingsprogram. Hållbarhet handlar om framtiden Det är upp till var och en av oss att skapa en framtid vi kan vara stolta att.
Miljömål och klimatstrategi
Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västerbottens län
Uthållig kommun – ett verktyg för att nå målen 22% av landets kommuner 100% av länets kommuner Kalmar nationellt pilotlän.
”Det övergripande målet för miljöpolitiken är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade.
Social hållbarhet. En prioriterad fråga
Hållbar Utveckling Vad är det?.
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
”Ett hållbart Blekinge” – Hur ska vi nå miljömålen?
Miljödepartementet Regeringens arbete för att nå miljökvalitetsmålen Anders Flanking Statssekreterare, Miljödepartementet.
Sigtunastiftelsen 17 maj 2006
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Geografi Handlar om vår omvärld - men inte bara kartor!
Förebyggande miljöarbete - Giftfri Miljö Uppströmsarbetet helt avgörande Renare avloppsvatten till reningsverken är en förutsättning för ett hållbart samhälle.
1. Begränsad klimatpåverkan
miljömål.se Miljömålens syfte: - Strukturerat miljöarbete
Vägar till en jämlik hälsa
Hållbart!. …måste vi ta ansvar för det viktigaste vi har. För att skapa en bättre vardag för de många människorna…
DET SVENSKA MILJÖMÅLSSYSTEMET
Kommission för ett socialt hållbart Malmö 30 maj 2012 Kommission för ett socialt hållbart Malmö.
Miljö - nationellt och internationellt
Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!
Miljömålen och förorenade områden
Miljömålen Vems mål? Vems ansvar?
Miljödepartementet Aktuellt från Miljödepartementet RUS Nobelmöte 2013 Petronella Troselius Miljömålsenheten, Miljödepartementet.
Sveriges miljömål Sveriges riksdag har satt upp miljömål för en hållbar samhällsutveckling. Målen styr miljöarbetet i Sverige. De visar vägen till ett.
Länsträff Miljö och hälsoskyddshandläggare Västerås den 27 maj 2008 Klimat- och energistrategi för Västmanlands län -ett regeringsuppdrag.
Parallellt seminarium Ett rikt växt- och djurliv – introduktion  Vad har hänt hittills & vad händer härnäst?  Vad är miljömålet Ett rikt.
Miljömålen Linda Tollemark
LH inleder: Välkomna! Syfte med dagen Lst´s roll
Sveriges miljökvalitetsmål
Susanne Dahlberg, miljöstrateg Miljö- och vattenstrategiska enheten Företagsträffar hösten 2011.
Politiskt seminarium …för ett gott liv i en livskraftig kommun Torsås 25 februari 2015.
Miljöspåret En utbildning i tiden!. Två integrerade kurser Miljökunskap (Miljö och energikunskap) Miljöpolitik (Politik och hållbar utveckling)
Vad säger forskningen om olika sätt att stärka förutsättningarna för hållbar konsumtion? Thomas Olofsson.
Susanne Dahlberg, miljöstrateg Miljö- och vattenstrategiska enheten
Förebyggande miljöarbete - Giftfri Miljö Uppströmsarbetet helt avgörande Renare avloppsvatten till reningsverken är en förutsättning för ett hållbart samhälle.
Översiktsplanering – hyllvärmare eller strategiskt dokument.
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Miljömålsberedningen Miljömålen – grunden för svensk miljöpolitik.
Miljöhandlingsprogram
Miljömål Miljövetenskap i teori och verklighet Håkan Pleijel Växt- och miljövetenskaper GU.
Dalarnas nätverk för hållbar konsumtion. Avsiktsförklaring Dagens konsumtionsmönster behöver förändras och bli hållbara utifrån alla tre aspekter av hållbar.
Umeå universitet och flyktingfrågan pågående aktiviteter Internationellt Scholars at Risk (SAR) Är ett internationellt nätverk av universitet och högskolor.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Åtgärder för giftfri miljö. Giftfri miljö ett av 6 prioriterade miljömål i länet Länsstyrelsens strategi för Giftfri miljö lyfter 8 åtgärdsområden Ökad.
Miljömål och klimatstrategi
Globala hållbarhetsmålen med koppling till Umeås strategier
Tack för ni använder WWFs material och sprider kunskap och engagemang.
Varför ett nytt åtgärdsprogram?
Miljömålssamverkan med kommunerna
Kulturmiljön i miljömålssystemet
Miljömålen består av tre slags mål
Stockholm 9 oktober Jannica Häggbom, Naturvårdsverket
Miljömålen består av tre slags mål
Välkommen till Inlandets Industrikonferens den 5 okt I Storuman
Miljömålen nu och framåt!
Tack för ni använder WWFs material och sprider kunskap och engagemang.
Presentationens avskrift:

Vår Planet Jorden

Vi ska lämna över ett samhälle till nästa generation där de största miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser« Vi ska lämna över ett samhälle till nästa generation 2020 där de största miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser Riksdagsbeslut 1999 – Miljömålsproposition 2009/10:155. Svenska miljömål för ett effektivare miljöarbete. 16 svenska miljömål Generationsmålet

4. Giftfri miljö FOTO: GÖRAN NYRÉN/JOHNER Miljön ska vara fri från farliga ämnen.

Västerbotten ”Det hållbaraste länet till 2020” SEE-veckan vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. Veckan formas av en mångfald av arrangörer som bidrar med livskraftiga, kreativa och goda exempel som väntar på att få väcka hållbarhetsfrön i just dig. Länsstyrelsen Västerbotten, Nolia AB, VisitUmeå, Umeå kommun, Region Västerbotten, Umeå universitet, Västerbottens läns landsting