TÄNK SJÄLV - AGERA TILLSAMMANS LAVA/Zenit, Kulturhuset, Stockholm, 2006-10-10.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Advertisements

Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
”Jag är vinden som blåser”
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Sagan om den hungriga vargen
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Bra villkor för akademiker i staten
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
~ Den första mobiltelefonen ~
Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå.
Relationer mellan karaktärerna i tragedin ”Fröken Julie”
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Förhandling MBL Och Samverkan.
Pronomen.
TÄNK SJÄLV - AGERA TILLSAMMANS Pumpan, Stockholm,
GRUNDADES AV BUDDHA CA 500 f. KR
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
Mellankrigstiden.
Att skriva en argumenterande text
Hinduism - Indiens religion -

Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Praktisk arbetslivsorientering
Det va en gång en katt och hund del 1
Mänskliga rättigheter
Alla kan påverka!.
Världens 7 underverk.
ERGONOMI Vad är det?.
-Protestantiska frikyrkor-
Franska Revolutionen Med Elin och Filippa.
Reportage Något som bärs eller förs tillbaka!
Konferens och evenemang
Demokrati och hur Sverige styrs
i kommuner, landsting/regioner
Etik - Vad är det?.
Vad är du för typ av person?
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
BUDDHISMEN STILLHETENS TRO.
SNACKA OM LÖNEÖKNING! En föreläsning om vad som
Debattera.
Konsten att söka bidrag Extremt kort kurs i tre steg maj 2012.
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Praktisk arbetslivsorientering
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Medlemsvård och rekrytering
Linné delade in djuren och växterna
Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till?
Esperanda Santana Lopez
SLUGs Medlemsundersökning Resultat och kommentarer från studenterna
Retoriska arbetsprocessen
Moral och Etik Moraliska frågor berör frågor om vad som är rätt och fel/orätt, ont och gott. Andra vanliga begrepp som använd är bör, plikt och rättvisa.
Den viktiga konsten att tala
Religion, Kristendomen
Begrepp.
Judendomen k.
Hur kan jag öka arbetsglädjen
Effektiva möten Börja mötet med att klargöra mål. Vad ska ha hänt när mötet är slut för att det ska vara värt tiden? Fånga ”guldkorn” som hänt sedan vi.
BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER. dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri.
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
2013 – ÅK1 – version 1.
Presentationens avskrift:

TÄNK SJÄLV - AGERA TILLSAMMANS LAVA/Zenit, Kulturhuset, Stockholm,

Efteråt… Ladda hem föreläsningen Frågor & Svar

1998 – Studentprotester, ett 15- tal som kallade sig OTPOR 1999 – Nato bombar, kontakter med andra organisationer, ”Vi har en situation…igen” Studenternas Torg i Belgrad Växer, skapar samarbeten.

2000: Den 14 maj, Goran Matic: ”Det är fel att kalla OTPOR ett politiskt parti eller en studentorganisation. OTPOR är en nyfascistisk organisation i stil med Röda Brigaderna. Staten kommer att ta till alla resurser, såsom andra stater gör, när de ställs mot terrorism i den här omfattningen.”

Grattis Slobo Marknadsförsäljning Solförmörkelse

Ökad repression. Ökat stöd Antalet medlemmar uppskattas till Den 5:e oktober stormas parlamentet och Milosevic avsätts.

”Vi lyckades helt enkelt därför att vi älskade livet mer än de gjorde. Det där gänget predikade bara död. Deras hat, deras propaganda, deras språk luktade död. Vi valde att älska livet och livet kan man inte besegra.” Srdja Popovic, OTPOR

”Vi såg oss själva som en retsam mygga som bet överallt på Milosevic-regimens kropp. Vi var väldigt små och hade en stor man framför oss. Men efter ett tag blev vi fler myggor och stack honom rejält. Sedan dröjde det inte länge tills vi var en stor svärm.” Milja Jovanovic, OTPOR

READ MY LIPS/BLUSH

Yes men/bhopal

MODEVISNING

Pressmedelande från Kampanjen Rena Kläder : Ellos och Josefssons moderföretag skyldigt till brott mot mänskliga rättigheter. Idag klockan 12:08 intar en aktionsgrupp, från Kampanjen Rena Kläder och Rättviseakademin, Norrmalmstorg. En modevisning ska genomföras, där obehagliga och av många oönskade sanningar om modeindustrin avslöjas. Aktionen riktar sig mot det franska företaget Pinault-Printemps-Redoute (PPR) och dess dotterföretag. Kampanjen Rena Kläder kräver att PPR tar ansvar för att arbetsförhållandena, varhelst PPR-kläder produceras, uppfyller ILO:s krav på fackliga och mänskliga rättigheter. PPR äger märken som Gucci och Yves Saint Laurent, men även postorderfirmor som Ellos, Josefssons och La Redoute. Vi anser att företaget gör sig skyldiga till brott mot mänskliga rättigheter och en rad gällande FN- konventioner. Rapporter om missförhållanden hos PPR:s underleverantörer strömmar in: I Tirupur i Indien tjänar arbetarna knappt en krona i timmen, vilket är under den lagliga miniminivån. Arbetstiden är 13 timmar om dygnet sex dagar i veckan. På Saipan, en ögrupp i Stilla Havet, var de kinesiska arbetarna tvungna att skriva på ett kontrakt där de lovade att inte bli kära, inte bli med barn, inte gifta sig, inte ägna sig åt religiös eller politisk aktivitet eller att kräva högre lön. I Indiana, USA hotas och förnedras arbetare som går med i facket. Aktionen uppmanar konsumenter att själva, via sina inköpsställen, ta reda på under vilka villkor kläderna har producerats. För mer information kontakta: Joel Lindefors, koordinatör Kampanjen Rena Kläder har funnits i Europa sedan 1989 och Sverige sedan Bakom kampanjen står ett flertal organisationer: Industrifacket, Handelsanställdas Förbund, Röda Korsetsungdomsförbund, Rättviseakademin, Emmaus Stockholm, Världsbutikerna för Rättvishandel, Fair Trade Center samt Svenska Kyrkans Unga.

MIGRÄNVERKET

Vilka är dina bästa kampanjtips?

1.Bli remissinstans - Kolla registrator Utvärdera 2. Insändare och pressmeddelande Skriv/uttryck dig kort Egna sändlistor

3. Affischera

4. Starta Eget

5. Gör en kuvertaktion

6. Knacka dörr 7. Praoa

8. Ordna en demonstration Vad gäller? Offentlig plats Tillstånd eller inte 9. Dela ut flygblad Vad gäller? Kopierad vs. Tryckt skrift

10. Anmäl -Priser & utmärkelser -Jobbansökningar 11. Namninsamling

12. Fixa en folkomröstning 5 procent av de röstberättigade ( =5000 pers.) Namnteckning, namnförtydligande och adress. -Medborgarinitiativ 13. Undersök själv 14. Debatter, läger, fester, seminarier

15. Kampanjkvällar/Bättre möten Kolla lokalen (ljus, luft) och anpassa den (plac). Se till att det finns tid både före och efter mötet att prata med varandra om andra grejer. Konflikter, avundsjuka och gruppbildningar KOMMER att inträffa, det är bara att deala med dem när de kommer och ta ett problem i taget. Glöm inte bort orden ”tack” och ”bra”. Ta en runda där alla får berätta om VARFÖR de engagerar sig när motivationen tryter. Syftet: Deltagarna kan ladda batterierna och uträtta underverk till nästa möte.

16. Fler praktiska tips… (klicka ”Praktiska Tips”) (sök ”motstånd”)

"Varje rörelse som arbetar för en samhällsförändring måste alltid räkna med fem stadier av respons: 1. Likgiltighet 2. Förlöjligande 3. Trakasserier 4. Repressalier - och slutligen 5. Respekt Repressalierna är ett säkert tecken på att segern är nära. Vi skall inte böja oss, bli arga eller våldsamma. Våld är självmord. Varje rörelse som överlever det fjärde stadiet - repressalier i alla dess former - utan att själv svara med samma mynt, uppnår alltid respekt. Vilket är detsamma som seger." M.K. Gandhi i tidningen Young India, 9/3-1921