{ KMS mot 2020 Strategier från styrelsen. Finaste hamnen på kusten?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetet med anmälningsavgifter
Advertisements

Uppföljning som verktyg Magnus Lagercrantz För ett samhälle där alla kan delta på lika villkor oavsett funktionsförmåga.
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Vad styrs verksamheten utifrån • Lagen om skydd mot olyckor • Handlingsprogram • Kommunal och förvaltningslag • Verksamhetsplaner • Ekonomistyrning • Avtal.
Hur gör vi med skolhuset?.  Nuläget i förhandlingarna med Vännäs kommun om eventuellt köp  Fakta om eventuellt köp – kostnader, intäkter, möjligheter,
First Class Arken - Introduktionskurs
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Enhetschef Fastighetsutveckling
Personalaktuellts Lönedag 2012 Marianne Carell FörsäkringsGirot
Uthyrning och uppsägning av båtplatser
Traktorer då och nu.
Föreläsning 7, Kapitel 7 Designa klasser Kursbok: “Objects First with Java - A Practical Introduction using BlueJ”, David J. Barnes & Michael Kölling.
Sven Hjelm Sida 1 På årsmötet fick Sven Hjelm i uppdrag att undersöka alternativ till upptagning/sjösättning med kran med anledning av att det.
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
Konjunkturer.
Båtklubbsförsäkringen ……...
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
Nya balkonger BRF Dragonen 2015 Före Efter
Vår plats/andra platser
Likabehandlingsarbete mot diskriminering och kränkande behandling
Hur bör samhället organiseras
ERGONOMI Vad är det?.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Så styrs Sverige.
Demokrati och hur Sverige styrs
935 medlemmar 935 medlemmar 23 gruppträningspass per vecka 9 barnträningspass per vecka 29 ledare 17 värdar.
Malmö och skatteparadisen! Vi förväntar oss att våra tjänsteleverantörer uppvisar hög affärsetik och bidrar till det gemensamma på samma sätt som andra.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
Felkalkyl Ofta mäter man inte direkt den storhet som är den intressanta, utan en grundläggande variabel som sedan används för att beräkna det som man är.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Kravönskemålsprocessen LPL-möte Umeå. Bakgrund i korthet »Införandestöd och projektsupport Skapa upp ett ramverk (Jira) för att hantera support.
Lars Ramstierna
Värderingar En värdering är egentligen ingenting annat än en personlig uppfattning om hur bra eller dåligt någonting är eller om vad som är rätt eller.
Resultat: Mätningarna efter förändringarna visade ett gott resultat. De boende åt mer och de gick upp i vikt. Deras livskvalitet visade sig även ha ökat.
VPTSLIGAN 2014 Vpts ligan är en liga som skapades av framför allt 2 orsaker, det ena var ett sätt att ”öka” prispengarna utan att belasta hästen med höga.
Grupparbete kuddfodral – sociala medier
Bakgrund&läge idag: Missförstånd, förvirring, dåliga FFU, ÖP……. Svårigheter att ställa relevanta och uppföljningsbara krav Starkt fokus på djurskyddskrav.
LäksyHelppi Rollspel i läxläsningsklubben. LäksyHelppi Rollspel i läxläsningsklubben Målet med rollspelet är inte att testa eller utvärdera någon handledares.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
STs arbetsmiljörapport i samarbete med SCB Seminarium Torbjörn Carlsson.
Val av transport till resmålet.
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
BNP  Bruttonationalprodukt  Samlade värdet av alla varor och tjänster som produceras i ett land under ett år BNI  Bruttonationalinkomst  Värdet av.
Lugnet i framtiden ”Lugnetgruppen”: Pelle Granbom, Yvonne Nygårds, Jonny Gahnshag Laila Edholm, Anders Ax, Krister Johansson.
REVISIONEN – för resultat och utveckling Seminarium kring styrning och ansvarsutkrävande 20 oktober 2006 Välkomna!
Information MC-kollektivet viktigaste informationskällan för MC- förares säkerhetsmedvetande Skrifter: Full Kontroll och Bra Tänkt, á ex Medlemstidning.
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Två golv har åtgärdats på prov, det har fungerat bra.
Dharampur i Indien Strandskolan i samarbete med Tyresö Ulands- och Fredsförening, TUFF.
Bakgrund&läge idag: Missförstånd, förvirring, otydliga FFU, ÖP Svårigheter att ställa relevanta och uppföljningsbara krav Starkt fokus på djurskyddskrav.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Dalatrafik-KR Trafik AB Trafikslag: Buss Sträcka: Mora - Gällivare.
Möte fackliga ref.grupp Vad händer – kort om Medborgarcenter Pågående aktiviteter Planer inför det fortsatta arbetet Frågor.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Kompetensutveckling inom Lunds Universitets Bibliotek - LUB Karin Ohrt Biblioteksdirektionen.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
”Nyckeln till vårt land” Samverkansprojekt mellan Vännäs kommun, Svenska kyrkan och ABF.
DALNET Ek. För. Möte i Grinstad 21 November 2013 Informationsmöte för medlemmar och intresserade i området.
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
Post- och telestyrelsen Ny kalkylmodell för det fasta accessnätet Informationsmöte, 28 september 2015.
Okänd primärtumör Ny medicinsk riktlinje. Okänd primärtumör Definition En heterogen sjukdomsgrupp med histopatologiskt bekräftad metastatisk cancer där.
Det är aldrig roligt att spara Genom att ta tag i problemen skapar vi en bättre framtid!
Enklare och snabbare vardag med uppkoppling via fiber
Föräldramöte SIF P-06 April 2017.
Hur bygger man in trygghet och säkerhet i livsmiljön?
Föräldramöte F oktober 2017
Socialt ansvarsfull upphandling
Elevhälsa Vilka behov ser vi? Hur kan vi förebygga? Marie Aspfors
Enheten för uppföljning och utvärdering
Presentationens avskrift:

{ KMS mot 2020 Strategier från styrelsen

Finaste hamnen på kusten?

Arbetet med enkäten och utvecklingen i hamnen Styrelsen har fått kritik i enkäten, via mail och telefon på bl.a. följande områden: Telefontider Väntetider på upptagning Kösystemen Utöver detta så anser styrelsen att vi måste ta krafttag i vårt underhåll! Och vi ville föra in begreppet ”Färdig hamn”. Dvs den 1 april, så skall hamnen vara klar för båtägarna.

Stora entreprenader Vi har en puckel med åtgärder framför oss de närmsta åren kr under vatten arbete i år, 1.6 miljoner kr förra året. Ansvarsfråga för KMS. Det går ej att försäkra våra bryggor… Egna båtägarens försäkring

Före detta finaste hamnen?

”Färdig hamn”

Vi måste acceptera/förstå att det är en stor hamn vi har, med en stor drift. Vi har 1250 båtplatser Vi har 2100 medlemmar (bara en i varje familj) Vi har 2 anställda… på 2-3 hamnar Vi måste följa samhällets alla lagar och regler när det gäller hamnverksamheten.

Året på KMS % X%

”Stafettpinne principen” Idag sköts klubben enligt ”stafettpinne principen” Årsskifte Admin Bombyten/ Underhåll Sjösättning ”Färdig hamn” Enkelt underhåll Upptagning Admin Årsskifte Om något ”går fel” har vi svårt att hämta upp det… Årsskifte Admin Bombyten/ Underhåll Sjösättning ”Färdig hamn” Enkelt underhåll Upptagning Admin Årsskifte

Rätt personal vid rätt tid med rätt uppgift

”Parallell principen” Vi kommer byta till ”parallell principen” Årsskifte Administration, telefon, medlemskontakt Bombyten/ Underhåll Sjösättning ”Färdig hamn” Underhåll Upptagning Årsskifte Hamndrift, driva entreprenader, underhållsplaner, se vad som behövs göras, myndighetskontakter

Administrativt & Medlemskontakt Utöka telefontiderna med 400% 7,5 timmar till 30 timmar/vecka Ta hem all bokföring till klubben Ökad transparens Styrelsen ville få ökad kontakt med medlemmar, genom och bättre kontroll på telefonnummer. Högre närvaro på sociala medier.

Hamndriften Korta väntetiderna på lyft med mer än 50% Gå från 70 dagar ner till max 30 dagar Möjlighet till lyft på kvällar 32 kvällslyft ( ) 164 helglyft 324 vardagslyft Öka hastigheten på underhåll Stötta styrelsen i tekniska utredningar Driva entreprenader och entreprenörer Vi måste bli av med ansvarsupplösningen Möjlighet för lyftföretaget (eller andra) att ge båtägare ”fullservice” Målet var att hamnen alltid skall vara den finaste på västkusten!

Protestlistanvs Alla medlemmar

”Byt ut styrelsen!” ”Vi vill ha ett informationsmöte”

ca 1/2 Protestlistanvs Alla båtplatsägare

Vad händer nu? KMS mot 2020

Varslet är tillbakadraget Marcus Blomberg och Per Linder ställer sina platser till förfogande. Vad händer nu?

”Klubben skall göras om till aktiebolag och säljas” Misstänker att detta kommer ifrån momsfrågan. Det har ju varit en fråga på EU nivå om svenskt föreningsliv skall bli momsbelagda. Vi har följt detta under flera år. §15KMS upplösning Beslut av KMS upplösning skall, för att vara giltigt, fattas med tre fjärdedels (3/4) majoritet av närvarande röstberättigade vid två på varandra följande årsmöten. Samtidigt och med samma majoritet skall beslut fattas om hur det skall förfaras med sällskapets behållna tillgångar.