EN DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Planering, genomförande av undervisning och bedömning enligt Lgr 11
Advertisements

Upplevelser och växande kunskap med Skogen i Skolan
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Enterprising spirit! En profil för: Idérika Vetgiriga Kreativa Flickor och pojkar.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Centrum för lättläst
E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn.
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Dingtuna skolas föräldramöte!
Webb 2.0 i utbildningen. Ett mer digitalt samhälle kunskaps.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 21 augusti 2013 Välkommen!
Entreprenöriellt Lärande _says_schools_kill_creativity.html Hur förbereder vi eleverna att möta en framtid.
En presentation av projektet om hur intresse och måluppfyllelse kan utvecklas för teknik och naturvetenskapliga ämnen. Paul Pakkala 25/
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
Hej och välkomna!.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Strömslundsskolans Värdegrund.
Demokrati och hur Sverige styrs
ROLIGT. FRAMTIDS- UTMANING Nya lösningar Kunskap om olika yrkesområden.
Stimulansbidrag Tidiga insatser Boo Gårds skola Förskola och skola Malin Rinman.
Novus Opinion Föräldrar om skolan Första diagramrapport Arne Modig Viktor Wemminger.
Föräldraråd
Presentation om klimatet från Världens kurs Klimat och miljö
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Entreprenörskap Initiativ Problemlösning Samarbetsförmåga Handling
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Skellefteåmodellen – kompetensutveckling med Nämnaren
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Att följa lärande Kap 3 Dylan Williams
Förskoleklassen Torpshammar
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Läroplansträff Välkomna!.
Göran Svanelid.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Vilka är vi och vem är jag?
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Material. Pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte lika mycket.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Material. Mål om pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Vad är fysik? Ordet fysik härstammar från grekiskan och latin. Ordet betyder ”naturlig” Vad är naturligt? Skriv upp minst 5 ord som du förknippar med naturlig.
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
Page 1 Lapplands Bästa Gymnasium En Vild och Vacker vision Nästa Steg- Malgomajskolan 2,0.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Förskoleklass, grundskoleutbildning och skolbarnsomsorg Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och.
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagd punkt Internationellt samarbete 2. Skolans verksamhet Skola och föräldrar 3. Ekonomi och organisation.
Individer och grupper Samhällskunskap åk 5 ht 2015.
Analys/bakgrund Problembild Mål/syfte Ansvar Tid Utvärdering
Källängsråd Dagordning 1. Föregående protokoll 2. Ekonomi och organisation Budget 2014 Arbetslagsorganisation 14/15 3. Skolans verksamhet Beslutat.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
Lära för livet!.
Språk och kommunikation Skapande och estetiska uttrycksformer
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Krav på programmering i skolan
Barnombudsmannen Fanny Davidsson.
Arbetsgång Yrkesmässa Leksand
Upplevelser och växande kunskap med Skogen i Skolan
Presentationens avskrift:

EN DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG

SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel Bra sätt att sprida vårt goda namn och verka för vårt samhällsengagemang Kunskap är en förutsättning för ett hållbart samhälle Förstår man problemen när man är yngre, så kan man ägna sig åt lösningarna när man är lite större

VÅRT SAMARBETE Natur & Miljöboken är ett aktuellt, roligt och pedagogiskt läromedel inom miljö och hållbar utveckling. Läromedelsserien består av tre steg och är avsedd för grundskolans skolår 4 till 6. Materialet är aktuellt, inspirerande och lätt att tycka om. Böckerna är elevens gåva och tas hem efter avslutad årskurs i skolan. Varje elev får en egen bok och böckerna når även familjen genom läxor och familjediskussioner. Ansvarig utgivare är Svenska Kunskapsförlaget AB, ett helt oberoende och politiskt obundet företag, grundat 1993. Genom att ge ut pedagogiska läromedel och material vill Kunskapsförlaget vara en bidragande kraft i samhället för en hållbar utveckling.

LÄROMEDLET Materialet följer den nya läroplanen för grundskolan, Lgr 11 och är ett utmärkt verktyg i lärande för en hållbar utveckling. Lärarhandledningen innehåller färdiga lektionsupplägg med hänsyn tagen till ämnesöverskridande och temainriktad undervisning samt fördjupningar, övningar och experiment. Hela vår läromedelsserie får mycket bra omdömen av lärare och omnämns i ”Guide till arbete med klimat och energi”. Denna guide är tänkt att fungera som en vägledning och ge en röd tråd till hur undervisning i klimat och energi kan struktureras.

KOMMUNIKATION OM VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG Vi profilerar oss på Natur & Miljöboken mot skolbarn, föräldrar och samhället där vi är verksamma. Tillsammans med näringsliv i vårt närområde, utbildar våra skolbarn för en hållbar framtid Vi kommunicerar vårt samarbete i årsredovisning, hållbarhetsrapport och kund- och personaltidningar. Vi har taget emot ett sigill och texter för publicering på vår webb Mer information hos www.kunskapsforlaget.se

NATUR & MILJÖBOKEN I SIFFROR 240 000 böcker vid utgivning 2015 85 % använder i sin undervisning 89 % vill ha boken nästa läsår 3 800 000 böcker totalt har delats ut till Sveriges elever och lärare sedan 1995

VAD ANDRA SAMARBETSPARTNERS SÄGER ” Bra sätt att sprida vårt goda namn och verka för vårt samhällsengagemang. ” ” Långsiktig investering och en del i hur vårt företag tänker kring hållbarhet.” ” Hållbarhet är en av våra värderingar, det gäller även i det långa loppet och då är våra barn en självklar målgrupp.” ” Barn idag kommer att ha en stor roll i att lösa klimat-problematiken, det är därför väldigt viktigt att de tidigt lär sig om energifrågor och miljö. ”

Tack för ert engagemang! ”Alla vi som arbetar med utgivningen av Natur & Miljöboken vill tacka för ert engagemang och för att ni ger möjligheten till att läromedlet om vår natur och miljö kan delas ut till elever och lärare i regionen. Tack vare det engagemanget ger ni tillsammans med näringsliv, skola och kommun våra barn möjligheten till kunskap som vi är övertygande om kommer att leda till förändring i framtiden!” Stellan Sandh Vd, Svenska Kunskapsförlaget Ansvarig utgivare Natur & Miljöboken