Av: Elina Räv.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lev bra på äldre dar Del 2 Uppföljande intervjuer.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Frågor som vi brottats med
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Uppsats skriven av en mellanstadieelev.
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Jättepandan.
KOALAN VS ISBJÖRN Av:Emil Johansson & Axel Hagman
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Människans äldsta historia
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Inte störa – inte förstöra
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Evolution 1859 Charles Darwin skrev boken ”om arternas uppkomst.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Unga i Piteå granskar måltider
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Välkommen till den värmländska naturen
Järv Timmy Svensson 2012.
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Trana en stor fågel.
Ekorren – skogens akrobat
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare
Måndagen den 17 november 2014 Av Tilda Eriksson
Ekorre Clara Wallberg 2012.
ATT ÖVERLEVA VINTERN Små däggdjur som exempelvis möss, sorkar och lämlar lever under vinter i små gångar under snön. Detta för att skydda sig mor kylan.
Växtätande rovdjur.
måndag den 17 november 2014 Av Ebba Wester
Linné delade in djuren och växterna
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
känna igen, artbestämma, sortera
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Vårt vanligaste sällskapsdjur
Utrotningshotade djur
Skrivregler & grammatik
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Text av Emran Safi Myskoxe.
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Vargen.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
EKOLOGI Närningskedja & näringsväv.
Ekologi- Äta och ätas Ekologi - läran om hur organismer samspelar och påverkar varandra. Ekosystem – organismerna som lever i ett speciellt område. Kan.
IGELKOTT IGELKOTT.
Av: Julia Almén Rådjur.
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Inte störa – inte förstöra
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Europas sista vildmark
Naturlandskap blir kulturlandskap
Viktiga ord och begrepp
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
LEDTRÅD: Skuttande gnagare. KANINER RASER Det finns många olika raser men vanligaste är: dvärgvädur, lejonhuvad, hermelin och belgisk jätte. Det här.
NATUREN PÅ VINTERN Hur gör djuren för att klara vintern?
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Pandan. En fullvuxen pandan blir mellan 1,5 och 1,7 m lång och väger mellan kg. Mankhöjden hos honan är ungefär 75 cm och hanens upp till 90 cm.
Naturen på vintern Åk
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Naturlandskap blir kulturlandskap
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Östra Europa Puls Geografi Europa.
Presentationens avskrift:

Av: Elina Räv

Utseende ♥ Räven liknar en smal mellanstor hund. Huvudet är trekantigt, öronen är stora och trekantiga och nosen är spetsig. Rävens öron vrids efter var ljudet kommer ifrån eftersom öronen är väldigt rörliga. Den är röd-brun med vit mage vita tassar och svansen är vit längst ut. Nosen är svart. På vintern blir pälsen längre men på våren tappar räven den långa pälsen och får kort päls istället. Det beror på att det blir mycket varmare på våren. Om räven hade haft kvar den långa pälsen hade det blivit för varmt. Rävens ögon är framåtriktade. Svansen är lång och buskig och den brukar vara vit på spetsen. Svansen är inte besvärlig som man kan tro. Den används till många olika saker. Några av dom sakerna är: Att gå balansgång när räven rör sig. Som kudde när räven ligger och vilar och för att signalera till andra rävar med.

UTBREDNING I Sverige finns räven överallt. Räven finns också överallt i Norge, Danmark och Finland. Rävar kan leva i stort sett alla svenska landskapstyper. Det perfekta området för räven är en blandning av odlade områden och vild natur för där finns en rikt djurliv. Räven lever även i skogar, på hedar, på ängar, i betesmarker, på sandmarker, i kärrmarker, i parker, i villakvarter och i koloniträdgårdar i större städer.

Föda ☺ Rävar kan äta gnagare, as, höns, fiskar, fåglar och fågelägg. Ibland äter räven bär, växter och frukter också eftersom räven är allätare.

Som huvudregel säger man att räven sover på dagen och är aktiv på natten. Men eftersom räven är bra på att utnyttja alla sorters situationer, kan man se många undantag från denna regel! Om räven inte blir störd av människor, kan den även vara aktiv mitt på dagen. Detta är åter ett bevis på att räven har lätt för att anpassa sig. LEVNASSÄTT

Fortplantning Lyan till räven är utgrävd i marken eller i ett stenröse. Räven kan få 4-8 ungar och dom föds i april-maj Ungarna är sotgråa, dom är blinda i 10-12 dagar. När dom är 3-4 veckor gamla så leker de utanför lyan och övervakas av honan. Räven kan bli mer än 10 år.