Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till den värmländska naturen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till den värmländska naturen"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till den värmländska naturen
Följ de numrerade tassavtrycken! Sätt dig under den jättestora Karljohansvampen. Känn på undersidan av hatten. Svampens mycel kopplar ihop sig med trädrötter. Vilket träd hör rötterna till? 1 Växer alla svampar i skogen? 2 I en vanlig myrstack finns det myror. Alla arbetare är honor och det är bara en myra som lägger alla ägg, drottningen. Hur många ben har en myra? Vad äter myrlarver?

2 Titta på skärmen. Varför dansar skäggdoppingarna?
En Skäggdopping dyker ner under vattenytan. Den har ..fångat något i sin näbb, vad? Vad äter fiskgjusen på vintern 3 4 Vem bor i detta bo? Titta upp! Hur kan djuren andas under vattenytan? Vem simmar under flotten? 5

3 Ser du någon fisk du …………..känner igen?
Var har du sett den …………..tidigare? 6 Varför ser fiskar så olika ut? Finns det djur i viken som du inte ser? Titta ut över Mariebergsviken. Vilka växter och djur ser du? 7 Äter bävern så stora träd? 8 Här har bävern fällt ett träd. Bävern har väldigt hård emalj på sina tänder. Bäverns tänder växer hela livet. Titta på bäverns tänder. Vilken färg har dom?

4 Varför finns det inte vargar överallt i Sverige?
En vargfamilj är en varghona, en varghanne och deras ungar. Varghonan står uppe på lyan men vem finns där inne? Kryp in och titta efter! 9 Varför finns det inte vargar överallt i Sverige? Varför har lodjuret så kort svans? 10 Lodjur är bra på att klättra i träd. De använder sina vassa klor när de klättrar. Vad finns i lådan under lodjuret? Öppna! Varför tyckte du bäst om den bilden? Till sist. Titta på utställningen i Skogsstjärnan. Vilken av bilderna tyckte du bäst om?


Ladda ner ppt "Välkommen till den värmländska naturen"

Liknande presentationer


Google-annonser