Mobiler.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Hur det kom sig att vi började studera generna (arvet)
Telefonen.
Bildspel om konstnären
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
Geografi Henrik Carlsson.
E-post i mobilen -Ett sätt att öka tekno-stressen, eller en lysande effektivitetshöjare?
Inkludering av barn med hörselnedsättning i förskolan.
Amerikanska revolutionen
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Tekniska System - Elvispen
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Skriftspråksförändringar
Flygplanets Historia Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis.
Mobila anknytningar med Springmobil
Enkel Tidrapportering på nätet.
Les meilleures photos de
Bilens Historia av: Johan, Erik och Max
Informationsmöte Kungsbacka Bredbandsnät
Traktorer då och nu.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Geografi År 1-2 År 3-4 År 5 År 6 Kartan: Känner till närmiljön
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Spisens historia.
Tekniken, fördelar och nackdelar Av Elin och Johan Olofsson ht-07
Mobiltelefonins utveckling
Bilar 1769 av Nicholas Cugnot 1885 Carl Benz tvåtaktsmotor (gas)
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Revolution Vad är en revolution?.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
David Christensson Rymden.
Vad innebär det? EU Vad är det?. Sverige blev medlem Först och främst är det en ekonomisk organisation för samarbete mellan medlemsländerna. Man.
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
VAD ÄR TEKNIK?.
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Skärp dig! – Hur svårt kan det vara att förändra?
En Resa i Universum.
Flygplan Av: Mathilda & Leona
Vissa är smarta, andra inte men oavsett så är de bra att ha
FLYGPLAN.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Hållbar utveckling Vårt hem jorden Vårt hem jorden.
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.
Värdemigrationsprocesser i teorin – en resa i tid och rum Av Lise-Lotte Gustafsson & Olof Franck 1 december 2008 Sverige i Europa, Europa i världen Interkulturell.
Anställningsintervjun
PPP Den moderna vetenskapsteorins berättelse om sin förhistoria.
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Mobiltelefon.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
1800-talet.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Sophie Eklund Automatiserade röstsamtal till Telias fiberkunder /Relation/Identifier 0.1 Draft.
Möjligheter och konsekvenser Jonas Mellin. Framtiden (allmänt) Framtiden (allmänt) –Teknikhistoriskt perspektiv, en brasklapp –Vad som skymtar i framtiden.
Veckans fördjupning handlar om att vi börjar få mindre av något. Tack vare modern teknik behöver vi det inte lika mycket längre. Vet du vad det är som.
Industriella Revolutionen
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Fiber från Telia. Bredband för hela hemmets kommunikation Tv med mängder av kanaler och program Fast telefoni med lägre priser Abonnemang utan bindningstider.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
Mobiltelefonins utveckling
Presentationsteknik Tips och råd Would you like to take a bite ?
Veckans fördjupning handlar om en speciell uppfinning. Vet du vilken
Språkens samhörighet.
Geografi Henrik Carlsson.
Mobiltelefonins utveckling

Presentationens avskrift:

Mobiler

Mobilen Drömmen om att kommunicera på kort och långt håll utan att vara beroende av tid och rum har alltid funnits. Det är en av de stora anledningarna till att man ville utveckla en mobiltelefon. I Sverige var vi väldigt snabba med telefoni. År 1910 hade Stockholm flest sladdtelefoner per tusen invånare i hela Europa.

Första Mobilen Trådlösa telefonsystem har sedan 1940-talet varit eftertraktade, inte minst bland räddningstjänsten (polis, brandkår, osv.) Det land som utvecklade det allra första mobiltelefonisystemet var Sverige år 1950. Systemet hette MobilTelefonisystem version A. Senare kom även version B och C. Version C utvecklades till NMT450. Det första samtalet genomfördes 1950 av ingenjör Sture Lauhrén och var till fröken Ur. Men det skulle dröja ända till 1980-talet innan tekniken var mogen nog att införas. Mobilens revolution

Den moderna mobilen Det finns många olika modeller och funktioner i de moderna mobilerna. Det allra vanligaste i en mobiltelefon just nu är bland annat touch skärm och högupplösta mobilkameror. Den nya iPhone 4s från Apple har en ny funktion som heter Siri. Den har ett röststyrt system som inte bara hör vad du säger, utan den förstår vad du menar och vill.

Följderna av mobilens utveckling Mobilens utveckling har förändrat mycket för människan och dess levnads sätt. Det underlättar människans vardag genom att smsa och ringa varandra vart man än befinner sig. Utveckling har haft en negativ effekt på miljön och människan. Tillverkningen av mobilen gör att det släpps ut mycket gaser t.ex koldioxid vid transporten av telefonen och komponenterna. Den negativa effekten på människan är strålningen som kan leda till att du blir steril.

Framtidens mobiler Mobilens framtid är svår att spå eftersom vi tycker att den har utvecklats väldigt mycket och kan säkert inte utvecklas mycket mer med utseendet. Det enda vi tror kommer hända är att de blir mindre genom att göra batterierna mindre.

Funktioner De moderna Mobiltelefoner brukar ha bl.a kamera och touchskärm som underlättar användningen av mobiler otroligt mycket. Man behöver inte släpa runt på en kamera för det finns på mobilen. En annan otroligt effektiv funktion är SMS (ShortMessageService). Med det kan man sammanfatta ett kort meddelande snabbt och enkelt. För några år sedan var antalet tecken i ett sms begränsat men nu är det obegränsat.

Av: Ludvig, Kasper och Johan