Vuxenhandledning som resurs i arbetslivet. Vad är syftet med Opin ovi/ Läroport helheten? Utgångspunkt: Arbetsförvaltningens publikation 365 Utveckling.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Växtkraft Kinda OFFENSIV KRIS – OCH UTVECKLINGSHANTERING I KINDA Möte varselsamordnare 22 Januari 2009.
Advertisements

Landsbygdsprogrammet
DIGITALE REFERANSETJENESTER I FAGBIBLIOTEK: SVENSKE ERFARINGER OG UTVIKLINGSSTRATEGIER Daniel Gunnarsson, distansbibliotekarie Ulf-Göran Nilsson,
EDU-vuxen Vuxenutbildningsservice på svenska Behov av fortbildning i framtidens vuxenutbildningsorganisationer Korsholm Iselin Krogerus-Therman.
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Föreningspooler - en rekommendation
Ett regionalt kriskompetenscentrum med människan i centrum.
Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland 1 Uppdatering av utbildningsstrategin för Egentliga Finland Carola Bryggman
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
SIFKO-CENTER Center för samordning av och information om
Uppdraget: Enligt villkorsbrev för 2010 har Region Gävleborg av regeringen fått uppdraget att i Gävleborgs län etablera kompetens-plattformar för: ”Samverkan.
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Arbetsförmedlingens uppdrag inom socialt företagande
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö EU:s budget.
Aktuella frågor på EU-nivå
Region Värmland.
Om regional demensöverenskommelse
Vad är ett sjukhusbibliotek?
Regional tillväxtpolitik Utgångspunkter: - Nationell strategi - Politisk plattform - Regionalt Utvecklingsprogram Nyckelord –Ekonomisk tillväxt / hållbar.
Jämställdhetspolitiken Tillväxtverket 26 september
Kompetensförsörjningsstrategi södra Småland
Uthållig kommun – ett verktyg för att nå målen 22% av landets kommuner 100% av länets kommuner Kalmar nationellt pilotlän.
Brita Brännbacka-Brunell Ann-May Pitkäkangas Koordinering av utländsk arbetskraft i Jakobstadsregionen.
Ramverk för patientmedverkan
Skörda frukterna! Socialfondens växthus för kompetensutveckling.
Livslångt lärande EU:s nya gemensamma utbildningsprogram Mål ” Ett konkurrenskraftigare kunskapssamhälle, med bättre arbetsmarknad och ökad social.
ERKKERI – utbildning för vuxenhandledare och stöd för utvecklandet av regionens vägledningstjänster.
Det nationella digitala biblioteket
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
För kunskap och bildning NY TEKNIK I UNDERVISNINGEN Henrik Laurén Forskningens fronter
Visioner och verklighet Planeringsdagen Verkligheten  Universitetet blöder  Studenterna försvinner  Sparbeting och hyreshöjningar 2007  Nya.
EU-gruppen RIKTLINJER. Riktlinjer EU engagemang Allmänna riktlinjer för medverkan i planering och genomförande av.
Koordinationsprojekt för vuxenhandledningen Utvecklingsprogram i ESF:s verksamhetslinje 3: ”Ett landsomfattande program för ökad träffsäkerhet och efterfrågeorientering.
Matchning Södertörn. Regionalt utvecklingsprogram för Södertörn Vision: Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm- Mälarregionen, med en.
EDUVUXEN Startseminarium Helsingfors SVEPS (Svenska Produktionsskolan) Verksamhetsledare Peter Rolin.
Totalreformen av den yrkesriktade vuxenutbildningen handledningstjänster Ulla-Jill Karlsson, konsultativ tjänsteman, Utbildnings- och vetenskapspolitiska.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Praktiska verktyg för klubbverksamheten Monica Martens-Seppelin Sydkustens landskapsförbund i Vasa och 1.12 i Helsingfors.
EDU-vuxen, Korsholm Validering på ÅLAND Ålands landskapsregering Europeiska socialfonden
Vårt historiska arv! Nätverket Kvinnokraft arbetade under 1980-talet för att skapa opinion kring fördelningen av de regionalpolitiska medlen och den ojämna.
Serviceprogram (RSP) Remissutkast Jämtlands län - att längta till och växa i.
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö UC
Länsträff Miljö och hälsoskyddshandläggare Västerås den 27 maj 2008 Klimat- och energistrategi för Västmanlands län -ett regeringsuppdrag.
Åtgärdsprogram för miljömålen Anna Bredberg och Åsa Eklund Öberg Miljömålssamordnare/Energi- och klimatstrateg.
Visioner för vuxenutbildningen i Egentliga Finland Carola Bryggman.
En avfallshantering i världsklass Avfall Sveriges satsning på export av produkter och tjänster inom avfallssektorn.
Sverige i Europa Europa i Världen Presentation av Europeiska socialfonden Uppsala 2 december 2008.
NUOVE utvecklingsprojektet för rådgivnings- och vägledningstjänster (ESF) Utbildningsrådgivning, Karriärvägledning, Forskning.
Nya Landsbygdsprogrammet
Förenkla för företagen Träff miljökonsulter Hösten oktober, Malmö.
Pilotlänens rundabordssamtal Sammanfattning av rundabordssamtal om energi- och klimatarbetet.
Delprojekt 1:1- Projektbidrag via länsstyrelserna 50 mkr för 2007 Länsstyrelserna - ansökningar och beslut Projekt inom affärsutveckling och.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Kundens väg till arbete.
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
Länsstyrelsen roll och uppdrag
Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket bildades efter.
Informations-, rådgivnings- och handledningstjänster som stöd för livslångt lärande och karriärplanering – livslång handledning Den kontinuerliga förändringen.
EDU-vuxen Vuxenutbildningsservice på svenska
Presentation av Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten ELY-centralen i Södra Österbotten Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Delprojekt 1:1- Projektbidrag via länsstyrelserna
Ramverk för patientmedverkan
Länsstyrelsens uppdrag och ansvar
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
Varför ett nytt åtgärdsprogram?
NTM-centralens förberedelser inför regionförvaltningsreformen
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Fokus Yrkesutbildning VO
Fokusområden 2011 Använda produktionsresurserna effektivt och kostnadsmedvetet och säkerställa kvalité i myndighetens samlade uppdrag. Kommunicera och.
Presentationens avskrift:

Vuxenhandledning som resurs i arbetslivet. Vad är syftet med Opin ovi/ Läroport helheten? Utgångspunkt: Arbetsförvaltningens publikation 365 Utveckling av informationstjänster, rådgivning och handledning för vuxenstudier Förslag till åtgärdsprogram utarbetad av berednings- gruppen tillsatt av undervisningsministeriet och arbets- och näringsministeriet

Ett landsomfattande program för ökad träffsäkerhet och efterfrågeorientering inom kunskaps-, rådgivnings- och vägledningstjänster. Undervisningsministeriets nationella ESF-utvecklingsprogram ESF-utvecklingsprogram

Vuxenvägledning- Arbetslivets resurs Arbetslivsinriktad vuxenutbildning genom ett riksomfattande utvecklingsprogram för informations-, rådgivnings- och vägledningsservice: Huvudansvariga organisationer Undervisningsministeriet Arbets- och näringsministeriet Finansieringsmyndighet: Länsstyrelsen i Södra Finlands län

Målsättning: Skapande av mer utvecklade regionala samarbetsmodeller för rådgivning och vägledning för vuxenstudier – aktörer från läroanstalterna, arbetskraftsbyråerna och arbetsplatserna deltar

Skapande av proaktiv rådgivning och vägledning med betoning på –kundorientering –efterfrågan –identifiering och erkännande av kompetensen –företagssamarbete (särsk. sm-företagare) Verksamheten omfattar ibruktagande och vidareutveckling av den uppsökande verksamheten.

Motivering: Rådgivningstjänster behöver utvecklas på flera nivåer, personal som är specialiserad på handledning är otillräcklig och kompetensen och ansvaret inkluderas inte heller i tilläcklig grad i undervisningspersonalens utbildning och uppgifter.

Verksamhetens innehåll 1) utveckling av de elektroniska tjänsterna 2) utveckling av handlednings,- rådgivnings tjänster 3) utveckling av utvärderingsverksamheten

Hur genomförs denna helhet? Genomförande av programhelheten