Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

LinkedIn som en tjänst för nätverksbildande Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Välkomna till Blåa Skor!
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
Frågeställningar Hur ser utflödet ut över programtiden? Vem lämnar?
CLAVIS Delaktighet i samhället SKL Varför CLAVIS? 2007 års översyn av insatser visade tydligt att brukare i Halmstad tyckte att det viktigaste.
Scouttåget i Malmö, 6 april 2013 Pontus Vinderos
Relationsekonomi – så ser vi på partnerns privatekonomiska vanor Ingela Gabrielsson, Privatekonom Nordea
Dagens och framtidens seniorer och deras framtidsförväntningar
Tidsanvändningsundersökningen 2010/11
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
AU Digital samverkan LO Process
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Befolkningens syn på vården Vårdbarometern är en undersökning av den vuxna befolkningens attityder till, kunskaper om och förväntningar på svensk hälso-
Barn och Unga i Halland Presentation Särskild inriktning BOU-satsningen Systematisk uppföljning utifrån BBIC och systematiserad kunskap om.
Läroplansträff Välkomna.
Penningpolitisk uppföljning September Diagram 1. Reporänta med osäkerhetsintervall Procent, kvartalsmedelvärden Källa: Riksbanken Anm. Osäkerhetsintervallen.
Penningpolitisk uppföljning April Diagram 1. Reporänta med osäkerhetsintervall Procent, kvartalsmedelvärden Källa: Riksbanken Anm. Osäkerhetsintervallen.
Company/Dept, Author Nyheter om N och P i foder till grisar! Kerstin Sigfridson Lantmännen Lantbruk Produktutveckling Piggfor Kerstin.
Var vänlig svara på nedanstående frågor innan du svarar på frågorna om din hörsel Namn: Datum: Ålder: Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder.
14 år av utveckling
Askersunds kommun
Överenskommelse 2013 Psykisk ohälsa
Enkät bystuga - varför Under årsmötet 2011 framkom önskemål att styrelsen skulle ”blåsa liv i” och undersöka behovet kring en egen bystuga / möteslokal.
Creare Vivere – att skapa är att leva. Creare Vivere – nytt CV för dig Sunne, Munkfors, Torsby och Årjäng samverkar 1300 anställda omfattas –Sunne 700.
PROGNOS hösten 2013 Arbetsmarknadsutsikter Gävleborgs län.
Mot en nationell elevhälsodatabas med utgångspunkt i hälsosamtalet
Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013
Att tillsammans påverka!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag - vi gör 2000-talets ”Gods och Gårdar”!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. I Halland finns ca fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt av dem är bebyggda. Vi är.
Tillgänglighet sommaren 2011 Vårdgarantin Lagstadgade tidsgränserna 0,7,90,90 dagar Kömiljarden kronor fördelas minst 70 procent av patienterna.
Kalmar län Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden
U t v e c k l i n g s c e n t r u m BRA MOTTAGNING - ett utvecklingsprogram med fokus på tillgänglighet och vårdmiljö.
Magnus Tenfält Chefläkare Närsjukvården Landstinget Halland
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Hastighetsmätningar i tätort – metod och analys Anna Vadeby och Anna Anund.
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
1 Allmänheten om ljudböcker Rapport från opinionsundersökning 7 april 2009 Lars Björkman Viktor Wemminger.
STRAMA Halland STRAMA- och Terapigrupp Läkemedelschef, informatör
Varför har vi redan lov? Det var ju just jullov!
Varselvågen 2012 Ann-Christin Jans. Inkomna varsel, nov ___________________________________.
Bild 1 Prognos för länets arbetsmarknad Stefan Tjb.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Nationell EBH-träff – Osäkerheter och projektrisker Ulf Larsson, Naturvårdsverket.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under 1940-talet.
1 VÄLKOMNA! Tillsynsvägledning 24 april 2012 Strandskydd.
PROJEKT Projektkurs - DA7075 VT04.
Klicka här för att ändra format. Välkomna! Tillsynsvägledningsdag -Nedlagda deponier.
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
Projektstruktur Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
Förslag till kompetensutvecklingsprogram för anställda inom funktionshinderområdet i Halland, för åren Augusti 2015.
AFFÄRSPLAN Sjögärde GK Sammanfattning affärsplan (sid 3) - Affärsidé (sid 4) - Omvärldsbevakning (sid 5-11) - Strategier, fokusområden (sid.
Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2015 Prognos för arbetsmarknaden i Västmanlands län 2016 Marcus Löwing Analysavdelningen.
Alexandra Andersson Falkenbergs kommun Maria Bäcklund Varbergs Kommun.
Så här förbereder vi oss på Lunds universitet
Framtidsland Umeå Agneta Tjernström.
Cosmic R8.1 Lägesrapport
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Skördeutfall 2018 Halland.
Veckans fördjupning handlar om ett gammalt yrke från USA
Gruppintervju omsorg & assistans (LSS)
Presentation Utan körkort inget jobb Bil Sweden
Presentationens avskrift:

Vi ger liv åt historien och en bild av idag!

Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren. Vi skapar 2000-talets ”Gods & Gårdar” i form av en digital databas som publiceras på 2hektarhalland.se Dokumentationen sker genom fotografering av mangårds- byggnad och ekonomibyggnader, samt med hjälp av ett frågeformulär får en sammanfattning av gårdens historia från 1940-talet och framåt samt hur gården nyttjas idag. Inventerarna utgörs av arbetssökande inom den s k Jobb- och Utvecklingsgarantin, främst Fas 3 Grupperna för varje kommun utgår ifrån SV:s lokala kontor, med projektledningen baserad i Falkenberg. Projektet

Sysselsatta i projektet – Totalt 23 st aktiva personer (111018) samt 5 st som antingen är klara att börja eller befinner sig inne i rekryteringsprocessen Halmstad/Laholm: 11 (+2) Falkenberg: 5 Varberg: 5 (+3) Kungsbacka: 2 – I våras fanns svårigheter att rekrytera personer till projektet, den situationen är helt annorlunda efter sommaren. – Totalt används f n 10 st bilar på olika håll i länet. Nuläget

Dokumentation och datainsamling – Totalt ca 2500 av knappt 8000 bebyggda fastigheter har besökts (111018) KOMMUNBESÖKTAAVSTÅRTOTALTKVARBILAR/PERS. ”UTE” Falkenberg /5 Halmstad x Hylte x Kungsbacka /2 Laholm /7 Varberg /4 – Prognosen är att med nuvarande antal sysselsatta, och efter ”omfördelningar av resurser” så kommer samtliga aktuella fastigheter att vara besökta under hösten Nuläget

Databasen – Kommer att tas i bruk inom de närmaste veckorna, efter en långdragen ”slutfas” i produktionen. – Det finns f n 3 personer i projektet som är redo för att ta tag i den arbetsuppgiften. – En kombination av skärmdump och arbetskopia ser ut så här… Nuläget