Avfallsutredningen – bakgrund och utgångspunkter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ungdomar utanför gymnasieskolan
Advertisements

Svenska Försäkringsföreningens Livförsäkringsseminarium 9 oktober 2012
Presentation Dialogseminarium om samverkan Dan Brändström
Revidering av DOK- formulären Johan Billsten Mikael Dahlberg.
J U S T I T I E D E P A R T E M E N T E T Insatser för att värna och fördjupa den svenska demokratin.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Översyn av de Nationella Kvalitetsregistrens fortsatta utveckling SIR 10-årsjubileum 27 maj.
Presentation, Tillväxtverkets nätverk för EU:s Östersjöstrategi, 17 sept Sofia Wennerstrand EU-kansliet.
Miljömålsberedningen Miljömålen i förändring – exemplet långsiktigt hållbar markanvändning Rolf Annerberg Miljömålsberedningens ordförande.
Presskonferens Introduktion Birgitta Böhlin Ordförande Apoteket Omstrukturering AB.
[Byt ut Avfall Sverige mot egna organisationen alternativt svensk avfallshantering där så är lämpligt.]
Socialdepartementet Hur kan processerna för stadsutveckling och byggande effektiviseras? Stefan Attefall, bostadsminister Kiruna 9 juni 2014.
Familjeåterförening varför blev det så här?
Så Styrs Sverige Regering Myndigheter Folket väljer Politisk Parti
Branschrådet SERAC Single European Railway Committee Bakgrund / kommitténs grund och roll Nätverk och arbetsgrupper Vad har hänt ? möten,
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
PRIVATJURIDIK Lagar och andra rättskällor, kap 3.
Samverkan mot våld Myndighetssamverkan mellan länets kommuner, Norrbottens läns landsting, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten. Länssamordnare Marianne.
Eventuella vårdskador, patienter att utreda
Så Styrs Sverige Regering Myndigheter Folket väljer Politisk Parti
Funktionshinderspolitiken
Kulturpolitik Västra Götaland
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Hur lagar kommer till. Kap1
Delbetänkande av Järnvägstrafikutredningen, SOU 2014:26
Patientmaktsutredningen
SNOFED kommer att verka för att vi i SVERIGE skall få en långsiktigt hållbar snöskotertrafik/politik. Regeringen måste tillsätta en utredning om finansieringen.
Sedan den 1 juni 2013 har den då nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst.
Miljödepartementet Regeringens arbete för att nå miljökvalitetsmålen Anders Flanking Statssekreterare, Miljödepartementet.
Utredningen om rätt information i vård och omsorg Rätt information i vård och omsorg Patrik Sundström, huvudsekreterare.
Förebyggande miljöarbete - Giftfri Miljö Uppströmsarbetet helt avgörande Renare avloppsvatten till reningsverken är en förutsättning för ett hållbart samhälle.
Inriktningsplanering för
Miljödepartementet. Meddelande om bättre genomförande av EU:s miljölagstiftning, COM (2012) 95 Hur står det till med genomförandet av vår gemensamma.
Regionstyrelsen
Vilka utmaningar står vi inför inom transportsektorn?
Att svara på remiss - en kort lathund
Ur regionens synvinkel En annan roll för staten (7.4) Punkt 2: Den nya rollen är att vara strategisk, drivande och samordnande. I denna ingår samspelet.
LAGSTIFTNINGS- PROCESSEN
Förslag till ”Flerårsplan för länsprojekt ” Arbetsgrupp Ulrika Wahlström, Helena Lindström, Malin Ahlm, Daniel Granström, Erica Tallberg och Charlotte.
Nobelmötet 2013! Frågor. Frågor kommunikation/information 1. Webben är vårt viktigaste verktyg. Ni som användare har den största påverkan på hur webben.
Miljödepartementet Aktuellt från Miljödepartementet RUS Nobelmöte 2013 Petronella Troselius Miljömålsenheten, Miljödepartementet.
Onsdag 2/ Hur fungerar staten? Ylva Norén Bretzer.
Riksdag, Regering och ett ärendes gång
Analys av avfallsläget i Östergötland. Utmaningar Bryta sambandet mellan ekonomisk tillväxt och ökande mängd avfall Tillämpa avfallshierarkin ”Nytt” sätt.
Avfallsutredningen Håkan Larsson Avfall Sverige. Tjänst av allmänt intresse.
AVFALL SVERIGE Aktuella omvärldsfrågor - med fokus på kommunerna och de kommunala bolagens ansvar & roller Weine Wiqvist VD Avfall Sverige.
Client/Attorney privilege Problem i USA, Europeiska ombud tvungna redovisa handlingar Infört i EPC 2000 Nu infört i många europeiska länder Finns även.
Susanne Dahlberg, miljöstrateg Miljö- och vattenstrategiska enheten
Miljömålsberedningen
Miljömålsberedningen Miljömålen – grunden för svensk miljöpolitik.
Överenskommelsen inom integrationsområdet
Vem gör vad i svenskt parlament?
Myh.se Kvalitetsarbete konst-och kulturutbildningar Utvecklingsarbete Steg 1 utarbeta en strategi för kvalitetsarbetet Arbetsmetod: diskussion med konstnärliga.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Uppföljning av förutsättningar för studentinflytande.
Reformerad grundutbildning och AT – Läkarförbundets svar på utredningsförslag.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Utvecklad styrning – om sammanhållning och tillit i förvaltningen
Barnkonventionen blir svensk lag – Lagrådets yttrande
Lantmäterimyndighetens roll i detaljplaneprocessen
Miljömålsrådet och länsstyrelserna
Motion väcks och bordläggs
REKTOR Möjlighet till mindre styrelser för universitet och högskolor och om rektors möjlighet att vara ordförande i styrelsen Remiss av promemoria från.
Miljömålen består av tre slags mål
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
Regeringens lagrådsremiss inkom till Lagrådet den 6 juli 2017.
777 förslag Annika Nilsson Tomas Chicote
Sverige är en parlamentarisk demokrati och en monarki.
VÄLKOMNA! Bakgrund För att stadsdelsförvaltningen ska kunna arbeta på ett effektivt sätt med arkivfrågor ska det finnas både arkivansvarig och.
Miljömålen består av tre slags mål
Presentationens avskrift:

Avfallsutredningen – bakgrund och utgångspunkter Charlotta Broman, Miljödepartementet Piteå, 27 februari 2013

Upplägg av presentationen Varför har en utredning tillsatts? Vilka utgångspunkter har regeringen haft för utredningen? Vad händer sen? Frågor?

Varför har en utredning tillsatts?

 

Vilka utgångspunkter har regeringen haft för utredningen? Avfall som en resurs enligt avfallshierarkin Avfallshanteringen som en viktig del av en långsiktigt hållbar samhällsbyggnad Ambitionshöjning för enkelhet och tillgänglighet för hushållen

Vilka utgångspunkter har regeringen haft för utredningen? (forts) Producentansvaret som princip Tydligt ansvar och förbättrad tillsyn Effektiv uppföljning av mål och styrmedel

184 remissinstanser 256 svar, varav 126 utöver listan

Vad händer sen? 1. Analys av förslagen tillsammans med synpunkter från remissinstanserna 2. Lagförslag utarbetas och bereds inom Regeringskansliet och beslutas av regeringen för remiss till Lagrådet 3. Proposition beslutas av regeringen och överlämnas till riksdagen 4. Riksdagen behandlar propositionen i MJU och beslutar i kammaren 6. Övergångsperiod innan ikraftträdande 5. Regeringen kan besluta om ev. förordningsändringar

Frågor? -------------------------------- Tack för uppmärksamheten!